Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż kierownicy multifunkcyjnej Audi A4 B8 2008-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kierownicę trójramienną bez multifunkcji, będę niebawem zabierał się za montaż multifunkcji. Co z moją poduszką, musi być wymieniona bo nie podejdzie do tej z multifunkcją? Nie będę kombinował i będę zamawiał również kierownicę trójramienną i to mnie zastanawia, dlaczego mam kupić nową poduszkę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

WItam.

W mojej B8 posiadam zwykłą czteroramienna kierownice bez multifunkcji, kupilem rowzniez 4 ramienna z multi wraz z wiazką i poduszką. Po podpieciu pod VCDS okazało sie ze mam sterownik 8K0 953 568 E czyli z tego wynika ze nie pociagnie multifunkcji. Teraz pytanie czy cięzko sie wymiania moduł na taki zeby obsługiwał multifunkcje i jak z jego kodowaniem? 

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, Michall90 napisał:

WItam.

W mojej B8 posiadam zwykłą czteroramienna kierownice bez multifunkcji, kupilem rowzniez 4 ramienna z multi wraz z wiazką i poduszką. Po podpieciu pod VCDS okazało sie ze mam sterownik 8K0 953 568 E czyli z tego wynika ze nie pociagnie multifunkcji. Teraz pytanie czy cięzko sie wymiania moduł na taki zeby obsługiwał multifunkcje i jak z jego kodowaniem? 

Wszystko masz opisane w 1 poscie  (  wraz ze zdjeciami ) :hi:

Opublikowano

Czyli wystarczy ze kupię taki moduł i go zaprogramuje i wszystko bedzie hulac tak?

TASMA-AIRBAG-AUDI-A4-B8-A5-8T
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 179 zł - TAŚMA AIRBAG AUDI A4 B8 A5 8T (8709381655). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Opublikowano
  • Autor

Tak , pozniej Kodowanie i kalibracja

KALIBRACJA CZUJNIKA KĄTA SKRĘTU :

Ustawienie podstawowe

Czujnik kąta skrętu kierownicy G85 Kalibracja

[Wybierz]
[16 - Kierownica]

Włącz kierownicy co najmniej 30 ° w lewo lub w prawo i z powrotem prosto (tolerancja: 5,0 °).

[Access Security - 16]
Wpisz 40168
[Do It!]

[ustawienia podstawowe - 04]
Grupa 001
[idź!]
Uaktywnij ustawienia podstawowego.
[ON / OFF / Dalej]
Po udanym ustawienie podstawowych, pole 3 należy powiedzieć "OK".
[Gotowe, powrót]

[Pom. Blocks - 08]
Grupa 032 Pole 1 (kąt skrętu kierownicy Sensor G85)
Specyfikacja: 0.0 °
Tolerancja (po prostej): 1,5 °
[Gotowe, powrót]

Opublikowano

Witam

Zamontowałem moduł (taśmę) 8K0 953 568 F , wykrywa mi w VCDS ten moduł, próbowałem zrobić kalibracją jak pisało ale mam cały czas błąd którego nie moge skasować: 01044 - Control Module Incorrectly Coded, świeci sie kontrolka swiec żarowych, nie działą tempomat ani sterowanie z kierownicy. W blokach pomiarowych zmieniają sie parametry przy skrecie kierownicą. Proszę o Pomoc czy cos zle robie czy uszkodzony jest moduł. Dodaje parę zdjec z VCDS

błąd.jpg

001.jpg

032.jpg

033.jpg

Moduł.jpg

Udało się usunąc wszytskie błedy, znikła kontrolka świec żarowych, tempomat działa tylko nie działa sterowanie w kierownicy. Kodowanie w 16 Byte 2 zaznaczona multifunkcja, a jak wchodze w radio 56 w kodowanie i zaznaczam tam Multifunkcje jest coding succes ale po ponownym wejsciu multifunkcja znowu jest odznaczona jakies pomysły?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, czy wiązka z numerem 4F0 971 589 A od a6 c6 będzie pasowała do a4 b8? kierownica 4 ramienna z multi. Aktualnie posiadam wiązkę z nr 8K0 971 589 (kierownica 4 ramienna bez multifunkcji).  Wiem że wiązka powinna mieć numer 8K0 971 589 A ale na zdjęciach wygląda identycznie. Pozdrawiam.

Opublikowano
3 godziny temu, Damiank221 napisał:

Witam, czy wiązka z numerem 4F0 971 589 A od a6 c6 będzie pasowała do a4 b8? kierownica 4 ramienna z multi. Aktualnie posiadam wiązkę z nr 8K0 971 589 (kierownica 4 ramienna bez multifunkcji).  Wiem że wiązka powinna mieć numer 8K0 971 589 A ale na zdjęciach wygląda identycznie. Pozdrawiam.

