Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z zapalniczką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem z zapalniczką w a4 b6 2002, nie działa podświetlenie zapalniczki a sama zapalniczka działa tylko i wyłącznie przy wyłączonych światłach, natomiast przy włączeniu chociażby świateł postojowych gniazdo zapalniczki przestaje działać

Opublikowano

Dziwna sytuacja.

Lepiej rozbierz wszystko i sprawdź czy tam ktoś wcześniej swoich łap nie wsadził i w kablach nie namieszał.

Zapalniczka powinna działać niezależnie od świateł.

Opublikowano

a masz ori radio czy nie oryginalne?? Stalo sie to tak w czasie uzytkowania czy odkad posiadasz auto?? Jesli ta usterka jest od kupna auta i masz nie oryginalne radio to problem moze byc w kostce radia, w niej jest staly plus , po stacyjce, po wlaczeniu postojowek. Ktos moze zamieszal w kablach. Ja zaczalbym szukac od tej strony.

Opublikowano
  • Autor

radio jest ori concert II, a tak mam odkąd posiadam auto :( a jak patrzyłem wiązkę pod radiem jak podpinałem zmieniarkę nic nie wygląda na kombinowane wszystko ori jak powinno być :(

Opublikowano

W takim razie wyciagaj zapalniczke i sprawdz kontrolka jak dochodza napiecia. Powinno byc tak: dwa grube kable, brazowy MASA, czerwony PLUS, jeden cienki czerwony chyba z nibieskim paskiem PLUS po wlaczeniu postojowek. Ty prawdopodobnie nie masz masy a w jej miejsce jest plus po postojowkach. w taki sposob obwod zamyka sie poprzez zarowki postojowek. Gdy wlaczysz swiatla pojawia sie plus i nie ma prawa by zapalniczka dzialala bo sa dwa plusy. A z fizyki wiadomo ze prad jest to uporzadkowany rych swobodnych elektronow w przewodniku- wiec musi byc PLUS i MINUS.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie Panowie za pomoc, rozebrałem wszystko i popatrzyłem na kolory przewodów ktoś miał chyba za dużo siły i kostki powpinał odwrotnie nie patrząc na prowadnice kostek. Pozdro

Opublikowano

no jakiś magik zadziałał po swojemu :wink: czyzby niemiecki mechanik tak się walnął? Czy Czesiu z garażu w PL? bardziej wyglada na robote tego ostatniego :polew: kupywales bryke od Polaka czy jestes pierwszym własicielem w PL?

Opublikowano

serfin- czemu jestes tak nastawiony do polskich elektromechanikow?? ja pracowalem w warsztacie ktorys rok i nie zdarzyla mi sie taka gafa a w autach przychodzacych z niemiec widzialem rozne pomysly i realizacje tamtejszych pseudo mechanikow np, podlaczanie radia i instalacji glosnikowej kabelkami od sluchawek, takimi cieniutkimi i zamiast izolacji przezroczysta tasma biurowa samoklejaca. alarmy jak i kable rzucane pod deska, przewody skrecane w palcach a nie lutowane, po odkreceniu plastikow wszystko widac.

Opublikowano

Piotr a może to pseudo elektrycy w niemczech to skrecali? jakies turki ;D niestety mieszkam w tej chyba najuboższej czesci PL i mialem kontakt jedynie z takimi fachowcami z innej epoki. sorry nie mialem zamiaru wrzucac wszystkich do jednego wora :decayed:

Opublikowano

nie gniewam sie, rozni ludzie zabieraja sie do prac o ktorych nie maja za duzo pojecia, czesto laik czytajacy ze zrozumieniem na forum lepiej sobie poradzi jak pan zlota roczka ktory wszystko wie ale tak naprawde nie ma pojecia :)

Opublikowano

Dlatego przy aucie dlubie sie sam, i jedynie z wymiana rozrzadu udalbym sie do speca, podstawy lutowania dobierania odpowiednich kabli i izolacji to w sumie kazdy powinien znac, przynajmniej mnie tego uczyli na technice w podstawowce na poczatku lat 90tych :D nie wiem jak teraz jest z ta edukacja :what:

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

fakt auto było bite i składane w niemczech ale pół roku po wyjechaniu z salonu a po naprawie pojechało do włoch i stamtąd je mam więc obstawiam na włoską robotę hehe