Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakie radio kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z us-bekiem z tyłu fajna sprawa, można sobie przeciągnąć do schowka, i nie masz problemu z pie:whistling:ymi kabelkami które staraja sie cię złapać przy zmianie biegu :decayed:

Opublikowano

Widzę, że temat trwa to zapytam o jeszcze jedno na tym zdjęciu, które ktoś tam zamieścił widzę fajnie ( chyba zrobioną ) płytkę wokół radia dzięki czemu wszystko fajnie się komponuje z deską. Czy taką płytkę można dokupić??

Opublikowano

Do przedlifta niestety trzeba rzezać samemu, ktoś nawet zamieszczał opis jak to zrobić ale teraz nie moge znaleźć.

A do lifta znajdziesz ramke pod nieorginalne radio w dziale "sprzedam"

Opublikowano

I ta z lifta bardzo nie pasuje do przedlifta??

Opublikowano

No nie zabardzo.:kwasny:

Opublikowano

ehh całe życie pod górę :P jak bd miał radio to bd kombinował, narazie nie mam czasu się tym zajmować

Opublikowano

u mnie wersja przed lift i bez rezania z takimi fajnymi zaslepkami tak wyglada

IMAG0400.jpg

Opublikowano

A te zaślepki to miałeś razem z radiem czy to jakieś dedykowane do A4B5 przed lift ???

Opublikowano

miałem jak kupiłem auto z niemiec ale spotkałem się z tym już na ebay niemieckim ktoś chciał sprzedać więc myślę że pewnie sa w sprzedazy ,jak mi się uda znaleźć to podam ci link

---------- Post dopisany at 13:17 ---------- Poprzedni post napisany at 12:35 ----------

masz kolego,u nas na allegro,

Ramka radiowa klucze antena AUDI A4 B5 94-98 (3159700355) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

ale sobie liczą za takie dwa kawałki plastiku :) dzięki za informacje na pewno się przyda :)

Opublikowano

Nie kupuj zadnego sony xplod:facepalm: to nie jest radio to jest grajek, masz zapewne juz przygotowaną instalacje pod mini ISO wiec pewnie kazde radio podejdzie, choc z tego co pamietam blaupunkt niefabryczny nie potrzebuje przejsciówek ponieważ jego kostki są takie same jak fabrycznie montowane radia w Audi czyli przez kostke ISO. Tak wiec radio tej firmy jest P&P. Do kazdego innego radia tj. pionek jvc clarion alpine itd wszelkie chinole noname musisz kupic adapter aktywujacy tylne głosniki(ale zanim kupisz sprawdź sobie jak masz radio podłaczone) bo możliwe że twoje auto nie miało instalacji pod aktywny tył:whistling: tym bardziej jak piszesz ze głosniki masz inne. Druga sprawa ktos pisał że mozna sobie przerobić ksotke za 5 i 30zł, prawda jest taka że to druciarstwo działa ale nikt nie pisze o tym że taki mod pozbawia sterowania P-T i do tego tył gra zdecydowanie ciszej niż przód, na ustawieniach nie idzie tego przestawić, także ja polecam kupić adapter phonocar, dzieki temu jest 100% ustawne nagłosnienie.

Noi trzecia sprawa jeśłi jest to fabryczne nagłosnienie to kupujac dobre radio a nie gniota z promocji tesco jest zauważalna róznica w dzwięku w porównaniu do fabrycznego radia.

Jeśli zdecydujesz sie na fabryczne radio to najlepszą opcja jest fabryczny concert ale produkcji panasonic, modele czesto dostepne by blaupunkt maja wade fabryczna procka to samo pokazany chorus którego nie bierz bo nawet nie ma opcji obsługi zmieniarki:thumbdown:

Opublikowano

Z tego co zauważywszy to głośniczki przód jak i tył są podłączone bezpośrednio do radia, i sadze, że nie są to głośniki oryginalne, bo na osłonie głośników jest napis Denver tzn że te głośniki są tej firmy (bynajmniej na to wygląda), dodam, że tylne głośniki mam włożone w ta półkę na podszybiu ale czy tak jest fabrycznie czy nie tego nie wiem.

