Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kupno Eibach pro kit -30mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Felgi 18" czekają już na moje auto.

Wiem że pewnie bedziie koza (1BA) i mysłałem żeby obniżyć ją eibach pro kit -30mm ale mam jedno pytanie..czy przy wyborze takich sprężyn trzeba kierować sie klasą wagową auta? trzeba to dopasować czy po prostu kupić i założyć i bedą spełniać swoją role?

Opublikowano

jak bedziesz zamawiać na stronie producenta czy alle... to musisz ~!! podać rodzaj auta jak i rok ;)))

czekamy na foty ;)

A ja pytam dalej czy po założeniu sprężyn trzeba jechać na zbieżność:kox: ?

Opublikowano

Ja nie jechałem, nic się nie zmieniło

Opublikowano

springi eibaha można dobrać na ich stronie i dobrać konkretnie do modelu i wersji silnikowej. Co do zbieżności to przy -30 nie odczujesz, ale na urządzeniu już widać różnicę. Zmieniają się kąty i warto to sprawdzić żeby nie tracić opon.

Opublikowano

Ja tez polecam zrobienie geometrji, szkoda opon.

Co do sprezyn to zalorzylem takie w sobote i jak narazie lala.

Nic nie dobieralem wagowo.

Tak jak pisza wyzej: rocznik, silnik, wersja nadwozia.

Eibach twierdzi ze -30mm z normalnymi amorkami bez problemu.

Jak kupowalem przez InterCars. Czekalem jakies dwa tygodnie. Eibach podawal podobny termin realizacji zamowienia. Ja w IC mialem taniej.

Pozd...

Opublikowano

Jak się nie rozkręci kompletnie tylnych wahaczy to od razu nie trzeba jechać na ustawianie. Jest tam śruba do regulacji i najlepiej było by jej nie ruszać :decayed: .

Śmigam już dłuższy czas bez ustawiania i opony nie ruszone, nie robiłem z braku czasu.

Opublikowano

MAT1000, a co ma do tego rozkręcenie wahaczy ???? obniżając auto zmieniasz kąty i geometria całego auta. Przy -30 może być tak że nie odczujesz tego a wytnie w ciągu roku opony. Geometrię należy w takim przypadku zrobić. Jeśli nie masz kasy lub czasu lub masz to w...to po prostu nie robisz. Ja zmieniam wysokość zawieszenia 2-3 razy w roku i za każdym razem robię geometrię i widzę jak się to zmienia.

Opublikowano

Dokladnie.

Generalnie uwazam ze stan polskich drog jest tak fatalny ze geometrie dobrze zrobic raz do roku.

Opublikowano

dobra cena;) szkoda że do benzyny ni ma takiej promocji;)

Opublikowano
MAT1000, a co ma do tego rozkręcenie wahaczy ????

Jak ruszysz tą śrubę:

ŚRUBA MIMOŚRODOWA TYLNEGO WAHACZA QUATTRO AUDI A4 (3151040149) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i złożysz na pałę, to nie trzeba tysięcy kilometrów by ścięło opony z tyłu, więc warto zwrócić na nią uwagę.

Ja jej nie odkręciłem i napisałem, że nie trzeba od razu jechać na geometrię. Wiem jak rozregulowane zawieszenie potrafi szybko ściąć opony do drutów i wiem że warto to zrobić nie tylko ze względu na opony.

Trzeba też uważać na specjalistów myślących, że się znają na ustawianiu wielowahacza :facepalm:

Opublikowano

Przy regulowanym Q to masz racje, ale kamilek161290 ma w opisie FWD ;) A co do ustawień to powiem Ci że nie tylko wielowahacza. Mam na co dzień styczność z mechanikami, którzy uważają że jak kupią drogie urządzenie to ono samo wszystko zrobi a geometria to naprawdę głęboki temat i trzeba mieć sporo wiedzy.

Jak byś potrzebował to w Wawie to znam warsztat gdzie gość jest "mistrzem świata" w tym temacie i nie jest stosunkowo drogi.

Opublikowano

Mozna ten kontakt na PW :wink:

Opublikowano
Przy regulowanym Q to masz racje, ale kamilek161290 ma w opisie FWD ;) A co do ustawień to powiem Ci że nie tylko wielowahacza. Mam na co dzień styczność z mechanikami, którzy uważają że jak kupią drogie urządzenie to ono samo wszystko zrobi a geometria to naprawdę głęboki temat i trzeba mieć sporo wiedzy.

Jak byś potrzebował to w Wawie to znam warsztat gdzie gość jest "mistrzem świata" w tym temacie i nie jest stosunkowo drogi.

Na 100% się odezwę, tylko znajdę czas, bo teraz więcej czasu spędzam w Krakowie a auto w garażu czeka.

U mego brata nówki opony, po ustawieniu geometrii, u nowego właściciela po trasie Polska-Belgia wyszły druty :facepalm: