Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

naciag opony :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam felge tzw. s line 17'' 7.5j et45 jaka dac opone zeby byl delikatny naciag:wink: obecnie mam 225 ale na dobrej glebie i z pasazerami troche odciera rant opony o nadkola bo wystaje opona za fele chroni felge od zarysowan ale wole chyba naciag :wink:

Opublikowano

Na feldze 7.5j raczej nie zrobisz naciągu. Zapodaj oponę 205/45 zdecydowanie to lepiej będzie wyglądało niż to 225

Poszukaj tam jak to będzie wyglądać Tyrestretch.com

Opublikowano
  • Autor
:hi:
Opublikowano
Na feldze 7.5j raczej nie zrobisz naciągu

co za bzdury:facepalm:

Opublikowano
  • Autor

a co kolega o tym mysli?

Opublikowano

205/45 i będziesz na 7,5 miał miał delikatny naciąg...

Opublikowano
  • Autor

tak wlasnie myslalem o takiej oponie :decayed: felgi sa swiezo po odnowieniu i odmalowane na bialo to szkoda zmieniac i trzeba chyba takiej opony szukac

Opublikowano

205/45 to raczej trudno nazwać naciągiem przy feldze 7,5". Jedno jest pewne, ten rozmiar jest daleko od wzorcowego wymiaru. Jak masz problem z obcieraniem o nadkola to zamiast zmieniać opony to zainwestuj w zawieszenie. Rozumiem że masz 225/45 R17, do tego przy ET45 to musi Ci się masakrycznie ugiąć żeby dojść do nadkola ( bo nie wierzę że trafia w rant) U mnie siedzi felga 8,5x17 ET30 z oponą 215/45 do tego jeszcze z tyłu dystans 5mm i gleba około 8-10cm i nic nie obciera.

Opublikowano
  • Autor

kolego mam gwint i to osstro skrecony a opona z przodu dociera i rant blotnika a z tylu delikatkie nadkola ale tyl ujdzie bo zazwyczaj we 2 latam o obciera jak jadem min w 4:decayed:

Opublikowano

a co kolega o tym mysli?

kolega ma na myśli że na każdej szerokości felgi da się zrobić naciąg, wystarczy odpowiednio dobrać oponę:wink:

fafnasty masz gdzieś foty auta? Bo sam jestem ciekaw jaka to musi być gleba żeby 7,5J et45 przycierało o błotnik.

Opublikowano
  • Autor

zrobie jutro dobre foty bo mam takie o

---------- Post dopisany at 23:39 ---------- Poprzedni post napisany at 23:30 ----------

na teraz mam takie foto z przymiarki 19 feli i dodam ze po tym w dol poszlo jeszce 1cm przod io.8 tyl na 17 feli

DSC_0178_1.jpg

Opublikowano

Pewnie że na każdej feldze idzie zrobić naciąg. Ale chyba wiadomo że węższej opony jak 205 to raczej nikt do normalnej jazdy w b5 nie zakłada. A oponę 205 przy feldze 7,5j to raczej naciągiem nazwać nie można.

Opublikowano
  • Autor

poprawka danych felgi:kwasny:

et 35

8j nie 7.5

Opublikowano
Pewnie że na każdej feldze idzie zrobić naciąg. Ale chyba wiadomo że węższej opony jak 205 to raczej nikt do normalnej jazdy w b5 nie zakłada. A oponę 205 przy feldze 7,5j to raczej naciągiem nazwać nie można.

jak nie jak tak... co ty wogole piszesz... :facepalm: przy takim rozmiaze bedzie miał juz delikatny stozek... a nie opone na równi z felga...

na 8 calach jeszcze lepiej :wink:

Opublikowano

et 35

8j nie 7.5

Stąd moje zdziwienie jakim cudem na "poprzednim" setupie tarło...

Wysłane z mojego GT-I9070

---------- Post dopisany at 13:58 ---------- Poprzedni post napisany at 13:56 ----------

Niekoniecznie:rolleyes:

4asetudy.jpg

Opublikowano
  • Autor

et 35

8j nie 7.5

Stąd moje zdziwienie jakim cudem na "poprzednim" setupie tarło...

---------- Post dopisany at 13:58 ---------- Poprzedni post napisany at 13:56 ----------

Niekoniecznie:rolleyes:

http://img.tapatalk.com/d/13/05/19/4asetudy.jpg

mkolego jak sie sprawuje ta fela??? co na foto to twoja tak??? mam taka na oku w jakich cenach idzie kupic?? koles ma 18 w a6 i bedzie chcial sprzedac :decayed:

Opublikowano

mkolego jak sie sprawuje ta fela???

kręci się jeśli o to pytasz:wink::decayed:

Opublikowano

A czy ktoś z kolegów jeździ na 17H2 7,5J ET45 i oponce 235/45/17 ? Zawiecha 1BA. Mam na oku felgi ale zasłyszałem, że przy tych parametrach opona będzie obcierać o amortyzator od środka...

Opublikowano
  • Autor

po co Ci 235 w B5??? i to zawieszenia 1BA do 17 bedzie strasznie wygladac

Opublikowano

Zostały dla brata z B6 i leżą w garażu... Jak będzie tragicznie wyglądać pomyślę o wymianie na 1BE...