Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

immobiliser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pisze z problemem takim ze na raz na powiedzmy tydzien/ dwa tygodnie zdarza sie sytuacja ze immobiliser potrafi mi wylaczyc silnik. zmienilem kluczyk i dalej to samo. widzialem juz temat jeden ale sa rozne opinie na ten temat jedni jakas folia srebrna cos tam owijaja itd. prosze o pomoc co zrobic jak i gdzie

Opublikowano

albo czyszczenie konektora złącza pod kierownicą- ale średnio wystarcza na 6-12miesięcy i ponownie kolumna kierownicza do rozebrania , albo wstawienie modułu omijającego IMMO.i po problemie na wieki.

Opublikowano

a gdzie można dostać taki moduł i jak go zamontować?

Opublikowano

Poszukaj dobrze jak to zrobić żeby działało w oryginale ...

Odnośnie immo off nie trzeba wkładać żadnej płytki - wystarczy edycja zawartości pamięci w sterowniku silnika .

A srebrną folią to można owinąć kanapki do pracy :)

Krzysiek

Opublikowano

krzysaudi możesz trochę rozwinąć temat?

Opublikowano

Ale co chciałbys wiedzieć ?? O folii na kanapki ?? :) Kiedys takie dostawałem jak chodzilem do szkoły :)

Czy o immo ??

O pierwszym możemy pomówić na forum , a drugim nie - ale mogę pomóc .

Opublikowano

Chodzi mi o wyłączeniu immo a folia na kanapki zawsze spoko :D

Opublikowano

Jeśli mowa o tym silniku u ciebie w podpisie to jest to do zrobienia .

Opublikowano

Dokładnie o tym mowa, a w jaki sposób to można zrobić?

Opublikowano

Napisz na PW do mnie to Ci pomogę z Tym immo.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Odswiezam, dalej problemu nie rozwiazalem, dzisiaj znow sie immo zalaczyl i msuialem z 5/6 razy przekrecic. jesli wyczyszcze styki, nawet owine ta folia i to nic nie da. to co mnie czeka?

I mam jeszcze pytaniie czy w audi a4 97 rok, immo byl przy kierownicy czy za zegarami?

Opublikowano
Odswiezam, dalej problemu nie rozwiazalem, dzisiaj znow sie immo zalaczyl i msuialem z 5/6 razy przekrecic. jesli wyczyszcze styki, nawet owine ta folia i to nic nie da. to co mnie czeka?

I mam jeszcze pytaniie czy w audi a4 97 rok, immo byl przy kierownicy czy za zegarami?

Immo jest albo w liczniku albo zewnętrzne , w autach przed liftowych jest zewnętrzne , a po pierwszym lifcie w zegarach.

NIechcę cie namawiać ale takie naprawy sa krutkotrwałe i problem powraca , sam to przerobiłem , a emulator sam sobie wepniesz trzy kabelki w kostkę , a nawet można wpiąć się w złącze diagnostyczne , (widziałem takie takie zamontowane we wtyczce jak od interfejsu i z sobą zabierać jak sie bojisz że ukradna ci babcie ).

I masz problem rozwiązany.

Mnie najgożej denerwowało to że jak się gdzieś śpieszyłem zwłaszcza zima to kilka razy zacioł się immo i leciały mi świece żarowe , a to już bolało .

Opublikowano
  • Autor

probowalem dzis rozkrecic to i napotkalem problem, pod poduszka jest taka wtyczka czerwona i za cholere nie wiedzialem jak ja wyciagnac, nie robilem nic na sile zbey nie urwac. kierownica od S, ta wtyczke sie wysuwa czy w dol czy jak? dotarlem do immo pierw jest owinieta jakby plastrem z materialu a potem przechodzi w gumowego kondona i leci gdzies do srodka... gdzie pozaginac te styki o ktorych piszecie? trzeba sciagac pokrywe ta pod nogami?

Opublikowano

Jaki masz silnik ?? Benzyna diesel ?? Każdy z nich inaczej sie robi , tzn troche inaczej . Któy rok . Być może można go zrobić po złączu .

Opublikowano

24c02 na stole - tzn wyjac sterownik - zrobic robote - wsadzic i cieszyc sie off-em . Sprawdzone na dziesiątkach afn-ów .

---------- Post dopisany 13-06-2013 at 21:13 ---------- Poprzedni post napisany 08-06-2013 at 22:44 ----------

Dzisiaj takiego robiłem - czas pracy ok 20 min z wyjęciem stera z auta - klient nie chciał uruchamiać w oryginale .