bialy4 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Witam.Ostatnio jak się dobierałem do przepustnicy zauważyłem,że z tyłu głowicy (ADR) jest jedna wtyczka nigdzie nie podpięta.Pomyślałem że to nie możliwe,że w takim aucie fabrycznie ktoś zostawiłby nawet nie zaślepioną wtyczkę.Po dłuższych oględzinach stwierdziłem że powinna ona być wpięta z tyłu głowicy obok tej z 4 kablami.Jest tylko mały problem ponieważ tam powinien zapewne znajdować się jakiś czujnik a tam jest włożona zaślepka.Co to za czujnik i do czego służy niestety nie wiem :?: Proszę o pomoc.
adadur Opublikowano 11 Grudnia 2006 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Coś ty z tymi zdjęciami zrobił? Podepnij VAGa wyskoczy błąd awarii czujnika. Może nie koniecznie wpływac to na złą pracę silnika bo w momęcie padaki jednego odczyty są brawę bezpośrenio lub pośrednio z innego czujnika.
bialy4 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zdjęcia były robione tel. i w dodatku wieczorem. I nie ma żadnych błędów.
mrog Opublikowano 12 Grudnia 2006 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Gdzieś czytałem (na forum), że czujnik temperatury znajduje się z tyłu głowicy, chociaż mało prawdopodobne żebyś go nie miał :neutral:
bialy4 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2006 Też mi się tak wydaje.Poza tym jeden czujnik tam jest.Ale jest jeszcze miejsce na jeden no i ta nieszczęsna nigdzie nie podpięta kostka.
wiki Opublikowano 13 Grudnia 2006 Opublikowano 13 Grudnia 2006 mi wyglada to na wtyczke od czujnika temp. :shock: wiem bo ostanio u siebie wypinałem
adadur Opublikowano 14 Grudnia 2006 Opublikowano 14 Grudnia 2006 mi wyglada to na wtyczke od czujnika temp. :shock: wiem bo ostanio u siebie wypinałem I nie była ona 4-o pinowa?
bialy4 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2006 I nie była ona 4-o pinowa?Właśnie u mnie jedna wtyczka jest 4-o pinowa podpięta do jednego czujnika a druga 2-u pinowa wolna.Jak patrzyłem w takim samym silniku to ta 2-u pinowa była podpięta pod czujnik obok,którego ja nie mam i nie mamnawet pojęcia do czego on służy.
Pinczerlp Opublikowano 16 Grudnia 2006 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Mam taki silnik jak Ty 1.8 ADR I u mnie jest tylko jeden czujnik(4-pinowy) i zaślepka
wiki Opublikowano 18 Grudnia 2006 Opublikowano 18 Grudnia 2006 mi wyglada to na wtyczke od czujnika temp. :shock: wiem bo ostanio u siebie wypinałem I nie była ona 4-o pinowa? jasne ze czteropinowa jest u mnie :razz:
lukgrzeb Opublikowano 18 Grudnia 2006 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Witam. Ja w swoim 1.6 ADP mam tam dwa czujniki. Jeden 4 pinowy i drugi 2 pinowy oba sa na tym samym wezu kolo siebie. Ale nie wiem od czego ten drugi 2 pinowy jest?? moze ktos sie wypowie po co sa dwa z tego co czytalem i slyszalem to ten cztero pinowy to jest do licznika i do ecu silnika, a ten sam dwu pinowy to nie wiem od czego. Jesli sie myle to mnie poprawcie.
wiki Opublikowano 19 Grudnia 2006 Opublikowano 19 Grudnia 2006 to musze się przyjżec u siebie ale na jakim wężu czujnik jest w bloku silnika
bialy4 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2006 Może z tyłu głowicy-u mnie tak jest.
adadur Opublikowano 19 Grudnia 2006 Opublikowano 19 Grudnia 2006 mi wyglada to na wtyczke od czujnika temp. :shock: wiem bo ostanio u siebie wypinałem I nie była ona 4-o pinowa? jasne ze czteropinowa jest u mnie :razz: To czemu wyskakujesz z tym czujnikiem jak na fotce widać że to wtyczka dwupinowa.
wiki Opublikowano 19 Grudnia 2006 Opublikowano 19 Grudnia 2006 bo co niektórzy mówia że mają dwa w tym dwupinowy i takie też sa w sprzedaży do Audi widziałem, a ten kolorystycznie odpowiada mojemu czteropinowemu i z tąd moje podejrzenie
Rekomendowane odpowiedzi