yuhri Opublikowano 20 Maja 2013 Opublikowano 20 Maja 2013 Witam, mam zasadnicze pytanie dotyczące regulacji wysokości fotela w B5. Normalnie jest rączka i wysokość (według instrukcji) regulujemy przesuwając się na fotelu do przodu lub do tyłu. W praktyce okazuje się że albo jestem na samym dole albo na samej górze. Natomiast, w passacie jest dźwignia do płynnej zmiany wysokości. I teraz pytanie - czy da się przerobić system audi na taki jak ma vw? Lub czy da się przełożyć tą regulacje z jednego fotela do drugiego ? Uprzedzam pytanie:nie chce zmieniać foteli z audi na te z passtaa. Vw nie ma kubełków
Fazii Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Ja mam to samo... Myślałem, że regulacje wysokości mam zepsutą a tu się okazuje, że tak ma być
yuhri Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Opublikowano 24 Maja 2013 rafal9119 , daj zdjęcie swoich kubłów.
rafal9119 Opublikowano 26 Maja 2013 Opublikowano 26 Maja 2013 mam takie same jak w linku AUDI A4 B5 FOTELE KUBEŁKOWE (3245611718) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
yuhri Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Opublikowano 26 Maja 2013 To masz zwykłą regulacje wysokości o jakiej wspominałem w pierwszym poście. Niestety, w katalogu a4 b5 nie było innej regulacji mechanicznej.
Lu-Gi Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 Witam, mam zasadnicze pytanie dotyczące regulacji wysokości fotela w B5. Normalnie jest rączka i wysokość (według instrukcji) regulujemy przesuwając się na fotelu do przodu lub do tyłu. W praktyce okazuje się że albo jestem na samym dole albo na samej górze. Natomiast, w passacie jest dźwignia do płynnej zmiany wysokości. I teraz pytanie - czy da się przerobić system audi na taki jak ma vw? Lub czy da się przełożyć tą regulacje z jednego fotela do drugiego ?Uprzedzam pytanie:nie chce zmieniać foteli z audi na te z passtaa. Vw nie ma kubełków Hejka, miałem passka b5 teraz mam a4 b5, regulacje sa te same tyle masz różnicy że w passacie musisz pompować a audi robisz pełny ruch fotela jednym pociągnięciem. Jak chcesz mieć do połowy fotel (chodzi oczywiście o "winde") uregulowany, to podnieś do połowy tyłek do góry a nie całkowicie. Jak u Ciebie (z tego co rozumiem, a jestem podpity ) masz albo na max w dół albo na max w góre? To chyba coś masz nie tak z fotelem albo po prostu są takie wersje foteli
rafal9119 Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 nie rozumiem po co ci to potrzebne przecież jak się fotel ustawia to się tak jeździ i jeździ, i po co się tym bawic ??
yuhri Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Opublikowano 30 Maja 2013 Dla mnie rozwiązanie VW jest lepsze, płynniejsze i wygodniejsze, dlatego o to pytam. Napisałem na początku że w instrukcji napisane jest że na fotelu trzeba się przesuwać żeby regulować wysokość i to u mnie działa ale ta metoda jest dla mnie bezsensowna bo chcąc podnieść fotel muszę się trzymać kierownicy i wyglądam jak turysta w ukraińskiej ubikacji.
Rekomendowane odpowiedzi