Skocz do zawartości
IGNOROWANY

jak złożyć tylne siedzenia.Sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem ze zlozeniem tylnego siedzenia...

Wkladam kluczyk, przekrecam dzwignie i nic. Zero mozliwosci polozenia. Co robie zle ?

Dzieki za odp.

Pozdrawiam

Opublikowano

a dźwigienka?? Powinno się ją dać przesunąć i otworzyć zatrzaski. Może linka pęknięta czy coś że nie odblokowuje

Opublikowano

Jak przekrece kluczyk to dzwigienke moge poruszyc ale kompletnie nic to nie daje... Musze obie rownoczesnie , czy kazda ze ston osobno ?

Opublikowano

A kanapa dzielona?? Z tego co wiem jeśli jest dzielona to osobno jeśli nie to trzeba obie

Opublikowano

Dzielona.

Probowalen raz jeszcze ja ruszyc ale niestety... ;)

Opublikowano

To cos masz uszkodzone w mechanizmie zamka albo zle cos robisz z tego co pamiętam u mnie wklad zamka musi byc równolegle ustawiony do oparcia kanapy ( czyli maja tworzyc jedna linie ) i normalnie ciagniesz za dzwignie i kazda część z osobna można otworzyć nie ma zasady która pierwsza , zreszta duzo sprawdzania nie ma albo w 1 albo 2 pozycji powinno zalapac jak jest zablokowane to dźwignia nie stawia oporu i można nia machać , jak odblokowana to poczujesz dość spory opór. Klucz nie musi siedzieć w zamku.

---------- Post dopisany at 14:07 ---------- Poprzedni post napisany at 14:04 ----------

a dźwigienka?? Powinno się ją dać przesunąć i otworzyć zatrzaski. Może linka pęknięta czy coś że nie odblokowuje

Tam nie ma linek to działa jakoś na zasadzie takiego kola z 3 wycięciami i jakoś odblokowuje zapadki raczej nie ma co sie tam uszkodzić może kolega czuje opór i sie boi nacisnąć jak ma odblokowane...

Opublikowano

Wstyd sie przyznac.... ;) za slabo naciskalem.... ;)

Za Waszymi radami przekrecilem kluczyk rownolegle do fotela i uzylem wiekszej sily ;)

Myslalem, ze gdy czuje opor to znaczy ze zamek zamkniety .... ;)

To moze z innej beczki ale nie bede zakladal nowego watku. Lodowke jakos sie uruchamia osobno ? ;)

Opublikowano
Wstyd sie przyznac.... ;) za slabo naciskalem.... ;)

Za Waszymi radami przekrecilem kluczyk rownolegle do fotela i uzylem wiekszej sily ;)

Myslalem, ze gdy czuje opor to znaczy ze zamek zamkniety .... ;)

To moze z innej beczki ale nie bede zakladal nowego watku. Lodowke jakos sie uruchamia osobno ? ;)

Tak jak myślałem ze boisz się kolego mocniej nacisnąć :decayed: , do lodówki caly czas wieje chłodne powietrze nie trzeba jej uruchamiać ani nic , możesz ewentualnie zamknąć nawiew tym motylkiem w lodowce. Żeby dobrze chlodzila naturalnie musi być włączona klima.

Opublikowano

Nie ma glupich pytan a ja mam dystans do siebie wiec wolalem zapytac ;)

Co do lodowki, musze zerknac z tym motylkiem tak jak mowisz bo nie chlodzi ;)