Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nawigacja BNS 4.2 - błąd 65535

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nawigację BNS 4.2 H05 BNO 0060 FIS między zegarami. Wgrałem polskie menu - software i ostatnio udało mi się nagrać mapy 2012/2013. Niby wszystko działa prawidłowo. Jednak podczas wyszukiwania trasy odległości liczy mi z kosmosu i ciągle mówi że jestem poza trasą. Szukałem rozwiązań na forum jednak bez sukcesu. Jednyne do czego doszłem to że nie łączy mi sięz satelitami - jest w menu navi do sprawdzenia i wyświetla że na 8 jest połączonych zero. Jest jescze jedna opcja w navi - kalibracja czy trzeba coś tam ustawiać ?Przed nagraniem płyty połączyłem się kabelkiem i wyskakiwał błąd sterownika - pomyślałem że napewno jest to związane z brakiem płyty, Jednak teraz jest błąd 65535 - Internal Control Module Memory Error. Czy ktoś z Was miał coś podobnego.Moźe nagrać jescze raz płytę z mapą ? A może jest problem z anteną - ale nie wiem jak do tego sięzabraćżeby sprawdzic (co i gdzie posprawdzać) Proszę o pomoc ewentualnie jakieś sugestie.Dzięki z góry.

Opublikowano

W ajkiej grupie masz ten bład?

Uszodzona elektronika, tak na szybko :

65535 P0603 Błąd jednostki kontrolnej lub modułu wewnętrznej kontroli. Błąd pamięci podtrzymującej (KAM) lub brak zasilania jednostki kontrolnej lub zły kontakt z uziemieniem lub nie zapisano żadnych usterek (jeśli MIL nie jest podświetlony) A

65535 Nie zapisano żadnych usterek (jeśli MIL nie jest podświetlony) A

65535 Błąd jednostki kontrolnej – w którymś systemie

Opublikowano
  • Autor

Zasilanie navi ma bo płytę wsadzam i wyjmuje bez problemu. Dodatkowo ładuje się i moge po menu chodzić. Co oznacza Mil niepodświetlony ?? I co z tym mogę zrobić. Czy navi może ma jakieś bezpieczniki w środku? Jak siędo nie j dobrać?

Opublikowano

Ten błąd masz napewno na navigacji?

Opublikowano
  • Autor

Tak poniżej log z Vaga. Mam podejżenie na właśnie na mapę bo błąd się ksuje, ale z drugiej strony tych satelit nie widzi - moźe cośz anteną . I cały czas ciekawi mnie ta opcja kalibraci o co w niej chodzi ??

Address 37: Navigation Labels: None

Controller: 4B0 919 887 E

Component: BNS 4.2 H05 BNO 0060

VCID: 351DA2D71C59

1 Fault Found:

65535 - Internal Control Module Memory Error

00-00 - -

-------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Kalibrujesz rozmiar kół, żeby płynnie odświeżało pozycje.

Sprawdz podłączenie anteny, może kabel gdzieś przetarty.

Ale bardziej prawdopodobne że navi sie powoli psuje, bez mapy też jest ten błąd?

Opublikowano
  • Autor

Bez mapy pokazuje brak sterownika.A w jaki sposób skalibrować jak mam koła 16.Masz może jakiśschemat gdzi ei jak jest podłączone ?

Opublikowano

Wiem tylko jak to w rns-e wygląda.

Opublikowano
  • Autor

TO napewno inaczej bo u mnie czytnik navigacj jest w bagażniku, więc kable pewnie z tamtąd idą do anteny na dach i do FISa, rozbiorę łączenia gumowe w klapie może tam coś się przetarło?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

otóż mam podobny błąd 65535 wydaje mi się że na nawigacji (mały fis) ogólnie nie działa mi nawigacja nie reaguje na przyciski w tunelu środkowym, napęd wciaga płytę, drugi problem to nie liczy mi średniego spalania, dystansu na paliwie, spalania w danym momencie, zasięg jest cały czas 2000km i nie spada ani nie wzrasta, średnie spalanie cały czas 0.0, momentowe spalanie także 0.0, czas jazdy tylko odlicza i średnią prędkość... Może ktoś miał podobne problemy? Co radzicie?

---------- Post dopisany 09-03-2014 at 20:20 ---------- Poprzedni post napisany 06-03-2014 at 22:12 ----------

nikt nie mial podobnego problemu? ;/

Opublikowano
  • Autor

Załuż nowy wątek. Z nawi u mnie dalej to samo.