Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chcę obniżyć swoje autko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koła 225/45/17:wink:

dzieki

zbieram sie do zakupu sprężyn a opony mam 235/40/17 teraz juz mam jakieś wyobrażenie:wink:

Opublikowano

Kurde lipa, mechanik nie mógł odkręcić śruby przy górnym wahaczu, a auto mi jest potrzebne na weekend, dopiero po weekendzie się z nim umówiłem. Ogólnie lipa była, żeby wszystko poodkręcać, wszystko było zapieczone na amen. Będę jeszcze musiał się wstrzymać.

I od razu przy okazji pytanie. Te sprężyny są Plug & Play? Wyciągmay staer, wkłądamy nowe i koniec, czy trzeba jakieś gumowe dystanse dokładać, coś?

Opublikowano
Kurde lipa, mechanik nie mógł odkręcić śruby przy górnym wahaczu, a auto mi jest potrzebne na weekend, dopiero po weekendzie się z nim umówiłem. Ogólnie lipa była, żeby wszystko poodkręcać, wszystko było zapieczone na amen. Będę jeszcze musiał się wstrzymać.

I od razu przy okazji pytanie. Te sprężyny są Plug & Play? Wyciągmay staer, wkłądamy nowe i koniec, czy trzeba jakieś gumowe dystanse dokładać, coś?

No to chyba większość miała problem ze śrubami,dobrze że ja oddałem auto do mechanika i on to jakimś cudem zrobił a chciałem się zabrać za to sam:facepalm:

Wszystko Plug & Play,chyba że masz zużyte gumy pod sprężynami:hi:

Opublikowano
Nie zapominajcie wymienić odboje na krótsze, u mnie tylne zauważalnie dostały po d*p*e

coś więcej ? napiszesz gdzie to kupie ? przód i tył wymienić ? cena ?

Kupisz na allegro używki z zawieszenia s-line, trzeba dzwonić pytać się czy oddzielnie sprzedadzą. Cena różna, zależna od sprzedającego.

Ja kupiłem przód i tył, ale przód nie widać było by dobijał.

Opublikowano

haha ja mam to samo, nie moglismy tego odkręcić a auto w weekend potrzebne. w poniedziałek podejście drugie :)

Opublikowano

ja zakupilem springi eibach pro kit -30 i zwykle amorki kyb i efekt jest zaj*sty w wygladzie jak i w prowadzeniu.Jak zmienilem zawias w piatek mialem jeszcze zalozone kola zimowe 195/65 r15,dzis zalozylem lato 235/35r19 no i wogole bomba.

Opublikowano

W końcu udało mi się zamontować sprężynki Eibacha -30 mm. Jestem bardzo zadowolony z wizualnego efektu, jak i z komfortu. Komfort praktycznie nie ucierpiał, ba rzekłbym, że jest nawet lepiej. Lepiej wybiera dziury. Zdjęcia na razie w wersji na zimowych 16-stkach, 18-stki muszę pomalować.

Przed:

20130419072716.jpg

Po:

20130426123547.jpg

Opublikowano
  • Autor

za***iście sie prezenteje!! Jeszcze jak wrzucisz te 18 to bedzie cacy :naughty:

u mnie jest jeszcze koza, ale za 2,3 tygodnie bede sie bral do roboy ;) pozdr!

Opublikowano

18 już pomalowane, jutro jadę do wulkanizacji zakładać opony, i będzie już można jakoś jeżdzić :P

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze jedno pytanko. jak zamawiales spinki to z przodu i z tylu -30? bo normalnie jest tyl zawsze niszy jak przod.na fotce jest rowniutki, albo mi sie tylko wydaje? pozdro

Opublikowano

Można sprężynkami...

Tylko wiesz... musisz się liczyć z tym że będziesz tarł po każdej koleinie...

Ja przykładowo przód podnosiłem 2cm w porównaniu z fabryką.

Moim zdaniem tył jest zawsze wyżej a przód niżej (fabrycznie)

Opublikowano

Zamówiłem springi z tej aukcji Sprężyny Eibach Pro-Kit Audi A4 Kombi 8ED / B7 (3165034576) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Obniżają przód i tył o -30 mm. Na seryjnych springach miałem 68 cm od krawędzi nadkola do ziemi, teraz jest 65 cm zarówno z przodu jak i z tyłu, czyli usiadło tyle samo z przodu co z tyłu. Dałem mechanikowi do wymiany, wymienił tylko sprężyny (stare wyciągnął, założył nowe), reszta było tak jak w oryginale (tj, jakieś gumy, czy co tam jest :P). Cieszę się z tego, że tył i przód usiadły tak samo. Kolega kupił jakieś używane springi, niby też -30, to tył usiadł bardziej, co wyglądało jakby ktoś mu wrzucił do bagażnika dwa worki z kartoflami :P

Jak tylko zmienię felgi na letnie (musiały pójść do poprawki lakierniczej, bo tak pomalowali, że opona nie chciała się wślizgnąć, bo krawędź felgi byłą chropowata :/), to wstawię fotki. Miałem obawy co do obniżenia autka, i cieszę się, że wybrałem ten zestaw. Dwa razy tańszy od najtańszych gwintów, a efekt jest naprawdę dobry (inni powiedzą, że koza, ale ja nie jestem zwolennikiem betonów :P). Tak jak pisałem nie ma tragedii z muldami, czy wysokimi krawężnikami, nic nie obciera, komfort jazdy praktycznie w ogóle nie ucierpiał (zobaczymy jak będzie na 18" :P), ale porównując jazdę na 1BA i Eibachach na 16" wydaję mi się, że Eibach lepiej wybiera nierówności i nie ma takiego łupania, jak się wjedzie w dziurę.

Opublikowano

czyli Łukasz nic więcej nie ruszałeś oprócz wymiany sprężyn żadnych odbojów i innych rzeczy ?

ile się płaci mniej więcej za wymianę sprężyn u mechanika ? chciałbym mieć porównanie

Opublikowano

Dokładnie, tylko sprężyny, nic więcej. U mnie było przesrane, bo musiał wiercić śruby w górnych wahaczach, bo nie chciały ruszyć, więc męczył się z tym dwa dni. Za wymianę zapłaciłem 200 zł.

Opublikowano
Dokładnie, tylko sprężyny, nic więcej. U mnie było przesrane, bo musiał wiercić śruby w górnych wahaczach, bo nie chciały ruszyć, więc męczył się z tym dwa dni. Za wymianę zapłaciłem 200 zł.

Bo B6/B7 ma aluminiowe zwrotnice i przez to zapieka się ta śruba trzymająca górne wahacze. Ja zawsze jak to rozkręcam to psikam odrdzewiaczem, ładuje smaru ile się da i potem nie mam problemów żadnych przy rozkręcaniu. B5 ma zwrotnice żeliwne to tam nie ma problemów z tym

Opublikowano

Tak jak mówisz. Tylko wiesz, od nowości tam nic nie było ruszane, więc nawet psikanie płynem penetrującym nic nie dało. Na szczęście jakoś się udało to zrobić i wymienić sprężynki :)

Opublikowano

mam takie fotki jutro postaram Ci sie wyslac dla porownania

Opublikowano

Wreszcie jest letni Setup z 18-stką na pokładzie ;)

20130514173305.jpg

20130514173318.jpg

20130514173337.jpg

20130514173253.jpg