cabanmat Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Witam Skąd bierze się ten syf ? Jest to wynik jakiś nieszczelności ?
Sztomel Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 I pytasz o ten silnik kolegów z forum A4, przecież oni takiego silnika nie mają - to raz a dwa - wytarłeś olej pod korkiem wlewu oleju więc tuszujesz ewentualne wycieki - tak się nie robi jeśli ma się takie pytania. Uszczelka pokrywy zaworów ale aby ją wymienić to trzeba całą porywę nową zaadoptować bo stara nie jest wymienna. Spróbuj poxipolem albo czym innym.
cabanmat Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Opublikowano 1 Maja 2013 Na blacie 248kkm a kto wie ile w realu... Chcę ładnie wyczyścić okolice korda aby wykluczyć jego nieszczelność.
Sztomel Opublikowano 3 Maja 2013 Opublikowano 3 Maja 2013 Mateuszu, to świetnie, że zaglądasz pod pokrywę silnika i pod jego górną plastikową osłonę ale nie wiem czy to w "Tym" konkretnym przypadku jest "zdrowe" dla silnika. Zauważyłeś, że na silnik sypie się wykruszająca (już pewnie z wiekiem, osłona tłumiąca pod plastikowym deklem silnika wykonana z gąbki) - no ja bym tego "incydentu" tak nie zostawił P.S. Mati, zostaw ten silnik w spokoju, niech on sobie pracuje i tylko od czasu do czasu przetrzyj go ściereczką dla świętego spokoju.
Rekomendowane odpowiedzi