Opublikowano 16 Marca 201313 l Po tych dwóch dniach wiem jedno..... następne OOOO na pewno będzie Quattro ---------- Post dopisany at 19:20 ---------- Poprzedni post napisany at 19:19 ---------- Panowie jak jutro ze spotem? Ja jak zwykle się wybieram i jak zwykle nie wiem czy dotrę ze względu na pracę ale na otarcie łez mam już swojego ALTa po remoncie
Opublikowano 16 Marca 201313 l Czy ktoś może jutro na spot wziąć zestaw komputer+kabel do B7, potrzebuje zobaczyć błędy i skasować. Matek180 pamiętaj o ramce klubowej dla mnie
Opublikowano 17 Marca 201313 l Jednak się pojawię na chwilkę, lapka wezmę tylko że nie mam już czasu ładować, ale powinien wytrzymać jeszcze
Opublikowano 17 Marca 201313 l Nie powiem -wiosna u nas w pełni. Dziś po pracy 500 m przejechałem w prawie godzinę... Zobaczymy jak będzie jutro. Kto bogatemu zabroni...?Miastowe narzekają, a w Bieszczadach świetne warunki narciarskie:facepalm:
Opublikowano 18 Marca 201313 l Panowi znacie jakiś zakład w Rzeszowie lub okolicach, który zajmuje się regeneracją sprzęgła?? proszę o jakieś namiary
Opublikowano 18 Marca 201313 l Panowi znacie jakiś zakład w Rzeszowie lub okolicach, który zajmuje się regeneracją sprzęgła?? proszę o jakieś namiary nowe okładziny byś chciał?
Opublikowano 18 Marca 201313 l ile kosztuje regeneracja. Zastanawiam się czy jest sens. Czy lepiej komplet nowy wrzucić z dwumasem. U mnie się już upomina sprzęgło od roku o wymianę. Na razie się tylko ślizga ale nie wiadomo kiedy siądzie całkiem.
Opublikowano 18 Marca 201313 l zapomniałem dodać dosyć istotną informację chodzi mi o regenerację sprzęgła do ciągnika rolniczego
Opublikowano 18 Marca 201313 l zapomniałem dodać dosyć istotną informację chodzi mi o regenerację sprzęgła do ciągnika rolniczego kamil, to nie sprzęgło. Zrób sobie małą próbę, aby przekonać się o kiepskim pomyśle: przyczep teraz pług 4-skibowy i zacznij orkę na drugim biegu a zobaczysz, że problemem jest brak przyczepności a nie mocy, nie zagłębisz w ten sposób nawet pługa na 28-30 cm. Aby zwiększyć przyczepność należałoby wymienić opony na 16.9 i dociążyć tył o ok 300-500 kg co jest praktycznie niemożliwe. ---------- Post dopisany at 19:47 ---------- Poprzedni post napisany at 19:45 ---------- Sprzedaj to, doloz i kup 7745. Spalanie w granicach 5-6 litrow na godzine w orce, duzo wydajniejszy w polu. W opryskiwaczu mi spala 3.5 litra, mierzylem kilka razy , bo sam wierzyc nie chcialem. Warunek taki - w dobrym stanie caly silnik lacznie z pompa wtryskowa nowego typu.
