Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomoc w wyborze felg AEZ 18 "

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przymierzam sie do zakupu felg do Audi A4 B8 2.0 TDI na lato + opona na to 225/45/R18, no i tak po długich poszukiwaniach wpadły mi w oko modele firmy AEZ np. https://www.google.com/search?q=AEZ+reef&hl=pl&client=firefox-a&hs=s1a&rls=org.mozilla:pl:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=2NhFUfn2O4-HswarnYGwCw&ved=0CAoQ_AUoAQ&biw=1600&bih=750#imgrc=ASOrTbCEFfUOHM%3A%3B2HEgaV90aFTOOM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.speeddoctor.net%252Fmedia%252F2012%252F12%252FAEZ-Reef-SUV.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.speeddoctor.net%252F2012%252Fthe-new-aez-reef-alloy-wheel-is-designed-for-suv-models%252F%3B1500%3B998. Jest to model "AEZ Reef" i teraz pytanie czy ładnie to będzie wyglądało do czarnego autka, bo tak z obrazków to cieżko ocenić... Wiem że raczej nie może to być czarna felga bo wtedy się bedzie zlewać z autem i bedzie nieciekawie. Ta podana przeze mnie jest jak widzicie serbny przód lecz felga od środka też czarna. No i teraz jeszcze pytanie jaki musiałby być do tego tzw parametr ET, bo felga ta w rozmiarze 18" wystepuje w dwóch odmianach: ET 40 i ET48. Poradzcie coś...

Opublikowano

Poproś kogoś, żeby Ci VT zrobił do Twojego auta, jeśli chodzi o ET to z tych dwóch ja bym wybrał ET40 wtedy felga nie będzie aż tak bardzo schowana pamiętaj że otwór centrujący masz 66,6mm żeby później nie było jaj:wink:

Opublikowano
  • Autor

Czyli im mniejszy ten współczynik ET tym felga bedzie powiedzmy bardziej odstawać ?? :) A co to te VT ? :P

Opublikowano
Czyli im mniejszy ten współczynik ET tym felga bedzie powiedzmy bardziej odstawać ?? :) A co to te VT ? :P

Dokładnie, im mniejsze ET, tym felga bardziej wystaje na zewnątrz :wink: VT czyli virtual tuning, dajesz zdjęcie auta i felgi którą chcesz, a dalej w jakimś programie graficznym wkleja sie fele do samochodu i mniej więcej wiadomo jak to by wyglądały w realu. Zreszta nie tylko felgi, bo można wiele innych rzeczy porobić :wink:

Opublikowano
  • Autor

No bo np. jeszcze fajna jest felga AEZ Valencia a Ona jest oferowana z jeszcze mniejszym ET35, będzie wyglądało jeszcze lepiej?

Opublikowano

Tak zależy jeszcze jaka szeroka jest ta felga ja u mnie mam 19" 8,5" szeroka i ET32 do tego opona 245/35/19 i jest ok w sumie mogłaby jeszcze trochę bliżej nadkola być, ale kant błotnika jest tak wyprofilowany, że ciężko coś z tym zrobić a nie chcę rolować bo boję się, że mi lakier popęka :kwasny: jak będę teraz zakładał letnie to chcę jeszcze jakiś min. dystans założyć na tył zobaczymy co z tego wyjdzie:whistling:

Opublikowano
  • Autor

Aha, no bo te felgi to w wiekszości są 8" szerokie...

Opublikowano

Kolego tutaj masz fajną stonkę gdzie możesz zobaczyć jak te felgi AEZ będą się prezentowały na Twoim autku :wink:

Przymierzalnia felg