Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zakłócenia radia i cb-radia przez jedną z oryginalnych przetwornic od xenonów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W imieniu swoim i brata proszę Was o pomoc. Otóż brat ma Audi B6 z oryginalnie montowanymi xenonami. Wszystko byłoby pięknie gdyby nie to, że zakłócają one działanie cb i normalnego radia. I co dziwne po sprawdzeniu okazuje się, że zakłócenia powoduje tylko światło od strony pasażera. Dla sprawdzenia zamieniane już były zarówno przetwornice jak i żarniki. Zamieniane na nowe oryginalne i inne używane. Jednak to nie wszystko-ja z ciekawości zamontowałem w swojej B5 jakieś chińskie xenony hid. I co się okazało-u mnie był ten sam problem. A przecież inne auto, inne światła. I też tylko xenon od strony pasażera. Co może powodować te zakłócenia? Jak je wyeliminować? Czy to może sprawa instalacji elektrycznej,a może nasze Audi z xenonami już tak mają, że powodują takie zakłócenia?

Opublikowano

Powiedz co to za xenony? Zwykłe? Slimy, cyfrowe? Może HIDy ?

Opublikowano
  • Autor

Te chińczyki co ja sprawdzałem to hidy cyfrowe slim, a te u brata to oryginalnie montowane lecz nie znam w tej chwili firmy. Ale myślę, że to na pewno nie wina samych przetwornic czy żarników bo tak jak pisałem to były sprawdzane różne inne żarniki i przetwornice zarówno oryginały jak i hidy. I na każdym zestawie xenon od strony pasażera bardzo zakłócał radia. Przy podłączeniu tylko xenona od kierowcy-problem nie istnieje

Opublikowano

Jak B6 to zapewne palniki D1S i przetwornice Valeo 4-pinowe.

Jeśli piszesz że było wszystko zamieniane na nowe i używane i nadal zakłóca radio i CB to przyczyny nie szukałbym w palnikach i przetwornicach.

Raczej instalacja elektryczna tak jak piszesz.

Opublikowano
  • Autor

A czy elektryk będzie w stanie tam pogrzebać i namierzyć co jest z tą instalacją czy to raczej głębszy problem?

Opublikowano

Zależy jaki elektryk.

Jak kumaty to znajdzie usterkę.

Można posłużyć się także tym CB.

Tylko na jakichś długich kablach.

Przykładać go w aucie w różne miejsca,może akurat trafisz na silne źródło zakłóceń.

Opublikowano
  • Autor

Tzn po prostu całe radio przykładać w różne miejsca i sprawdzać czy są różnice w zakłóceniach?

Opublikowano

Dokładnie.

Może akurat trafisz gdzieś na silniejsze zakłócenia.