Skocz do zawartości
IGNOROWANY

WODA POD WYCIERACZKĄ..PO MYJCE LUB DESZCZU,...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po każdej wizycie na myjce lub po deszczu..zbiera mi sie woda pod wycieraczką za siedzeniem kierowcy oraz pod siedzeniem kierowcy..nie wiem co zrobic..ogladałem dość dokładnie..uszczelki wydają się być szczelne ale sam juz nie wiem...jak to sprawdzic..doradxcie..nie moge przecież jeździź brudasem..lub tylkow dni suche..jeszcze troche i zacznie mi strasznie śmierdzieć w autku...po,móżcie

Dziękuję z góry za rady..Pozdrawiam Rafejkes

Opublikowano

najczesciej woda przelatuje pod obudowa kompa i miedzy linka otwierania maski :wink:

Opublikowano

może i masz racje..guma trzymająca linke spadła mi z tego otworu..nie moglem otworzyć klapy..wkurzyłem się i wyciągnołem ją całkowicie oparłem o blache..teraz maska sie otwiera ale otwór nie jest zatkany...na to nie wpadłem..zastanawiam sie jak z tamtad dostaje sie woda aż pod fotel kierowcy...dzieki za podpowiedź

Opublikowano
może i masz racje..guma trzymająca linke spadła mi z tego otworu..nie moglem otworzyć klapy..wkurzyłem się i wyciągnołem ją całkowicie oparłem o blache..teraz maska sie otwiera ale otwór nie jest zatkany...na to nie wpadłem..zastanawiam sie jak z tamtad dostaje sie woda aż pod fotel kierowcy...dzieki za podpowiedź

spływa po nadkolu pod dywanikiem az do tylu.wiesz mi masz z przodu pod nogani rowniez kilka litrow!!musisz wyciagnac przedni fotel dzwignac wykladzine i suszyc :wink:

Opublikowano

masz racje..pod wycieraczką kierowcy też jest wilgotno...najdziwniejsze dla mnie było to że ilekroć wytarłem to po kilkunastu minutach znowy zrobiło się mokro..pomimo że po myjce było już parę ładnych godzin...

jak to zrobic najprościej i najbezpieczniej?? jak wyciągnąć fotel wykładzine itp??? wiem że moje pytania pewnie są banalne..ale jestem nowy i nie wiem nawet tak podstawowych rzeczy....

jeszcze raz dziękuję za poradę..jutro to sprawdze.

Ps wolałbym to zrobic sam bo jadąc do mechanika bede musiał zostawic auto i pare złoty:-)

pozdrawiam i czekam na odpowiedź...

Opublikowano

wiec tak,ja też mam ten problem ale od strony pasażera, jak tylko zrobi sie porządne słońce wyciągam całą wykładzine ze środka, czyli siedzenia przednie plus tył, kanał środkowy(tam gdzie jest reczny) progi wewnętrzne i cała tapicerka na zew. bo od spodu jest gąbka która na bank jest ładnie nasiąknięta wodą, i suszenie, pewnie zostawie na słońcu cały długi weekend, a potem troche składania :)

Opublikowano

Postaram się zrobić to w jak najbliższym czasie..pozdrawiam

[ Dodano: 2006-04-25, 01:50 ]

Miałeś racje..ciekło przy lince..w weekend zdjolem fotell i wykładziny miałem tam chyba ze 3 litrzy wody..zatkałem dziure:-) wysuszyłem tyle ile sie dało..jeszcze troche mokro jest ale to już pikuś:-)

Dzięki jeszcze raz..ciesze sie ze tak szybko i w łatwy sposób udało mi się to załatwić

Pozdrawiam Rafejkes