Opublikowano 23 Maja 201313 l Niestety przy winianie lewego zawieszenia długa śruba zwrotnicy popłynęła i pękła. Próby jej wyjęcia doprowadziły tylko do mechanicznych uszkodzeń zwrotnicy. Zastanawiam się czy nie łatwiej będzie kupić nową zwrotnicę na giełdzie i przełożyć wszystko. 1. Czy ew. z Passata B5 zwrotnica podejdzie. Na pierwszy rzut oka jest taka sama? 2. Czy wszystkie modele Audi B6 miały takie same zwrotnice np. Pb/ON czy są różne?
Opublikowano 23 Maja 201313 l Chodzi Tobie o śrubę od przegubu zewnętrznego czy trzymającą śrubę górne wahacze ?
Opublikowano 23 Maja 201313 l Jeżeli chodzi Tobie o tą część jest ona wymienna sama dokładnie zaznaczona w kółku bez reszty. Z tyłu masz 4 śruby trzymającą ją jak dobrze pamiętam
Opublikowano 23 Maja 201313 l Autor no właśnie to chcę wymienić. tylko 1. Czy ew. z Passata zwrotnica podejdzie? 2. Czy wszystkie modele Audi B6 miały takie same zwrotnice np. Pb/ON czy są różne?
Opublikowano 23 Maja 201313 l te wachacze ciężko się wyjmuje, trzeba palnikiem podgrzać. pb i on są uniwersalne
Opublikowano 23 Maja 201313 l tylko jak podgrzać żeby nie uszkodzić gumy?[/QUOTnie wiem z wyczuciem. na skrzynce masz widamość odemnie
Opublikowano 23 Maja 201313 l U mnie też ta śruba się urwała. W B5 wychodziła bez problemu nawet na aucie, prawdopodobnie zwrotnica w B6 jest z duraluminium, a w B5 metalowa. śrubę ciężko wybić, ale wyciągnąłem wszystko z auta i młot 5kg i poszła. Robi się taki osad z aluminium wokół tej śruby, odrdzewiacze nie działają