Dikson Opublikowano 23 Marca 2013 Opublikowano 23 Marca 2013 Dziś jak wcześniej obiecałem zamieszczam kilka fotek oraz skrócony opis montażu. Montaż nie różni się wiele od montażu lusterka z B7. Na początek zdjęcie uchwytu lusterka poliftowego. Odkręcone jest już mocowanie 4-ro ramienne zamontowane za pomocą dwóch torxow. Jak widać na powyższym zdjęciu są cztery wystajace elementy które trzeba przyszlifowac ok 2 mm , Wtedy odcięty uchwyt ze starego mocowania wejdzie idealnie. Teraz przecinamy stary uchwyt ok 3mm powyżej ścięcia. I szlifujemy aby było równo,ponieważ uciętą stroną przykrecamy uchwyt do nowego lusterka. Trzeba wziąć małe wiertło i rozwiercić otwór w nowym lusterku oraz w naszym uchwycie. Teraz pozostaje nam przykrecić nasz uchwyt do nowego lusterka , ja dodatkowo zagwintowalem , przykreciłem na śrubę z nakrętką oraz dodatkowo przykleiłem poxipolem. Poniżej zdjęcia po przykreceniu oraz wewnątrz auta i zewnątrz. Czekam jeszcze na zaślepke zewnętrzna z serwisu ASO oraz jeszcze zostaje zrobienie szablonu i zamalowanie na czarno szybę aby przewód był niewidoczny.
Rekomendowane odpowiedzi