Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przeładowanie AFN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem!!! TURBINA przwładowuje i nie mam juz pomysłu co to morze być. dodam że:

-zmienna geometria czyszczona

- N75 zamieniany z n18 i przekładany z obcego AFn i wszystkie są sprawne

- przeplywka wporządku wartości na VAG sprawdzane

-wszystkie wężyki wymienione

-EGR czyszczony

-katalizator wybity

-gruszka wydaje się sprawna

-podiołem się nawet regulacji na sztangą (metoda prub i błędów i nic więc ustawiłem na miejscu gdzie blomby były ok 8 gwintów od gruszki)

I NIE MAM NARAZIE ZIELONEGO POJĘCIA CO MORZE BYC szukam po forum podobnycz problemów.

A morze jest jakiś magik w okolicach rzeszowa (strzyżowa) co uporał by się z tym

mam mnustwo lagogów wrzuce jutro jak bedzie ktoś chętny pomuc.

link do logów

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

Dobrze podpięte wężyki?

Weź dużą strzykawkę podłacz wężyk do gruszki, i zasysając zobacz czy gruszka działa prawidłowo i przy max wychyleniu nie puszcza.

Ja bym to dalej się czepiał regulacji sztangi.

Wrzuć komplet świeżych logów. ;)

Opublikowano

A nie masz czasem błędu 65635?? u znajomego w pasku B5 był podobny motyw, zalało kompa olejem (przez peknięty wężyk od mapsensora) i wywalał ten błąd a przez to nie sterował N75 i cały czas przeładowanie, po czyszczeniu kompa w myjce ultradźwiękowej w serwisie telefonów błąd znikł i nie ma śladu po przeładowaniu.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wiem co jest przyczyną przeładowanie!!! mialem to samo! Czyściłem geometrię i po czyszczeniu miałem identycznie jak u ciebie ciśnienie 2350. Próbowałem wszystkiego ale na nic się zdało. Niestety ale muszę cię zasmucić. musisz jeszcze raz wyjąc dmuchawkę. Założyłeś odwrotnie pierścień dystansujący.(ten z nacięciami dookoła) Ja byłem pewien że on jest symetryczny ale okazało się jak wyjąłem i rozebrałem turbo że NIE! musisz go dać odwrotnie i wszystko będzie dzialać na 100% nie robiłem logów u siebie po odwróceniu pierścienia ale jak mialem przeładowanie to przy dużej prędkości lub jak byłem zaladowany w 4 osoby i bagaż to wskakiwał tryb awaryjny a teraz mogę gonić do 200km/h i nie wskakuje tryb awaryjny czyli przeładowania nima:D Mam nadzięję że pomogłem! w razie pytań pisz śmiało -pomogę. Pozdrawiam

---------- Post dopisany at 21:28 ---------- Poprzedni post napisany at 21:25 ----------

witek u Ciebie jest to samo. Źle założony pierścień dystansowy w turbinie. Odwróć go. Ciśnienie zadane 1948 a turbo pompuje 2350 u mnie było identycznie. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Wiem co jest przyczyną przeładowanie!!! mialem to samo! Czyściłem geometrię i po czyszczeniu miałem identycznie jak u ciebie ciśnienie 2350. Próbowałem wszystkiego ale na nic się zdało. Niestety ale muszę cię zasmucić. musisz jeszcze raz wyjąc dmuchawkę. Założyłeś odwrotnie pierścień dystansujący.(ten z nacięciami dookoła) Ja byłem pewien że on jest symetryczny ale okazało się jak wyjąłem i rozebrałem turbo że NIE! musisz go dać odwrotnie i wszystko będzie dzialać na 100% nie robiłem logów u siebie po odwróceniu pierścienia ale jak mialem przeładowanie to przy dużej prędkości lub jak byłem zaladowany w 4 osoby i bagaż to wskakiwał tryb awaryjny a teraz mogę gonić do 200km/h i nie wskakuje tryb awaryjny czyli przeładowania nima:D Mam nadzięję że pomogłem! w razie pytań pisz śmiało -pomogę. Pozdrawiam

---------- Post dopisany at 21:28 ---------- Poprzedni post napisany at 21:25 ----------

witek u Ciebie jest to samo. Źle założony pierścień dystansowy w turbinie. Odwróć go. Ciśnienie zadane 1948 a turbo pompuje 2350 u mnie było identycznie. Pozdrawiam

Tak uporałem się z tym już dawno ŹLE założony był pierścień pozdro!