Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tuning mechaniczny w 1.8T powyżej 200 koni proszę o wypowiedzenie się LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z góry podkreślam, że wiem, że to nie ten temat i wgl, a wiem, że tutaj więcej osób się wypowie w tym temacie niż w LPG. Przepraszam za to. Jednak ma to trochę związku z tuningiem mechanicznym.

Chciałbym, żeby się wypowiedzieli osoby, które mają u siebie instalacje LPG i dość podrasowany samochód.

U siebie obecnie mam 190 KM (seria 150 KM) na oryginalnych podzespołach +FMIC. W przyszłości chce jeszcze osiągnąć jakies 230-240 koni ( większe turbo i wtryski).

Dzwoniłem dziś do gazownika, tego z Mławy, i gościu mi mówi, że albo tuning albo gaz. Jak to jest ? Mówi, że przy takim setupie będzie się zapętlał już przy 4 tysiącach obrotów.

Jego rozwiązanie dla mnie to dać teraz większe wtryski, a o turbo to mogę tylko pomarzyć jeśli chce mieć gaz.

Jeśli to prawda, to na prawdę wszyscy tutaj na chipach jeżdżą tylko na benzynie?? :facepalm:

Opublikowano

Wszystko da sie zrobić, może nie będzie do końca idealnie, ale zawsze mozna włączyc przełączanie na pb np. przy 6 tyś obr. Wrzuć loga z 002 zobaczymy czasy wtrysku, widomo lepiej by było wrzucic wieksze wtryski pb wtedy skracaja sie czasy wtrysku inie dochodzi do zapetleń, tylko po tym oczywiście strojenie programu czyli znowu koszt:kox:

Opublikowano
  • Autor

No dobra, ale to czyli jak dam teraz większe wtryski i będę chciał większe turbo to musze jeszcze większe wtryski dać? :facepalm:

Opublikowano

Nie teraz dajesz wieksze wtryski robisz korekte. Pozniej dajesz wieksze turbo i robisz znow korekte. Wiec lepiej jak zrobisz turbo i wtryski a pozniej gaz.

Opublikowano
  • Autor

Niee, tak na pewno nie zrobię. Już wolę 2 razy korektę robić. Bo teraz sobie zrobię 230 koni i co? Za rok będę zmieniał auto bo nie będzie mnie zadowalało.

A ze 3 latka chciałbym pojeździć. Rozumiesz? :decayed:

Opublikowano

Wtedy kladziesz q i robisz 260 albo i wiecej :-P

Opublikowano
Niee, tak na pewno nie zrobię. Już wolę 2 razy korektę robić. Bo teraz sobie zrobię 230 koni i co? Za rok będę zmieniał auto bo nie będzie mnie zadowalało.

A ze 3 latka chciałbym pojeździć. Rozumiesz? :decayed:

Za rok zapodasz kute wnęczności + suszara gt28rs i atak na 300+ po czym stwierdzisz że auto nie chce skręcać i bedziesz wkładał quattro :polew:

Opublikowano
  • Autor

I 20 patyków poooszło się jeee*ać na samochód :wink: Jeszcze s-line zew i wew to już wgl w 40 się zmieszczę :grin:

Opublikowano

Ja najpierw zrobiłem moc (198KM 300Nm) i potem założyłem lpg, najmocniejsza instalacja BRC, na tej samej instalce jeździło 260KM bez ŻADNEGO problemu, więc ten koleś z Mławy to partacz a nie gazownik, zresztą jeżdżą S4 po programach i zero problemów.

Najważniejszą sprawą jest dobry gazownik, polecam lpg forum tam się dowiesz kto w jakich okolicach jest dobry :wink: