Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak zdemontować tapicerkę bagażnika w kombi po lifcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Leje mi się spryskiwacz tylnej szyby i zalewa wnętrze klapy.

Chciałem naprawić spryskiwacz ale nie moge zdjąć tapicerki. Nie widzę żadnych śrubek i nie wiem czy mam ciągnąć na sile z zaczepów czy gdzieś podważać.

ściągał ktoś kiedyś tapicerkę i wie jak to wygląda?

Opublikowano

Jest jedna srobka bodajże tam gdzie masz raczke od środka,odkrecasz ja a potem trzeba szarpnac aby tapicerka wyskoczyla z zatrzaskow

Opublikowano

Jest jedna śruba w rączce do zamykania, a poza tym chyba 8 spinek. Pierwsza linia spinek (patrząc od dołu klapy) biegnie jakieś 5 cm od krawędzi i jest ich 4 szt. Jak odegniesz tapicerkę to je zobaczysz. Ze spinkami poradzisz sobie płaskim śrubokrętem. Potem jest jeszcze problem na łączeniu części górnej i dolnej w rogach tylnej szyby, są jakoś dziwnie połączone na wcisk, trzeba uważać by nie połamać. Mnie pierwszy raz przy max ostrożności zajęło to 30 minut.

Opublikowano
  • Autor

Ok, dzięki bardzo.

Śrubkę widziałem, nawet ją odkręciłem i wyjąłem plastik ale nic dalej nie odchodziło.

Będę próbował powoli żeby nie połamać. Dzięki bardzo.

Opublikowano
Opublikowano

fajny zestaw kolego tez muszę sobie taki nabyć bo czasem się przyda a śrubokrętem łatwo zarysować :naughty:

Opublikowano

A dwie śrubki przy górnym plastiku, który biegnie dookoła szyby? Na łączeniu tapicerki z górą ramką? Nikt nie pamięta, bo każdy połamał :decayed:

---------- Post dopisany at 10:18 ---------- Poprzedni post napisany at 10:16 ----------

btw., a jak leje sprysk to dyszka do wyciągnięcia i przetkania, ale do tego tapicerki ściągać nie musisz. Jednak do podłączenia wężyka do kroćca od silniczka wycieraczki już musisz, jak leje w środku to na 100% wyskoczył z króćca :wink: