Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie O Torx do śrub głowicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

mam problem z srubami do glowicy do swojej audi a4 1.8 adr kupilem w sklepie nowe sruby i jest na torx

tylko ze mam komplet własnie takich kluczy i zaden mi nie pasuje nie jest to T50 ani T55 coś pomiedzy czy ktoś mi moze napisać gdzie taki klucz moge kupic i ewentualnie jaki to jest ? pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Opublikowano

To nie jest Torx tylko Ribe bodajże M10.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki kolego za szybką odpowiedz i własnie o to mi chodziło pozdrawiam :decayed:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

słuchaj M10 czy M9 bo nie mogę znaleźć odpowiedzi a muszę kupić nasadkę i chciałbym mieć pewność zanim wydam kaskę

no i czy 100mm długości wystarczy?

Opublikowano

Ja korzystałem z takiego klucza:

Klucz_do_g_owicy.jpg

Jak widać na zdjęciu jest to M9, całkowita jego długość to 170 mm.

Taki klucz jest np. tu: Zestaw nasadek trzpieniowych HANS 1/2" 2 sztuki - Motointegrator.pl - sklep internetowy

Ten drugi mały klucz służy do odkręcania korka spustu oleju w skrzyni biegów.

Allegro podaje też to: HAZET klucz do głowicy RIBE 9mm 9 mm M9 VW / AUDI (3254159389) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jak widać 100 mm bedzie chyba za krótki. Robiłem z głowicą parę lat temu i nie pamiętam ile wystawało tego klucza.

Opublikowano

ja mam klucze RIBE M9 o dlugosci 75mm, wystarcza na 4 srodkowe sruby, na te zewnetrzne jest potrzebny przynajmniej 100mm, bo sa glebsze dziury na sruby. Ja akurat sie posluzylem wytoczona na mniejsza srednice nasadka :decayed:

Opublikowano

kupiłem RIBE iiii okazuje się że nie pasuje po 30min czyszczeniu łba okazuje się że to taki a'la torx tyle że ma ok 12 wypustek a nie 6 jak w standardowym POMOCY!! ręce mi opadają

Opublikowano

dokładnie kolego znalazłem już go w ofercie na motointegrator.pl

powiem wam, że fajny ten sklepik zamawiam - odbieram sobie w kielcach w intercars za friko tylko mi na czasie zależało a tu trzeba czekać do środy :(

Opublikowano

Pamiętam że jak zmieniałem u siebie uszczelkę to głowica była przykręcona właśnie śrubami SPLINE M10 natomiast nowe śruby miałem RIBE M10.