Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ZAwiecha po 120 km/h :D POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko koledzy mam problem z moim samochodem wydaje mi sie ze wchodzi w tryb awaryjny i spada moc silnika

Czytajac fora i inne takie wydaje mi sie ze sa to zapieczone lopatki w turbo i chcial bym to wyczyscic ale nie wiem jak/

I tu pytanie do was koledzy czy byl by ktos chetny kto to juz robil w swoim samochodzi i zrobil by mi to lub pomogl

w naprawie tego Oczywiscie jakos sie odwdziecze ale to oczywiscie do dogadania Moj audiczka to a4 b5 2000 r 1.9 tdi

116ps. Mieszkam w wałbrzychu dolnyslask.

POMOCY AUDI UMIERA :D

Opublikowano

Kolego miałem w Octavii podobny problem. Wyjąłem turbinkę i czyszczenie mechanik mi za 50 zł zrobił :wink: Myślę, że nie jest to dużo więc śmiało możesz podpytać miejscowego speca :grin:

Opublikowano
  • Autor

Jak narazie sprawa zamknieta turbo smiga Opis naprawy: autostrada niemcy polska 200 km/h wszystko przeczyszczone :decayed:

Opublikowano

Milion tematów na forum o zapieczonej geometrii turbiny. Wystarczy poszukać :)

Opublikowano
Kolego miałem w Octavii podobny problem. Wyjąłem turbinkę i czyszczenie mechanik mi za 50 zł zrobił :wink: Myślę, że nie jest to dużo więc śmiało możesz podpytać miejscowego speca :grin:

BRAWO!!! jeśli sam ja wyciągnołeś i po tym dałes do mechanika to jesteś 50PLN w du... :facepalm: bo czyszczenie jest banalne :decayed: wystarczy tylko pomoc z tego forum.

Opublikowano

Witaj

temat rzeka - na forum i google znajdziesz encyklopedie na ten temat.

Puenta i streszczenie jest jedno - turbina do czysczenia na 99 %, ten 1% to możliwość innej usterki (bo tego nigdy nie da się wykluczyć). Nie raz jest tak, że czyszczenie pomaga na "chwilę", a czasami na "dłuższą chwilę". Na pewno najtańsza opcja - czyszczenie, a droższa wymiana.

Zrób to szybko bo w takich sytuacjach turbina mocno przeładowuje dlatego łapie not lauf'a. (wtedy dostaje mocno w du...e)

Spróbuj zrobić taki test:

Jadać na 2 biegu ok 30-40 km/h wrzuć 4 bieg i pedał do podłogi, wtedy na pewno wpadnie w tryb awaryjny, po restarcie silnika - wszystko wraca do normy - jeżeli tak to opcja na 99,9 % :)

Życzę powodzenia przy usuwaniu usterki.

Pozdrawiam !