ssebastian21 Opublikowano 24 Marca 2013 Opublikowano 24 Marca 2013 Witam! Mam u siebie elektryczny szyber i zauważyłem taki problem, że jak go otworzę (czyli jak się schowa w dach) i później chcę go zamknąć to dojeżdża prawie do końca i spowrotem się otwiera, macie jakieś pomysły. Pozdrawiam.
chudineze Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Oczyść prowadnice nasmaruj i powinno być ok
ssebastian21 Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Opublikowano 25 Marca 2013 Już to robiłem w sezonie ale nie pomagało...
chudineze Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 hmm dziwne może nie wszystko wyczyściłeś, bo zachowuje się tak jakby miał jakieś obce ciało na drodze i cofa tak jak szyba w drzwiach. A jak się zamyka to nie słychać jakby miał jakiś opór?
ssebastian21 Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Opublikowano 25 Marca 2013 NIe, po drodze nie ma oporu, na końcu czasami taka klapka ją przyblokuje ale to element dachu i powinien sie poddać.
chudineze Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 No właśnie i tu nie do końca to właśnie nie ustąpienie tej lotki może robić robotę. Przed dojściem szyberdachu ta lotka powinna się schować, jeśli tak nie jest tzn. że coś jest nie tak.
Rekomendowane odpowiedzi