Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyleciał płyn chlodzacy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sorry jak było, ale mam przygody z tym autem jadąc dzisiaj wyleciał cały płyn temp wzrosła zgasilem natychmiast na hol.

Woda ciekla gdzieś z tyłu silnika, ostatnio ze 2 dni śmierdziali olejem szalonym tam przy obudowie katalizatora, kapalo ale mało miałem tym zająć się po weekendzie.

Myślę że to coś z obiegiem oleju,

Proszę o jakieś wskazówki

Błędów nie sprawdzę bo nie ma wody, Doleje zaraz i zobaczę czy będzie leciało.

Opublikowano

sprawdz czy przypadkiem niesiadl ci krociec od czterowinowego czujnika temperatury, miesci sie on wlasnie na tylnej czesci silnika

Opublikowano
  • Autor

Powiem tak zalałem ponowenie i dziwne trzyma wode i temperatre jechałem powoli bez szalenstw ze 25km i nic sie nie dzialo, ale kazda podpowiedz mile widziana. Poprostu płyn wyciekł w nocy na parkingu bo jest niezła plama.

mozesz cos powiedziec o tym czujniku ??

Zapinałem Vaga był bład czujnika, ale wydaje mi sie ze tu jest czujnik zintegrowany z termostatem który był jakis czas temu wymieniony na ori z aso.

Opublikowano

na tylnej scianie bloku masz króciec w ktorym siedzi czujnik 4 pinowy zielony, ktory daje wskazania na zegary.... sprawdz czy przypadkiem spod tego ci nie cieknie...

Opublikowano
  • Autor

Widac go gdzies czy trzeba z kanału ??

Opublikowano

trzeba sciagnac gumowy trojnik od odmy i pare rurek aby spokojnie sie do niego dostac... troche roboty z tym Jest , z kanalu mozesz zobaczyc czy napewno tamtendy Ci plyn chlodzenia ucieka

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta

Cieknie mi z tego kroćca i teraz jest pyt; kupic nowy krociec, wymienic jakies oringi czy moze daje z pod czujnika?

juz namierzylem wyciek, puszcza rura wychodzaca w dol z kroćca a dokladniej jej zapiecie , jest delikatnie luzne

Opublikowano

Mi też podciekał delikatnie płyn z tyłu silnika, byłem u mechanika okazało się że cieknie z pod czujnika w króćcu ,zleciłem wymianę całego króćca i dobrze zrobiłem bo podczas demontażu króciec rozpadł się w ręku ,dosłownie się skruszył ,widać że to marnej jakości tworzywo ,ja bym zalecał wymianę bez kombinowania ,bo wiadomo czym grozi rozpadnięcie się tego króćca w trasie.

Opublikowano

Tak, tylko u mnie wyglada na to ze krociec jest ok, a puscil oring w przewodzie gumowym idacym do nagrzewnicy, jutro to porozbieram i zobacze co jest grane

Opublikowano

Jak wygląda ten krócic? Ile on kosztuje?

U mnie zauwazylem, ze płyn psika z tego miejsca...

opaska2_zpsdd7d5651.jpg

Winna jest chyba ta opaska sprężynująca... Czy je się wymienia co jakiś czas?

opaska1_zpsea768bfd.jpg

Opublikowano

Wyglada to tak

KRÓCIEC WODY AUDI A4 B6 1.8T '00- PROMOCJA ! (3953285646) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

i jest z tylu silnika

Wymienilem wczoraj oring w wezu i jest gitara, stary byl sparcialy

U Ciebie sprawa bardzo prosta, zmien sobie caly waz z nowymi opaskami

Opublikowano

Dlugi jest ten waz? :) gdzie on się zaczyna?

Wybacz, ze tak pytam, ale zlapalo mnie jakies lumbago i nie mogę się schylić ... tak bym sam podzedl do auta popatrzeć... jak stary dziadek normalnie :/

Opublikowano

Chlodzenie turbiny idzie od turbo

Opublikowano

a ten krocic w aso ile kosztuje?

Króciec w ASO ok 70zł. Ja swoja opaske wymieniłem i trzyma idealnie.