Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Gdzie założyć LPG sekwencje w krakowie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

zakupiłem b5 1.8 automat r.2000 i chciałbym założyć gaz do niego, mieszkam w Krakowie wiec najlepiej gdzieś tu założyć

kto mi powie gdzie dobrze to zrobią i oczywiście w miarę tanio ?

dzwoniłem do Godula motosport i za 2500 zakładają Stag300

może gdzieś jest taniej/lepiej ?

aha i co wymienić przed założeniem gazu ? i na jakie ? świece, przewody, etc ?

pozdro600

Opublikowano

zadzwoń do

Fugazi 508244422, 126386644

Pegaz 122571216

Opublikowano
  • Autor

hmm a czy oni wiedzą co robią ? chciałbym pojeździć troche tym autem a nie sprzedawać go za pół roku

ktoś tam u nich zakładał ?

dzwoniłem do fugazi : 2850pln brc sequent 24 i 2650 stag300

poczekam do wieczora może ktoś jeszcze coś dopisze do tematu

Opublikowano

kolega zakładał w fugazi, był zadowolony... zrobił ponad 140 tys km na gazie w silniku 2.0

ja pojechałem do tarnowa do czakramu, bo mam turbinę i jakoś z turbo to w fugazi smętnie gadają, nie widzą jaki reduktor, jak z chipem itd...

ale wolnossące mają oblatane... goduli nie polecam... 3 dni chcą auto trzymać... po co? pewnie ktoś inny zaklada, a oni się podpisują... robiłem u nich chip w dieslu, są mili do momentu zapłaty.. :no:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

pozwolę sobie odświerzyć temat :gwizdanie: bo sam się zastanawiam :cool1:

Opublikowano
  • Autor

qrde widze że za dużo ludzi nie zakłada gazu w krakowie do audi

musze coś znaleść ale nadal czekam na propozycje

Opublikowano

Bo w Kraku Wszyscy Kochają TDI :decayed: mało kto ma benzynkę :)

Do poloneza zakładałem koło Politechniki - na przeciw AWF - nie pamiętam nazwy firmy, ale było :good:

Ojciec do opla zakładał na Zbożowej - też nie znam nazwy firmy - jeździ już 2 lata i jest zadowolony :good:

Opublikowano

ja zakładałem rok temu Staga 300 za ok. 2400 zł butla w kole, na ul. Hamernia 4, tel.508078238, (wjazd koło salonu Mercedesa - Armii Krajowej) i jestem zadowolony, goście pracowali w Fugazi tylko otworzyli własny biznes, ceny napewno mają niższe niż w Fugazi i to sporo niższe a widzę, że się starają i doświadczenie też mają spore. Słowem - żadnych problemów od prawie 25 tyś km

Opublikowano
  • Autor

dobra jutro zakładam na bora komorowskiego za geantem na tyłach BP, 2400pln= instalka SEC, mam nadzieje że bedzie dobrze :)

Opublikowano

dobra jutro zakładam na bora komorowskiego za geantem na tyłach BP, 2400pln= instalka SEC, mam nadzieje że bedzie dobrze :)

To prawie u mnie pod domem, a jeszcze o nich nie słyszałem :mysli:

Opublikowano
  • Autor

no juz mam, narazie jezdze, zobaczymy jak bedzie, 50 km przejechane i juz wiem ze nie wchodzi powyżej 5k rpm na gazie, trza bedzie regulować :) norma, moje 4 AUTO NA GAZIE :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, wiem, że minął już prawie rok od zakończenia wątku ale chce również założyć gaz na Bora Komorowskiego za BP i mam pytanie jak sprawuje się auto z instalacją stamtąd? Może ktoś jeszcze w międzyczasie zakładał tam gaz i mógłby mi coś na ten temat powiedzieć.

Zastanawiam się nad tą gazownią bo mam najbliżej ale jeśli ktoś może mi polecieć sprawdzonego gazownika za przyzwoite pieniądze to mogę zmienić zdanie ;)

dzięki

Opublikowano
  • Autor

no hey, mogę powiedzieć że goście znają się na rzeczy ale jak to wszędzie bywa nie obyło się bez zgrzytów, ogólnie jeżeli chodzi o znajomość tematu i sprzęt to wszystko jest ok natomiast montaż to już inna bajka, poprzyklejali przewody tasiemkami zaciskowymi w taki sposób że jak zamknęli maskę to mi uszkodzili mate wygłuszającą, podczas jednej regulacji gość wlazł do samochodu w brudnym ubraniu i mi tapicerkę wysmarował, na szczęście jak mi tylko coś nie pasuje z gazem podjeżdżam do nich i bez gadania od razu podpinają, sprawdzają, regulują i tak jest od roku, w tej chwili u mnie spalanie kształtuje się na poziomie 13/15 trasa/miasto z tym że mam automat + 225/55/16 opony = naprawdę nieźle to auto zwolniło w porównaniu do zimówek 205/55/16,

aha ważne też że goście mają interfejs do VAGa i jak coś nie pasuje to sprawdzają najpierw benzynę

polecam od razu dopłatę do dodatkowego filtra gazu (+80pln) oraz większy reduktor (+100pln na 150kw)

w razie dalszych pytań pisz tu

Opublikowano

Dzięki za info, o to właśnie mi chodziło :) Jak pisałem powyżej mam blisko do nich więc cieszy mnie że w razie problemów robią bez problemu poprawki. I na pewno skuszę się na dodatki - filtr i reduktor. Gaz będę zakładał dopiero za kilka tygodni ale na pewno napiszę jak u mnie poszło. Jakbyś jeszcze sobie przypomniał jakieś cenne uwagi to będę wdzięczny - to moje pierwsze auto, które będę gazował więc jeszcze jestem trochę zielony w tym temacie.

pozdro

Opublikowano
  • Autor

no przynajmniej wiedzą jak obsługiwać komputer(do gazu) i co można z niego wydusić, a do jakiego silnika bedziesz zakładał ? masz już czy dopiero kupujesz ?

Opublikowano

SEC to raczej niska półka czemu nie założyłes staga? a z dopłatami a to za tamto nieszalejcie lepiej sie zapytać co chcą wsadzic i poczytać opinie w necie na temat reduktorów np. bo sa przypadki że niektóre nie wytrzymują połowy mocy deklarowanej przez producenta;)

Opublikowano

Teoretycznie już mam, ale jeszcze nie u siebie :confused4: Silnik 2.4 165 kucy, ale niestety nie pamiętam oznaczenia :kwasny:. Przed weekendem mam go w końcu dostać w swoje ręce więc będę mógł więcej powiedzieć o silniku, póki co przewiozłem go tylko ze śląska, dałem do sprawdzenia i załatwiam formalności.

Opublikowano
  • Autor

no to fajny silnik, taki bym chciał w następnym moim audi, tylko teraz już wiem że a4 to jest malutki samochód, może z zewnątrz jest ok ale wewnątrz jest strasznie mało miejsca, szczególnie z tyłu, tearz juz kupie a6 na 100% :)

Opublikowano

Ja też szukałem a6, ale w moim przedziale cenowym :) trudno było znaleźć coś w miarę do jeżdżenia. Trafiła się w międzyczasie a4 w dobrym stanie to łyknąłem. To moje pierwsze audi więc i tak się cieszę :>