Opublikowano 7 Kwietnia 201313 l Witam. Sprawdziłem sobie oznaczenia na reflektorach i widnieje tam zarówno HR jak i DC, czyli lampy mają możliwość montażu żarników. Mam w zderzaku spryskiwacze reflektorów, nie mam przetwornic i wszystko jest jakby ok, ale teraz pytanie, w samochodzie nie mam nigdzie przełącznika regulacji wysokości świateł i nie wiem teraz, czy auto posiada system samopoziomowania, czy nie mam w ogóle żadnej możliwości regulacji świateł? Trochę mnie to dziwi bo nawet w 20-letnim 80 taty regulacja elektryczna jest. Zakładam, nie wiem czy słusznie, że reflektory posiadają tak ową instalację. Czy w takim wypadku cała zabawa z montażem Xenonów polega na dokupieniu przetwornic i montażu żarników? Nie powiem bo trochę nastawiłem się na poprawienie sobie oświetlenia, ale nie chce robić niczego co mogło by mi później narobić problemu. Pozdr.
Opublikowano 7 Kwietnia 201313 l Wychodziły wersję bez regulacji świateł, tak popostu. Jeżeli masz zwykłe lampy pod żarówke h7 to możesz zakupić zestaw hid h7. Jezeli chcesz wszystko ori, musisz kupić soczewki z mocowaniem po palnik d2s, albo wysłać lampki do gwertego na przeróbkę. Co do sprysków i braku regulacji mogło być tak że autko miało dzwona i zostały załozone zwykłe lampy żeby nie pchać się w koszty.
Opublikowano 7 Kwietnia 201313 l Autor Jak sprawdzić czy mam samopoziom czy nie? HID-ów nie chce bo jak wspominałem, nie mam ochoty mieć przez to żadnych problemów . Samochód raczej bez przygód, ze szwajcarii od osoby prywatnej z pełną dokumentacją, wszystko potwierdzone w ASO, chociaż dziwi mnie fakt, że na kloszach w szwajcarze mam homologację E9 a nie E14
Opublikowano 7 Kwietnia 201313 l najprościej wziąć w dłoń vaga i vagiem sprawdzić czy możesz się połączyć. jak się nie mylę blok 55. a jak nie to wejdz pod auto i popatrz na wachacz czy masz cięgno założone do czujnika samopoziomu