Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprężyny obniżające

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Panowie szybkie pytanko czy sprężyny -40 h&r od A4 1.9tdi fwd będą pasować do A4 1.8t? Wiem że silnik diesla jest cięższy i może obniżyć trochę mniej niż -40 ale kwestia jest taka czy w ogóle będą pasować?

Opublikowano

będą pasować fizycznie :wink:

jedyne różnice w konstrukcji sprężyn są w quatro - ośka (tył)

Opublikowano
  • Autor

Sprężyny demontowane z A4 1.9tdi ośki a moje 1.8t to również ośka.Czyli będą pasować i wsio będzie ok? Chyba że będzie jakaś różnica bo nie chce żeby potem auto "pływało" po drodze czy coś w tym rodzaju

Opublikowano

Będzie pasować, nawet waga tych silników jest zbliżona więc nie ma żadnych problemów aby to wsadzić. Pamiętaj o amorkach, min 1BE bo zaraz będziesz miał problem jak wątek poniżej :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam troszkę inne pytanko ale związane z tematem. Czy były jakieś zmiany w sprężynach z początków produkcji do końca? Chodzi o to czy sprężyny z 2000r. pasują do samochodu z '96r. Mówimy o przednim napędzie w sedanie.

Opublikowano

Przedlift i polift te same :wink: Pamiętaj tylko abyś brał z v-ki bo masz cięższy przód :decayed:

Opublikowano

Tomasz powiedz czy od kombi do sedana podejdą.Mam do kupienia.Kolega mówi,że podejdą, ale kombi jest sporo cięższe.Przód pewnie bez problemu, a tyl?

Opublikowano

Właśnie nie byłem pewien ale w którymś wątku ktoś mi pisał że pasuje idealnie. Będzie dobrze, aż takiej różnicy w wadze z tyłu nie ma :wink:

Opublikowano

No to super.Dzięki

Opublikowano
Przedlift i polift te same :wink: Pamiętaj tylko abyś brał z v-ki bo masz cięższy przód :decayed:

Dzięki za odp. Sprężyny są od 1.8T. H&R -35mm. I tak muszę wymienić bo jedna z przodu ma odłamane kawałek zwoju. A jak już trzeba to czemu nie niższe deczko :wink::decayed:

Opublikowano

Żeby Ci przód nie siadł za bardzo, Ty masz tam parę kilo więcej :kwasny: