Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszczelka pod głowicą, padnięte turbiny i jeszcze napinacz łańcuszka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie kolegów, problem w moim 2.7 który wlatuje do b6.

1. Uszkodzona uszczelka pod głowicą. Zbiorniczek czysty, ale na bagnecie lekka maź i pod korkiem także.

Nie mam okazji tym pojeździć ponieważ ad.2 także jak to jeszcze dokładnie zweryfikować ponieważ zwalanie 2 głowic

jeśli zbędne to po co to robić :decayed:

2. Niemiłosierne kopcenie na niebiesko, na wolnych i po przegazowaniu. Czy to będą turbiny ? Po zrzuceniu węży z IC z jednego wylało się sporo oleju w drugim jedynie mokro. Nie chciałem za dużo jeździć autem ponieważ olej jeśli zmieszany z płynem to syf i to kopcenie.

3. To nie koniec problemów :facepalm: po przegazowaniu lekkim na 3tys obr słychać tak jakby łańcuszek ten w głowicy. Słychać tylko i wyłącznie po wskoczeniu na 3 tys obr. Zastuka i cisza. Czytam i czytam, ale wszyscy mają problem na wolnych obrotach :thumbdown:

Dziś dokonuje pomiaru ciśnienia sprężania na cylindrach w obawie o najgorsze, ale jeśli uszczelka gdzieś przerwana to i tak może mi bzdury pokazywać :facepalm:

To moja baza do przekładki do a4 b6 :banan: idzie się pochlastać, ale trzeba walczyć :facepalm:

Przepraszam za zaśmiecenie dziewiczego działu o silniku AGB :grin:jeśli coś można przenieść :naughty:

Opublikowano

Ludzie powiadają że głowice z 2.7 lubią pękać, więc tam bym szukał przyczyny, szukając wycieku i tak lepiej je zrzucić i oddać do sprawdzenia, a uszczeliki 150zł więc nie ma się co zastanawiać:wink:

Tu mało ludzi się wozi takim silnikiem, uderz do sid'a na forum tam się tylko tym niszowym silnikiem zajmują :grin: