Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż kierownicy multifunkcyjnej Audi A4 B8 2008-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta wiązka na pewno pasuje:   

8U0 971 589J

Chłopaki potrzebuję pomocy bo mam poważny problem.

Kupiłem kiere od a4 b8 lift sline z multifunkcją z wiązką i poduszką nową. Chciałem ja dzisiaj zamontować w miejsce mojej 4ramiennej przedlift z multifunkcją.  Zdjąłem poduszkę, wypiąłem kostki- podobno wszystko P&P, więc uradowany sięgam po poduchę od lifta żeby porównać wiązki a tu.... niespodziajka, która polega na tym, że w kierze mojej obecnej przedliftowej kostka wygląda tak:

e867898a14e64d97med.jpg

A od poliftowej poduchy (8K0 880 201 AD- nówka sztuka) kostka ma nr 8U0 971 589 H i wygląda tak:

c96886f382f2c38emed.jpg

Brakuje kabelka z czarną wtyczką którą się wpina do multifunkcji w kierę w to miejsce:

e83350775198d48amed.jpg

I mam pytanie- czy przy poduszce jest zła wiązka czy jaka choroba- kupiłem nową poduchę z tą wiązką? czy mogę dokupić sam kabelek ten mały z czarna wtyczką i go dopiąć??? jeżeli tak, to w jaki sposób? Rozpiąłem kostkę ze starej wiązki ale starej kostki nie da się przepiąć bo kabel idzie w całości i żadnego łączenia nie widzę.. O co kaman?????? P O M O C Y!!!

Proszę o pomoc bo kiera stygnie do wymiany a nie chcę czegoś zwalić.

Edytowane przez Hadzi78

Opublikowano

Możesz dokupić sam kabelek do multifunkcji. Ma on trzy przewody, w tym jedna masa, która łączy się z masą przy poduszce (mostek). Pozostałe dwa przewody podpinasz jak widać na zdjęciu. Biały - PIN 8, fioletowy - PIN 9. :)

20170323_194204.jpg

Opublikowano
22 godziny temu, Mango155 napisał:

Możesz dokupić sam kabelek do multifunkcji. Ma on trzy przewody, w tym jedna masa, która łączy się z masą przy poduszce (mostek). Pozostałe dwa przewody podpinasz jak widać na zdjęciu. Biały - PIN 8, fioletowy - PIN 9. :)

20170323_194204.jpg

Dzięki kolego. A powiedz gdzie ja taki kabelek do multifunkcji dokupię? Jaki ewentualnie jest jego nr? A może ktoś ma na zbyciu taką kostkę? Pilna sprawa bo mam kupca na kierownicę moją i muszę założyć tą nową żeby starą móc sprzedać :wallbash:

Pomóżcie....

Edytowane przez Hadzi78

Opublikowano
18 minut temu, Hadzi78 napisał:

A powiedz gdzie ja taki kabelek do multifunkcji dokupię? Jaki ewentualnie jest jego nr?

Jedynie w ASO. Nr kostki 8E0 971 832, piny muszą dobrać Ci takie aby pasowały do kostki. No chyba że sprzedają od razu kostkę z kawałkiem kabla.

Edytowane przez Mango155

Opublikowano

WIELKIE dzięki. Dzisiaj  śmigam do ASO i zobaczę co wskóram.

Opublikowano
Dnia 27.03.2017 o 07:43, Hadzi78 napisał:

WIELKIE dzięki. Dzisiaj  śmigam do ASO i zobaczę co wskóram.

I jak, udało się?

Opublikowano

Udało , ale inaczej....

Koszt w ASO to ponad 120 zeta za wtyczkę do multifunkcji i piny. Udało mi się kupić uszkodzoną wiązkę z dobrą wtyczką do multifunkcji i pinami za jedyne 4 dyszki z przesyłką i przepiąłem ją zgodnie z Twoim zdjęciem i teraz mam ori wiązkę :banan:..... Trochę było roboty z wypięciem tych pinów z żółtej kostki ale jakoś z pomocą szwagra elektronika ogarnąłem. Jeszcze nie zakładałem kiery bo miałem wyjazd weekendowy, ale dzisiaj po południu założę i zobaczę czy chodzi. Tak czy inaczej dzięki za fotkę - bez tego bym tematu nie ogarnął. Jeszcze raz dzięki:thumbup1:. Jak zamontuję napiszę czy wszystko działa.

