jacek70 Opublikowano 25 Maja 2013 Opublikowano 25 Maja 2013 Witam i proszę o pomoc .Od paru dni pali się kontrolka airbag , czasami gaśnie ale znów się zapala.Vag pokazuje błąd 028E.Wiem co oznacza ten błąd lecz nie mam pojęcia co dalej robić? Proszę o pomoc i ewentualnie na speca w Krakowie.Z góry dzięki.
dudas307 Opublikowano 25 Maja 2013 Opublikowano 25 Maja 2013 Błąd oznacza uszkodzenie zapalnika napinacza pasów. Spróbuj wyczyścić styki kabli, które idą do napinacza pasów. Częsty przypadek z błędami poduszek to zabrudzone styki.
muszka76 Opublikowano 25 Maja 2013 Opublikowano 25 Maja 2013 tez tak mialem okazalo sie ,ze byl akumulator padniety i po naladowaniu kontrolka przestala sie juz swiecic
jacek70 Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Opublikowano 29 Maja 2013 Witam ponownie akumulator jest nowy,kostki i łączenia sprawdzone a kontrolka dalej raz świeci raz gaśnie.Co robić? ---------- Post dopisany 29-05-2013 at 10:27 ---------- Poprzedni post napisany 27-05-2013 at 09:50 ---------- Problem rozwiązany brak styku na wtyczce napinacza w słupku kierowcy.Styki wyczyszczone , błąd skasowany, jest ok.
Kamil457 Opublikowano 29 Maja 2013 Opublikowano 29 Maja 2013 możesz kolego opisać, jak sie do tego napinacza dobrać?
jacek70 Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Opublikowano 29 Maja 2013 Trzeba zdjąć nakładkę plastikową obok fotela kierowcy.Potem podważamy plastik ten na słupku i mamy rolkę na którą zwija się pas.Na górę rolki przychodzi fioletowa wtyczka z dwoma pinami-to jest napinacz.Ja wykręciłem fotel aby było więcej miejsca przy okazji sprawdziłem wtyczki pod fotelem te w podłodze ina fotelu od spodu ,wtyczka żółta od bocznej poduchy.Podczas rozpinania wtyczek wyłącz stacyjkę,załącz dopiero gdy wszystkie wtyczki ponownie pospinasz.
Rekomendowane odpowiedzi