Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ustawienie lampy ( wysokość )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , po ostatniej wymianie H7 na nowa zauwazyłem że moje lampy jakby spadły troche w dół nie świecą tak jak wcześniej , cholernie zły kąt padania jest i nie dobrze się jeździ wieczorem , mam manualne poziomowanie jest ono na 0 czyli najwyżej jak się da a jednak dalej źle to świeci :/ znajomy gadał mi coś że niby z boku lampy jest jakieś poziomowanie na Imbusa/Torxa ale nie słyszałem o takim czymś , czy można jakoś samemu ustawić lampe ?

Opublikowano

w kazdej lampie masz dwa pokretła do ustawiania lampy, góra doł i prawo lewo. ( biał plastikowe gniazda na inbus. przyjrzyj sie dokładniea zobaczysz napewno.

to bliżej chłodnicy odpowiada za góra doł , a to przy kierunku prawo lewo.

do wymiany zarówek wyciągałes lampy?

jesli nie to sprawdz czy zarówki dobrze siedza w gniazdach. bo przy samej wymianie zarówek nie powinny zacząc swiecić niżej.

Opublikowano
  • Autor

Tak wyciągałem całe lampy i wymieniałem wszystkie H7 , jednak nie zauważyłem nic takiego do ustawienia wysokości lamp , będe musiał później sprawdzić

Opublikowano

Podjedz na stacje kontroli pojazdów tam ustawia ci poprawnie światła za grosze albo i darmo. Jak sam zaczniesz kombinować, podnosić to będziesz oslepial innych kierowców .

Opublikowano

Dokładnie, najlepiej podjechać na stację diagnostyczną i tam ci ustawią tak jak to powinno być. Jak byłym na stacji, na której robię przeglądy to nic za ustawianie świateł nie brali, a tak to 10zł.

Opublikowano
  • Autor

znalazłem tą regulacje ale nic jeszcze nie robiłem , wieczorem postaram się wrzucić jak świeca moje lampy i sami ocenicie czy wymagają regulacji czy nie... mi niestety słabo oświetlają droge

---------- Post dopisany 30-04-2013 at 14:40 ---------- Poprzedni post napisany 28-04-2013 at 17:01 ----------

sorry za opuźnienie , zdjęcia nie najlepszej jakości ale tak to wygląda na drodze wieczorem :/

http://img89.imageshack.us/img89/3963/img0104zvo.jpg

http://img90.imageshack.us/img90/5669/img0105uq.jpg

http://img339.imageshack.us/img339/2416/img0108je.jpg

Opublikowano

Z tych zdjęć nic nie wynika. Zrób zdjęcie stojąc przodem do ściany a najlepiej to podjedz na stacje i sprawdź. Ps jakie żarówki wlozyles ? Jak kiedyś wlozylem do b5 żarówki marketowe to masakra nic przed autem nie widziałem dopiero philipsy załatwiały sprawę.

Opublikowano
  • Autor
Z tych zdjęć nic nie wynika. Zrób zdjęcie stojąc przodem do ściany a najlepiej to podjedz na stacje i sprawdź. Ps jakie żarówki wlozyles ? Jak kiedyś wlozylem do b5 żarówki marketowe to masakra nic przed autem nie widziałem dopiero philipsy załatwiały sprawę.

jakieś za 9-15 zł miałem

---------- Post dopisany at 19:35 ---------- Poprzedni post napisany at 18:34 ----------

zmówiłem H7 OSRAM NIGHT BREAKER PLUS !! WYSYŁKA 24H !! (3195978707) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zobaczę jak po ich wsadzeniu będzie świeciło ( wymienię też długie na te które były przy kupnie samochodu )

Opublikowano

miałem te Osramy trochę szybko się pala jak za ta cenę, wsadziłem teraz hidy 4300 i tez u mnie wystąpił ten problem wymontowałem całe lampy a po ponownym montażu świecą za nisko, dzisiaj będę regulował tymi pokrętłami.

Jaki tam imbus potrzeba ? bo muszę zakupić taki.