Opublikowano 18 Marca 201313 l zapomniałem dodać dosyć istotną informację chodzi mi o regenerację sprzęgła do ciągnika rolniczego :grin:
Opublikowano 18 Marca 201313 l zapomniałem dodać dosyć istotną informację chodzi mi o regenerację sprzęgła do ciągnika rolniczego kamil, to nie sprzęgło. Zrób sobie małą próbę, aby przekonać się o kiepskim pomyśle: przyczep teraz pług 4-skibowy i zacznij orkę na drugim biegu a zobaczysz, że problemem jest brak przyczepności a nie mocy, nie zagłębisz w ten sposób nawet pługa na 28-30 cm. Aby zwiększyć przyczepność należałoby wymienić opony na 16.9 i dociążyć tył o ok 300-500 kg co jest praktycznie niemożliwe. ---------- Post dopisany at 19:47 ---------- Poprzedni post napisany at 19:45 ---------- Sprzedaj to, doloz i kup 7745. Spalanie w granicach 5-6 litrow na godzine w orce, duzo wydajniejszy w polu. W opryskiwaczu mi spala 3.5 litra, mierzylem kilka razy , bo sam wierzyc nie chcialem. Warunek taki - w dobrym stanie caly silnik lacznie z pompa wtryskowa nowego typu. :) dzięki za złote rady
Opublikowano 19 Marca 201313 l Chcesz zrobić model 5312 lub większy? Zapomnij o tym, jeszcze to tego moc 80 KM. Skrzynia nie wytrzyma takiego obciążenia i po kilkuset mth się wysypie. Druga sprawa: rozmiar kół napędowych: podczas prac polowych standardowy silnik 52KM radzi sobie doskonale a problemem jest poślizg kół, w ciągniku należałoby wymienić koła lub dociążyć go, chcesz to zrobić poprzez wstawienie cięższego silnika, który znajduje się z przodu pojazdu? Jeśli chcesz ciągnik o mocy ok 80 KM to poszukaj wśród starych MTZ'ów i Ursusów serii 9xx. Silnik A4.236 lub późniejszy model 4390 (po wygaśnięciu licencji na perkinsa) był montowany nawet w 6014 i miał moc 83 KM, aczkolwiek porównaj sobie konstrukcję 6014 i c-360 a sam stwierdzisz, że taka wymiana nie ma sensu. Ewentualnie jeśli możesz to napisz, co chcesz osiągnąć w ten sposób? Zwiększanie mocy w c-360 to wielka prośba o kłopoty. Niektórzy wstawiają silniki od 7211, ale to też nie pozostaje obojętne wobec pozostałych podzespołów. . . tak że tego...
Opublikowano 19 Marca 201313 l Chcesz zrobić model 5312 lub większy? Zapomnij o tym, jeszcze to tego moc 80 KM. Skrzynia nie wytrzyma takiego obciążenia i po kilkuset mth się wysypie. Druga sprawa: rozmiar kół napędowych: podczas prac polowych standardowy silnik 52KM radzi sobie doskonale a problemem jest poślizg kół, w ciągniku należałoby wymienić koła lub dociążyć go, chcesz to zrobić poprzez wstawienie cięższego silnika, który znajduje się z przodu pojazdu? Jeśli chcesz ciągnik o mocy ok 80 KM to poszukaj wśród starych MTZ'ów i Ursusów serii 9xx. Silnik A4.236 lub późniejszy model 4390 (po wygaśnięciu licencji na perkinsa) był montowany nawet w 6014 i miał moc 83 KM, aczkolwiek porównaj sobie konstrukcję 6014 i c-360 a sam stwierdzisz, że taka wymiana nie ma sensu. Ewentualnie jeśli możesz to napisz, co chcesz osiągnąć w ten sposób? Zwiększanie mocy w c-360 to wielka prośba o kłopoty. Niektórzy wstawiają silniki od 7211, ale to też nie pozostaje obojętne wobec pozostałych podzespołów. . . tak że tego... nie ma to jak skopiować wszystko żywcem z innego forum
Opublikowano 19 Marca 201313 l no chyba nie myślałeś że popierdalam z pługiem po polach i rezam ciągniki
Opublikowano 19 Marca 201313 l haha, a myślałem już że tu tacy eksperci rolniczy się dogadali i pewnie powstanie temat forum rolniczego a tu jednak...
Opublikowano 20 Marca 201313 l Zatrzymana 35-latka porwała radiowóz! - Nasygnale.pl do tego mandat dla niebieskiej mendy która oddaliła się od otwartego auta z kluczykami w stacyjce
Opublikowano 21 Marca 201313 l Koledzy wreszcie znalazłem chwilę żeby wrzucić wątek z remontu mojego ALTa; jeżeli macie ochotę polookać i poczytać to zapraszam http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/relacja-remontu-silnika-a4-b6-2-0-alt-266533/