Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

a4 lusterka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy wie ktoś jak w b5 zdjąć szkła lusterek?

padło mi ogrzewanei i musze jakoś to naprawić

a5 avant 98

podrawiam

Opublikowano

podłączę się do pytania.

Próbowałem jakoś je ściągnąć ale bałem się połamania.

Opublikowano

z tego co wiem, wystarczy podwazyc i same wyskakuja

Opublikowano

pet3r, nie takie to łatwe.

Ja tez tak myslalem i ulamalem jeden plastik.

Niby w ksiazce jest opisane zeby podwazac raz oo gory, raz od dolu i ma wyskoczyc.

Ktos chyba pisal na forum, zeby je rozkrecic od spodu ale nie wiem czy to daje jakieś dojście.

Opublikowano

geri74, Kaziu_Wichura, wystarczy od spodu lusterka odkręcić dwa wkręty i zdjąć osłonę, wtedy bez problemu można zdjąć wkład lusterka :cool:

Opublikowano
geri74, Kaziu_Wichura, wystarczy od spodu lusterka odkręcić dwa wkręty i zdjąć osłonę, wtedy bez problemu można zdjąć wkład lusterka :cool:

próbowałem ruszyć te śruby ale skończyło się na złamaniu śrubkręta :lol: więc szukam innego sposobu

Opublikowano
próbowałem ruszyć te śruby ale skończyło się na złamaniu śrubkręta :lol: więc szukam innego sposobu

no co Ty :shock:

kup porządny śrubokręt :mrgreen:

Opublikowano

witam! u mnie jak odkrecisz dolne sruby to i tak nic sie nie zrobi! bo w srodku sa przykrecona na jeszcze 3 lub 4! przy wyciaganiu szkla naprawde trzeba uwazac! ja polamalem w obydwu lusterkach, z tego co zauwazylem to w jednych wychodzi bez problemow a w innych niechce wyskoczyc i lamia sie ciegna od silniczkow oraz zaczepy stelarzy!

dad64a0869e89cf0.jpg

na tym zdjeciu widac ktore zaczepy trzymaja i dlatego nie mozna ich latwo wyciangac, moze pomoc poluzowanie ich w jakis sposob przed proba wyjecia, moze wd-40!

3ba9a1658da9d83a.jpg

przepraszam za jakosc zdjec, zona ma lepszy fon w pracy! Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

jocker01, coś mi tu pitolisz :mrgreen:

jak się odkręci i zdejmie dolną osłonę lusterka to można podważyć zaczepy (4 z 8) które sam zaznaczyłeś na zdjęciu a wtedy bez najmniejszego problemu i ryzyka wyskakuje wkład lusterka

znam to z autopsji poza tym jak pojedziesz do jakiego kolwiek warsztatu gdzie jest logicznie myślący mechanik tez to Ci powie/zrobi :cool:

Opublikowano

ja wymieniałem obudowy na chromy i lusterka po podważeniu bez problemu wyskoczyły :cool:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam problem mam zepsute podgrzewaniaw lusterkach jedno mi padlo zaraz jak kupielm auto a drugie niedawno , pozatym lustra w 50% zaszly korocja.potzrebuje kupic same niebieskie lustra z matami ktore podgrzewaja autoamtycznie. bo toA4 99r po liftingu( w matach sa czujniki) i nieda sie nic przykombinowac. prosze o pomoc

audinasze.jpg

[ Komentarz dodany przez: zdeniu: 25-12-2006, 13:21 ]

witam Cię kolego i zapraszam do działu Newbie oraz do zapoznania się z regulaminem forum, w przeciwnym razie posty będą usuwane :bomb:

Opublikowano
potzrebuje kupic same niebieskie lustra z matami ktore podgrzewaja autoamtycznie

Allegro - 45 zeta (bez przesyłki).

Z wyciąganiem ostrożnie-mnie w piątek robił elektryk i jedno złamał (szkło przyklejone do plastiku mocną taśmą dwustronną)

Opublikowano
  • Autor

ja wyciągnąłem w następujący sposób:

dwie dość szerokie plastikowe taśmy wsunąłem pod szkło lusterek a następnie rónwomiernie pociągnąłem za nie i ładniutko wyskoczyły szkła - nic sie nie połamało.

odkęcenie śrubek pod lusterkiem było niemożliwe niestety.

pozdro