Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

regeneracja 4 wtrysku - po 2 miesiącach te same parametry co przed regeneracją

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

2 miesiące temu samochód odmówił posłuszeństwa podczas jazdy (hol do mechanika). Komputer wskazał na 4 wtrysk. Pierwsze 3 wtryski miały parametry -0,5 - 0 a czwarty wtrysk +1,5. 4 wtrysk zregenerowałem (mechanik zregenerował dolną część bo lała a stwierdził, że góra jest ok i nie trzeba regenerować), według komputera po regeneracji wszystkie wtryski z parametrami do max 0,5, jednak teraz po 2 miesiącach zaczęły się wibracje przy stałych obrotach 1800-2000 (i na biegu jałowym i podczas jazdy). Pojechałem na komputer i okazuje się, że znowu mam na 3 wtryskach po -0,5 a na czwartym +1,5 (czyli tak jak przed regeneracją). O co tutaj chodzi czyż by znowu ten wtrysk poległ czy on próbuje "wyrównać" te 3 pozostałe?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja spotkałem się z opinią, że można regenerować wtryski w 2.0 TDI jednak jest to bez sensu bo i tak padną więc lepiej wymienić na nowe. :wink:

Opublikowano

A nie prościej było zamienić wtryski miejscami i wtedy byś miał pewność, że to wtrysk a nie coś innego. Korekcje na wtryskach nie zawsze w 100% odzwierciedlają stan wtrysku bo np w twoim przypadku może 4 cylinder być słabszy i dlatego wtrysk go podlewa aby wyrównać. Skoro mechanik go zregenerował to powinien ci pokazać wykres z maszyny jak wtrysk pracuje. A może tylko go przeregulował a wciska kita że regenerował? Ile zapłaciłeś za regeneracje?

Opublikowano
  • Autor

już jest ok. gość z początku zregenerował tylko część lejącą bo stwierdził, że góra jest ok, potem powiedziałem żeby zregenerował całość, i popróbował zregenerował cały, pozamieniał miejscami by się upewnić i samochodzik jak na razie jeździ :) koszt całej regeneracji wyniósł 600 zł

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

mam pytanie gdzie mozna w okolicach małopolski zregenerować wtryski Brd