Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szum między ramka okna a nadwoziem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czy mój problem kwalifikuje się do działu wnętrze, otóż w mojej a4 b5 jeżeli przekroczy się 100km/h ze szczeliny między ramką szyby a nadwoziem wydobywa się głośny szum i dosłownie hula wiatr. Dzieje się tak zarówno po stronie kierowcy jak i pasażera. I przy prędkości np 140km/h w środku jest taki huk jakby jechało się z uchylonymi szybami. Czy ktoś spotkał się z czymś takim? I jak można temu zaradzić, jakoś wyregulować drzwi żeby mocniej były dociśnięte po zamknięciu, czy to wina uszczelek?

Opublikowano

Opuść szybę na dół i przy otwartych drzwiach dognij całą górną ramkę w kierunku auta.

Tylko nie za mocno.

Ja tak w byłej robiłem i szum znikał.

Opublikowano

albo poprostu wymień uszczelke

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej pisze (testowane w 2 autach), ewentualnie regulacją może coś ugrasz choć jej jeszcze nie próbowałem (czekam na normalną pogodę:decayed:). Pewnie sporo by też pomogły uszczelki nie zmęczone życiem..

228_zps0227f6aa.png

229_zps2c985515.png

230_zps67b3fc75.png

Opublikowano

Kwestia regulacji ramki, najwidoczniej odstaje Ci i tyle. Wyjdź i przypatrz się czy nie masz jakiś odstających elementów, czy ramka równo siedzi. Nie gnij ramki bo szkoda, zrób jak kolega wyżej opisał w razie problemów.

Opublikowano
  • Autor

Jak patrze tak od tyłu na linie taj chromowanej listwy pod oknami, to widać ze w przednich drzwiach trochę odstaje właśnie. Co do metody siłowej, podpowiadał mi tak znajmy mechanik i szczerze to na początku jakoś średnio byłem przekonany ale skoro kolega już tak robił to warto spróbować:)