pawex01 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Koledzy, nadszedł czas ogarnięcia tapicerki, ostatni raz była konserwowana przez specjalistę dwa lata temu. Skóra po czyszczeniu nie była śliska, ani matowa, po zastosowanym środku do dzisiaj pachnie słodkawym zapachem, niestety fachowiec nie pochwalił się co to był za preparat. Na obecną chwilę troszkę zaniedbałem tapicerkę, zrobiła się szorstka, pojawiły się małe spękania, pomarszczenia itd. Zastanawiam się nad zakupem polecanego wszędzie zestawu firmy Gliptone: Liquid Leather Cleaner GT12 (250 ml), Liquid Leather Conditioner GT11 (250 ml) do zaniedbanej tapicerki. Mam pytanie czy nadaje się on do czarnej skóry, czy rzeczywiście pozostawia miły zapach ? Z góry wielkie dzięki za pomoc Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez pawex01
L1953s Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Witam. Panowie proszę o podpowiedzi. Ja w swoim aucie nie mam skórzanych foteli ale poszukuję środka do pielęgnacji skóry na kierownicy i miszeszku ochronnym przy gałce skrzyni biegów. Bardzo proszę o podpowiedz czego można by użyć. Szczególnie chodzi mi o kierownicę bo ne chciałbym sytuacji ze po wyczyszczeniu podczas jazdy będzie się coś rozmawywać czy kleić. Cały czas myślę nad AngelWax Heaven For Leather ale nie wiem czy jest to odpowiedni kaliber do skali w której chce go zastosować. Wszelkie sugestie mile widziane.
majkel_majki Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Koledzy, nadszedł czas ogarnięcia tapicerki, ostatni raz była konserwowana przez specjalistę dwa lata temu. Skóra po czyszczeniu nie była śliska, ani matowa, po zastosowanym środku do dzisiaj pachnie słodkawym zapachem, niestety fachowiec nie pochwalił się co to był za preparat. Na obecną chwilę troszkę zaniedbałem tapicerkę, zrobiła się szorstka, pojawiły się małe spękania, pomarszczenia itd. Zastanawiam się nad zakupem polecanego wszędzie zestawu firmy Gliptone: Liquid Leather Cleaner GT12 (250 ml), Liquid Leather Conditioner GT11 (250 ml) do zaniedbanej tapicerki. Mam pytanie czy nadaje się on do czarnej skóry, czy rzeczywiście pozostawia miły zapach ? Z góry wielkie dzięki za pomoc Te środki jakościowo są ok, ale zapach to kwestia gustu. Producent pisze o zapachu ekskluzywnej skóry, ale mi się on kojarzy raczej z zapachem zapyziałej skórzanej kurtki janusza z wąsami albo fotelem po prababci i do tego zapach jest bardzo intensywny, przesiadłem się na środki Meguiarsa ze względu na to.
liquid8p Opublikowano 8 Maja 2016 Opublikowano 8 Maja 2016 Panowie jestem zielony w temacie pielęgnacji wnętrza, poczytałem tu trochę i chyba zdecyduje się na zestaw Gliptone. Mam fotele s-line skóra + alcantara, czy ten zestaw będzie dobry: http://allegro.pl/gliptone-gt15-gt11-oryginalny-zestaw-czarna-skora-i6125387472.html A co do alcantary i plastików, może coś polecicie? Do alcantary znalazłem to: http://allegro.pl/impregnat-spray-skor-tkanin-alcantary-lederzentrum-i6118839675.html
Denis Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 Ciężko powiedzieć w jakim stanie, a właściwie jak bardzo brudne, masz stołki, bez oglądania ich na żywo. Może okazać się że środek który zamierzasz kupić będzie za słaby by usunąć wszystkie olejki i zabrudzenia.
misiek95 Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 Witam. Macie jakiś pomysł czym zniwelować dźwięki powstające przy kontakcie skóry na fotelu ze skórą na podłokietniku? mam szerokie recaro z s4 i dotykają mi podłokietnika wydając nieprzyjemne dźwięki... Traktowane są regularnie colourlockiem Może macie jakiś pomysł? kremik, wazelina, wd40?
