Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co to za część?:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:). Mam pytanie, jak może nazywać się część którą zaznaczyłem na foto. Mam z nią pewien kłopot a kompletnie nie wiem co to jest za część. Pozdrawiam :)

20130327_001.jpg

20130327.jpg

Opublikowano

Ezektor ... wymień na nowy bo to ważny element :wink:

Opublikowano

A co konkretnie sie dzieje, ze masz problem z ezektorem? Z pedałem hamulca wszystko jest ok?

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie rzecz biorąc przy wyższych obrotach słyszałem pod maską syczenie, myślałem że to turbina ale turbina jest z drugiej strony silnika, okazało się że część której foto wkleiłem rozłazi się na pół i z tąd to syczenie, gdy rozłączę tą cześć całkiem to auto gaśnie a gdy złożę i odpalę to jeździ normalnie :)

Opublikowano

Musi gasnąc bo dostaje lewe powietrze. Sprawdz sobie jeszcze na odpalonym i rozgrzanym silniku korek od wlewu oleju czy nie zasysa go lub nie dmucha bardzo z niego. Ezektor(058133753B) nie jest bardzo drogi(ok 50zł). Zrób to jak najszybciej, bo mozesz pozniej miec wieksze problemy.

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Jutro pędzę do sklepu, kupię oryginalny i zakładam, mam nadzieję że pomoże. Dzięki Panowie za pomoc

Pozdrawiam :)

Opublikowano

to daj tylko znac czy po wymianie tego elemetnu problem ustapil aby zostalo info dla potomnych ;)

Opublikowano
  • Autor

Na pewno dam znać, jak na razie okazało się że żaden sklep motoryzacyjny nie ma w sprzedaży egzaktorów i musiałem zamówić sobie takowy z serwisie audi :), średnia cena podawana mi przez serwisy to około 115 zł :)

Opublikowano

Nie ma bo to sie nie sprzedaje codziennie, tylko dziwi mnie to ze Ci nie zamowili, u mnie ide do sklepu i zamawiam wszystkie czesci ori jakie posiada ASO i ceny są lepsze, do serwisu AUDI mam 70km wiec bez sensu jezdzic i zamawiac.

pozdrawiam

Opublikowano

W sklepie internetowym u Gajosa 90zl kosztuje ta czesc ale chwilowo brak chyba tego towaru przy zamowieniu

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

Muszę po pytać w innych sklepach bo do serwisu mam około 90 km i troszkę nie opłaca mi się jeździć, nie dość że część będzie droższa to jeszcze muszę doliczyć koszt paliwa :). Ewentualnie zamówią u Gajosa, mam nadzieję że wysłali by mi tą część bez problemu :)

Opublikowano
  • Autor

W getem znajduje mi kod produktu ale pod skodą a pod audi nie ma takiego produktu ale to chyba będzie to samo prawda? :)

Opublikowano

Kliknij w to co Ci podałem i tam jest na liscie ezektor (058133753B PUMPE 10% 71.57 zł 88.03 zł)

Ps. Tak do skody tez pasuje.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam. Po wymianie ezektora jak by nie to auto :). Taka mała część a tyle potrafi na psuć. Teraz wszystko gra. Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, kupiłem samochód jakieś dwa tygodnie temu, mam chyba podobny problem, piszę dla upewnienia się. Mam podobne objawy co Gacyek, czyli samochód syczy/też myślałem, że turbina tak chodzi/ i kiedy dotknąłem części wskazanej na zdjęciu View image: 20130327 samochód zgasł. Po złożeniu i krótkim teście nie słychać syczenia i samochód zdecydowanie lepiej się zbiera!!. Czyli ta część to jeden element /nie da się go ot tak rozłączać/ ?

---------- Post dopisany 27-05-2013 at 19:35 ---------- Poprzedni post napisany 06-05-2013 at 21:02 ----------

Przyszedł mi nowy ezektor i teraz pytanie, czy srebrne opaski, które są widoczne w pierwszym poście mocujące ezektor z resztą instalacji podciśnienia/ 3 opaski każda to końcówki ezektora/ są jednorazowego użytku jak je zdjąć nie uszkadzając ich? Wiem, że to nie jest przesadnie mądre pytanie ale mechanik ze mnie marny:kox:

Opublikowano

Ciężko CI będzie założyć je z powrotem są jednorazowe , na Twoim miejscu kupiłbym takie skręcane śrubokrętem

Opublikowano

Znalazłem już na google, opaski przegubowe:banan:, jutro kupie normalne na śrubokręt i wymienię, dzięki za pomoc:thumbup1:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W swoim temacie opisałem gdzie mam bąbelki podczas sprawdzania szczelności. Czy wy też mieliście w tym miejscu i czy aby na pewno muszę wymienić właśnie ezektor a nie sąsiadującą część?

http://a4-klub.pl/wykresy-modyfikacjach-projekty-modyfikowanych-aut-119/audi-a4-b6-1-8t-quattro-avant-270599/