Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Palaca sie kontrolka zuzycia klockow,po wymianie.Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,podczas jazdy zapala sie kontrolka informujaca ze przednie klocki sa zuzyte(kolko w nawiasach na zoltym polu)wiec zdielismy kola i fatycznie jeden klocek byl zuzyty,wiec kopilem zestaw klockow i wymienilismy,od tej pory caly czas sie swieci kontrolka.Patrzelismy przewody ale wszytko wyglda ok,niewiem co jest?.Klocki nowe,wiec teoretycznie powinna zgasnac,juz nam rece opadaj,moze ktos podpowie co jest nie tak,moze w jakis konkretny sposob da sie sprawdzic czy to cos z klablam czy klockami nie tak czy co?.Dzieki za odp.Pozdrawiam

Audi A4 B5,2000 rok,AJM

Opublikowano

kolego temat poruszany ze 100 razy.

Sprawdź dobrze połączenia,także w nadkolu,najlepiej mostkując :wink:

Opublikowano

Poleciłbym podłączyć pod komputer wtedy będziesz wiedział która strona i na 89% wyskoczy,że otwarty obwód.Ja miałem podobną sytuację i spokojnie mogę zaryzykować stwierdzenie,że rekord woj Lubuskiego w ściąganiu koła należy do mnie:wink: A na poważnie przejrzałem cały przewód elektryczny od kostek w nadkolu do wtyczki klocka i nic nie znalazłem.Każdy przypadek jest inny choć w tym konkretnym wielu opcji nie ma.

Opublikowano

ale wymieniałeś sam? kumpel miał tak samo w passacie wymienial sam i po kilku dniach zaczeła sie znowu swiecieć kontrolka okazało sie że kabelek od czujnika sie przetarł bo źle go zamontowal