Edytowane przez Hadzi78

Opublikowano

No i super, myślę że wszystko będzie śmigać jeśli ogarnąłeś wiązkę jak na zdjęciu. ;)

Opublikowano

Kierownica założona wczoraj wieczorem.

Było tak:

4981790f2290f050med.jpg

A jest tak:

eaf244835e4ef35bmed.jpg

Operacja trwała może z 10 minut. Wszystko śmiga jak tralala :banan::banan::banan:a i efekt jaki:buhaha:. Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc, w szczególności kolegom: wrclaguna, marda16 a najbardziej Mango155 za podpowiedź co do wiązki.

Przy okazji mam do opchnięcia swoją starą kierownicę (cały komplet)- stan idealny info na priv.

Edytowane przez Hadzi78

Opublikowano
Dnia 20.03.2017 o 08:55, piotrpan napisał:

Po montażu wszystko działa oprócz klaksonu co może być ?

Nadal nie mogę ogarnąć klaksonu. Vcds- brak błędów. Taśmę podmieniałem na inną i to samo. Pomocy !

1.jpg

Opublikowano
Dnia 4.04.2017 o 08:09, Hadzi78 napisał:

Kierownica założona wczoraj wieczorem.

Było tak:

4981790f2290f050med.jpg

A jest tak:

eaf244835e4ef35bmed.jpg

Operacja trwała może z 10 minut. Wszystko śmiga jak tralala :banan::banan::banan:a i efekt jaki:buhaha:. Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc, w szczególności kolegom: wrclaguna, marda16 a najbardziej Mango155 za podpowiedź co do wiązki.

Przy okazji mam do opchnięcia swoją starą kierownicę (cały komplet)- stan idealny info na priv.

tylko przycisk Navi i rolka wyciszania nie funkcjonują :kwasny:

Opublikowano

No tak, ale to było wiadomo od samego początku - i tak jest koks :decayed:.

Opublikowano
46 minut temu, Hadzi78 napisał:

No tak, ale to było wiadomo od samego początku - i tak jest koks :decayed:.

znowu coś by trzeba było dołożyć-wymienić -kodować :D

Opublikowano

.   

Edytowane przez jot234

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 6.04.2017 o 10:45, piotrpan napisał:

Nadal nie mogę ogarnąć klaksonu. Vcds- brak błędów. Taśmę podmieniałem na inną i to samo. Pomocy !

1.jpg

Temat rozwiązano- spalony bezpiecznik:banan:

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam. Wczoraj zamontowałęm przełącznik zespolony który obsługuje multifunkcje oraz tempomat, po złożeniu wszystkiego do kupy wyskoczyła masa błedów esp,epc. Czy kodowanie " załatwi" sprawe?

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Osin napisał:

Witam. Wczoraj zamontowałęm przełącznik zespolony który obsługuje multifunkcje oraz tempomat, po złożeniu wszystkiego do kupy wyskoczyła masa błedów esp,epc. Czy kodowanie " załatwi" sprawe?

bez tego ani rusz  :hi:

Procedure masz tu

Opublikowano

Dzieki. Podjade do mechanika jutro i mi to zrobi, bo sam vcds'a nie mam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie szybkie pytanie, zmieniam 4ramienna przedliftowa multi, na scieta polift multi, czy poduszka o nr: 8r0880201

będzie pasować? Bo u góry o takiej było wspomniane i kolega jakąś założył. .. ale nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy założył właśnie ta czy w końcu kupił inna... :)

i druga sprawa co do taśmy to musze sprawdzić jaka mam i albo się okaże że muszę zmienić albo nie? Czy przy takiej podmiance z góry wiadomo ze taśma do kupienia i jeśli tak to jaka :)

i trzecia sprawa hehe :) czy mogę kupić poduszkę która od spodu wygląda tak: czy powinny być tam jeszcze jakieś kable? 

będę wdzięczny za pomoc

547201626_7_1000x700_audi-poduszka-powietrzna-airbag-kierownicy-a4-s4-a5-s5-q5-q7-.jpg

Opublikowano

Potrzebuję pomocy. Jak zdjąć poduszkę z takiej kierownicy? Samo odciągnięcie tych dwóch zaczepów nie działa

1.jpg