Stich Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 przyklej kawałek filcu do podłokietnika nic innego nie przychodzi mi do głowy.
liquid8p Opublikowano 14 Maja 2016 Opublikowano 14 Maja 2016 Nie mam brudnych stołków, są może tylko troszkę przykurzone. Chcę trochę zadbać o skórę więc myślę że ten zestaw będzie dobry. A do plastików zamówiłem poorboy's natural look. Jestem zadowolony z Gliptona i PB, 3 godziny pracy ale efekt super: Zagłówek fotela po impregnacji, dół fotela jeszcze nie. Tu już wszystko po czyszczeniu, zdjęcia nie oddają efektu na żywo, a szczególnie nie oddają zapachu
misiek95 Opublikowano 15 Maja 2016 Opublikowano 15 Maja 2016 przyklej kawałek filcu do podłokietnika nic innego nie przychodzi mi do głowy. tak to wygląda. Jakiś pomysł czym by to estetycznie ogarnąć? jaki klej żeby mieć możliwość jego usunięcia?
Denis Opublikowano 15 Maja 2016 Opublikowano 15 Maja 2016 taśma dwustronna z gąbką pośrodku powinna załatwić sprawę
olusem Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) Nie mam brudnych stołków, są może tylko troszkę przykurzone. Chcę trochę zadbać o skórę więc myślę że ten zestaw będzie dobry. A do plastików zamówiłem poorboy's natural look. Jestem zadowolony z Gliptona i PB, 3 godziny pracy ale efekt super: Zagłówek fotela po impregnacji, dół fotela jeszcze nie. Tu już wszystko po czyszczeniu, zdjęcia nie oddają efektu na żywo, a szczególnie nie oddają zapachu Kierownicę i gałkę też potraktowałeś cleanerem i odżywka Gliptone? Nie jest śliska od tego? Edytowane 17 Maja 2016 przez olusem
liquid8p Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 Dokładnie tak, kierownica i gajga też została wyczyszczona Gliptonem i nie śliska się.
misiek95 Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 taśma dwustronna z gąbką pośrodku powinna załatwić sprawę Tak właśnie zrobiłem w aucie cisza od tego czasu )
muunv Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Mam takie fotele : Szukam srodkow do pielegnacji. Nie chce zeby zaraz fotele byly sparciale czy poprzecierane. Ktory srodek bedzie lepszy? Nie zawsze cena idzie w parze z jakoscia http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6039958257 Czy http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5910361577 Czy http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5355101490 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
muunv Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 colourlock http://allegro.pl/colourlock-zestaw-strong-do-czyszczenia-skory-i6016563075.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=104838 ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stich Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 tak aczkolwiek wydaje mi sie ze soft w zupełności wystarczy
Litai Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 tak aczkolwiek wydaje mi sie ze soft w zupełności wystarczy Do beżowej strong?
muunv Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 tak aczkolwiek wydaje mi sie ze soft w zupełności wystarczy Do beżowej strong? Czym sie rozni soft od strong? Nie chce dokopac mojej skorze tylko ja dobrze pielegnowac. Poleccie mi jakis dobry i sprawdzony produkt. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stich Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 tak aczkolwiek wydaje mi sie ze soft w zupełności wystarczy Do beżowej strong? zalezy od stopnia zabrudzenia. Strong to agresywny środek. Zalećam najpierw spróbowac softem. Czym sie rozni soft od strong? Nie chce dokopac mojej skorze tylko ja dobrze pielegnowac. Poleccie mi jakis dobry i sprawdzony produkt. kup zestaw colourlock soft. Oddzielnie mozesz dokupić buteleczke strong. Soft powinien sobie poradzić jeśli skóra nie jest bardzo brudna. Warto miec w zanadrzu stronga do brudniejszych miejsc. Chociaż uzyłbys najdroższego i najlepszego środka to i tak mozesz uszkodzic farbę. Trzeba robić z głową. Skóra nie lubi sie moczyć wiec jak najmniej moczyć, szybko scierac i ewentualnie jesli potrzeba poprawiać. Nigdy nie rób tak, ze zostawisz produkt na skórze dłuzej zeby sie " przegryzło"
Rekomendowane odpowiedzi