Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Uszczelka pokrywy zaworów - do wymiany ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Skąd bierze się ten syf ? Jest to wynik jakiś nieszczelności ?

5614921100_1367341705_thumb.jpg 8606556000_1367341708_thumb.jpg 8379869500_1367341710_thumb.jpg 9781594300_1367341713_thumb.jpg 6282783600_1367341716_thumb.jpg

Opublikowano

I pytasz o ten silnik kolegów z forum A4, przecież oni takiego silnika nie mają - to raz a dwa - wytarłeś olej pod korkiem wlewu oleju więc tuszujesz ewentualne wycieki - tak się nie robi jeśli ma się takie pytania. Uszczelka pokrywy zaworów ale aby ją wymienić to trzeba całą porywę nową zaadoptować bo stara nie jest wymienna. Spróbuj poxipolem albo czym innym.

Opublikowano

Na blacie 248kkm a kto wie ile w realu...

Chcę ładnie wyczyścić okolice korda aby wykluczyć jego nieszczelność.

Opublikowano

Mateuszu, to świetnie, że zaglądasz pod pokrywę silnika i pod jego górną plastikową osłonę ale nie wiem czy to w "Tym" konkretnym przypadku jest "zdrowe" dla silnika. Zauważyłeś, że na silnik sypie się wykruszająca (już pewnie z wiekiem, osłona tłumiąca pod plastikowym deklem silnika wykonana z gąbki) - no ja bym tego "incydentu" tak nie zostawił :wink:

P.S.

Mati, zostaw ten silnik w spokoju, niech on sobie pracuje i tylko od czasu do czasu przetrzyj go ściereczką dla świętego spokoju.