Bez przeróbek nie będzie pasować. Przerabiałem to masz fotki w tym temacie kilka postów wstecz. Trzeba podciąć mocowania wtyczki. Później siedzi jak ulał :) 

Opublikowano

Hej.

nie znalazłem tematu polifta.

W polifcie 2013r, majac kierownice 3ramienna z MF(mode) z okrągła poducha Będzie jakaś rzeźba aby założyć taka? 

z wyglądu jest identyczna jak ta z olx ale nie jest ścięta.

czy możliwe ze ta z olxa pochodzi z innego auta niż a3? 

image;s=644x461
WWW.OLX.PL

Kierownica w B.dobrym stanie, pełna multifunkcja. Odbiór osobisty. Kierownica nie uszkodzona, nie...

Opublikowano
  • Autor

W A3 8P nigdy takiej kierownicy nie było ORI

Jesli jest z platformy A4 A5 to tylko przekladka bez zadnych rzezb :hi: pytaj sprzedajacego

Opublikowano

Jak zapytam o numer kiery to sie dowiem? 

Opublikowano
Cześć Panowie.
Jestem na etapie zmiany kierownicy na multifunkcję i doposażenia auta w tempomat. Auto to A4 B8 Avant 2009r przedlift. Sprawdzając w VCDSie w kanale 16 wyszło, że mam taśmę 8K0 953 568 D (FIS, nie obsługuje tempomatu, nie obsługuje multifunkcji - firmy KOSTAL). Mam możliwość kupienia od gościa cały komplet, czyli kierownica z multifunkcją, przełącznik do avanta z tempomatem, taśmą i obudową. Tylko po numerach u niego wychodzi taki numer 8R0 953 568 S (FIS, obsługuje tempomat, multifunkcję) tylko z forum widzę, że to taśma z tymi numerami jest poliftowa. Sprzedający twierdzi, że cały komplet jest z przedlifta. Moje pytanie brzmi, czy montując ten komplet będzie działał tempomat, multifunkcja i wszystko inne? U mnie jest z KOSTALa, tutaj z forum widzę informacje o taśmie poliftowej. Potrzebuję konkretnej odpowiedzi czy to spasuje i będzie wszystko działać.
Opublikowano

Cześć,

Mam kierę golas, bez niczego, bez tempomatu, 4 ramiona. Firma KOSTAL 8K0 953 568 D : FIS , nie obsługuje Tempomatu , nie obsługuje Multifunkcji

Do zmiany czyli pająk, taśma i wiazka airbag. Kierownicę kupuję 3 ramienna z multi przedlif (przycisk mode) + pajak z tempomatem i od razu tasma.

Mam pytanie -  czy podejdzie mi sterownik 8R0 953 568 K z pajakiem w zestawie? VALEO to były chyba już chyba polifty, ale nie ma tego jednoznacznie opisanego w poście :)

Firma VALEO

- 8R0 953 568 H : FIS , , nie obsługuje Tempomatu , nie obsługuje Multifunkcji
- 8R0 953 568 J : FIS , obsługuje tempomat , nie obsługuje Multifunkcji
- 8R0 953 568 K : FIS , obsługuje tempomat , obsługuje Multifunkcje , nie obsługuje ACC (aktywny tempomat RADAR)
- 8R0 953 568 M : FIS , obsługuje tempomat , obsługuje Multifunkcje , obsługuje ACC ( aktywny tempomat RADAR)

Dzięki za pomoc, może @wrclaguna będziesz wiedział czy to jest jakiś konflikt? 

Edytowane przez rewolwerowiec

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jaką siłą Nm dokręcamy śrubę kierownicy ?

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Widziałem wcześniej że ludzie pisali o kierownicach z b9 i wiem że nie obsługuje bo są one mocno rozbudowane Ale mam pytanie czy taka kiera ze zdjęcia b9 podejdzie ona jest podstawą z przyciskiem mode po lewej.

Screenshot_20200822-204243_Samsung Internet.jpg

Opublikowano

@Vassyli też się chętnie dowiem! Na aliexpress są moduły do multi b9

Z kolei ja zastanawiam się, czy po kupnie kiery z 8v/c7/q5 i przełożeniu przycisków wszystko będzie działać? Czy poduszkę z b8 można ewentualnie spasować do takiej kiery? (wiem że w q5 jest inna)

Druga sprawa, jest duża rozbieżność cenowa. Ile w tej chwili jest warta 3 ramienna lub ścięta bez sline z poduszką (lift)? Ile sama poduszka? Auto chcę sprzedać za rok z oryginalną kierownicą, więc szukam czegoś w realnej cenie.

Opublikowano

To co Ty podrzucileś to emulator do wersji s/rs . A ta kiera wygląda normalnie i ma mode po lewej więc może podejdzie 

Opublikowano

Może, z jakiego to modelu tak btw?

Opublikowano
W dniu 28.08.2020 o 11:43, phiel napisał:

Może, z jakiego to modelu tak btw?

A4 b9 jest podane.