Opublikowano

przednie glosniki mozesz miec wymienione i to cie kolego nie ratuje jesli tyl masz orginal,zerknij sobie w bagazniku na glosniki od spodu jesli roznia sie budowa a przy jednym z nich jest jakas metalowa obudowa(wzmak) to masz na 100% aktywny tyl i zeby gral z nie ori radyjkiem musi byc adapter ,tak jak pisal wczesniej kolega najlepiej (sprawdzony)phoncar

---------- Post dopisany at 21:30 ---------- Poprzedni post napisany at 21:24 ----------

a glosniki na podszybiu sa montowane orginalnie ,w wersi blaupunkt u mnie tez byly tylko w przednich drzwiach i w polce z pominieciem tylu:wink:(na szczescie mi nie sa potrzebne tak jak i z polki tez zrezygnowalem)

Opublikowano

Z tego co widziałem to od strony bagażnika głośniki nie mają żadnych osłon, ale co do tego wzmaka to jeszcze oblookam sprawę.

Opublikowano

bo one nie maja oslon a przy aktywnym tyle to ten chyba lewy ma dookola magnesu taka metalowa jakby oslonke i to jest wlasnie wzmak

Opublikowano

Patrzyłem i przy tylnych głośnikach nie ma żadnego wzmaka same głośniki i kable od nich tyle

Opublikowano

czyli nie sa orginalne,wiec nie kupuj adaptera,na poczatek kup radio podlacz pod kostki i juz wszystko bedziesz wiedzial,powinny grac wszystkie glosniki

Opublikowano

I tak zrobiłem tzn mam w domu radio jakieś DALCO podłączyłem i głośniki wszystkie chodzą, chodzi mi tylko o to jakie radyjko polecacie, żeby pasowało do podświetlenia deski i dźwięk był w miarę ok, nie wymagam od niego wiele lekki bas w miarę czysty dźwięk i tyle. I jak w najprostszy sposób "załatać" lukę po starym radiu, wiem, że na allegro są takie plastikowe maskownice czy jakoś tak to się nazywa może tym spróbuje ale najpierw kupię radio :)

Opublikowano

no to juz pisalismy na ten temat,te zaslepki dosc ladnie i estetycznie maskuja ( sam widziales na zdjeciu jak jest u mnie)a radio to naprawde kwestia pieniazkow,ile mozesz przeznaczyc na sprzet,w kazdym przedziale kasowym mozna cos wybrac ale tobie tez zalezy na kolorze podswietlenia wiec juz masz czesc wyeliminowanych,radio sony i chyba pionner ma dosc zblizony odcien czerwonego do orginalnego,mialem sony takie za okolo 450 zl i nawet na orginalnym naglosnieniu to gralo, kolor podswietlenia idealny i mp3 i usb wiec niby ok ale niezbyt chwalone,z tym ze czego mozna oczekiwac od sprzetu tej klasy i tej ceny?a innych z takim podswietleniem nie mialem wiec tyle tylko moge ci pomoc:hi:

Opublikowano

kup ramke pod niefabryczne radio tylko pod konkretny lift(I i II), bo róznią sie miedzy sobą sposobem mocowania:wink: na alegro jest tego od choloery a i cena jest "dobra":wink: a jak chce Ci sie rzeżbić to kup radio i dopiero po tym płytke plexi albo coś w podobie czarny mat i wytnij sobie pod konkretny model radia bez ramki dodawanej do radia:wink:

póki miałem 1DIN taka ramke sobie zrobiłem

th_78o.jpg

po lewej ramka custom, po prawej z alegro:wink: gdyby nad tym posiedział mozna by bardzo fajną ramke stworzyć, materiał dostaniesz w studiach reklamowych np.