Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o ocenę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygląda na to że jakiś program jest wgrany. Turbo lekko przeładowuje i przepływka tnie dawkę. Przepływka do wyczyszczenia i jak filtr nie był wymieniany to wymień. Co do turbo to wężyki podciśnienia posprawdzaj, można zawory przeczyścić i sprawdzić czy sztanga chodzi bez oporów i zacięć.

Opublikowano
  • Autor

Twierdzą że program jest na 128ps. Filtr powietrza wymieniłem po zakupie bo był załadowany do pełna. Podciśnienia zmienię na silikony. Coś jeszcze jest nie tak ?

Opublikowano

pali na dotyk na zimnym czy ciepłym?

Opublikowano
  • Autor

bez problemu jeden strzał z rozrusznika i chodzi obojętnie czy ciepła czy zimna

Opublikowano
Wygląda na to że jakiś program jest wgrany. Turbo lekko przeładowuje i przepływka tnie dawkę. Przepływka do wyczyszczenia i jak filtr nie był wymieniany to wymień. Co do turbo to wężyki podciśnienia posprawdzaj, można zawory przeczyścić i sprawdzić czy sztanga chodzi bez oporów i zacięć.

nic nie czysc, przeplywka nic nie tnie, tylko pewna rzecz w programie powoduje ze sa takie wskazania.

Nie wprowadzajcie kolegi w blad. Wskazania w 003 mowia same za siebie

Opublikowano
  • Autor

Artur potrafisz zrobić korektę tego softu tak żeby jechało i dymiło jak trzeba ?

Ori przepływka bosch już w drodze żeby zrobić nowe logi :grin:

Opublikowano

Zrób jeszcze logi 001 S + D

No i sprawdź czy masz podstawki wlutowane pod kości w ECU, czy bezpośrednio na płytce...

Opublikowano
  • Autor

Podeślij mi na PW wstępne koszta. Jak wyrywałem mu ECU przy ciągnięciu przewodów pod wzmacniacz to widziałem jakieś podciśnienie idące do pudła. W 1.8T tego nie było. Gdzie to odpiąć ?

Opublikowano

a niektorych afnach mapsensor jest w srodku kompa i tam idzie wezyk, czesto olejem zalewa ecu....dziwny wynalazek

Opublikowano

Jeżeli wężyk idący do ecu jest zawalony olejem to jest spore przeładowanie przynajmniej tak sie spotkałęm a co do korekty programu Maciek wstrzymaj sie przecież zamierzasz zmieniać turbo i wtryski i dopiero po tym zmianach rób korektę programu

Opublikowano

zróbcie logi 001 tam będzie dawka i napięcie na pompie, będzie wiadomo czy idzie ogniem czy cos jeszcze można wydumac i przywolać konie do stada, dodatkowo dawka na jałowym powinna być na poziomie 3-4mg, dzieki temu turbawka moze wczesniej wstać, a kata to bym wyrezał może zawalony...

Opublikowano
  • Autor

Jarek masz czas w czwartek na logi ? samemu ciężko mi ogarnąć furę i laptopa :kwasny:

Opublikowano

czyli reasumując zróbcie więcej:

statyczne

001

dynamiczne

001

004

+ sprawdzenie czy na plycie kompa mamy takie oto podstawki:

028906021_EK_Sockets.jpg

af2.jpg

kosci_L_H.jpg

Opublikowano
  • Autor

Jutro w drodze do pracy postaram się logi ogarnąć. Mam tam długa prosta. Co do podstawki dopiero w czwartek będę u rodziców bo o ile pamiętem ecu było skręcane na troxy przynajmniej w aeb.

---------- Post dopisany 29-05-2013 at 17:16 ---------- Poprzedni post napisany 28-05-2013 at 22:11 ----------

Log (0 - 001,004)

Log (1 - 000,001)

---------- Post dopisany at 17:18 ---------- Poprzedni post napisany at 17:16 ----------

Logi zrobiłem przed pracą :wink:

Opublikowano

dynamiczna regulacja kąta kuleje w logu 004

musiałbym rzucić okiem w program, ale raczej napięcie jest podniesione na nastawniku, dlatego neiwiadomo ogólnie ile tam szamba leją ...:D i zapewne jest to wiecej niz te 46mg

dawka na jałowym jest ok

temp jest ok

Opublikowano
  • Autor

czyli co robić ? przewalić program i zobaczyć co sie stanie ?

Opublikowano
dynamiczna regulacja kąta kuleje w logu 004

musiałbym rzucić okiem w program, ale raczej napięcie jest podniesione na nastawniku, dlatego neiwiadomo ogólnie ile tam szamba leją ...:D i zapewne jest to wiecej niz te 46mg

dawka na jałowym jest ok

temp jest ok

w logu 001 nie widzisz ile jest paliwa? no to ładny z ciebie specjalista

do autora: zrób loga 000 basic setting i powiedz kiedy był wymieniany filtr paliwa

Opublikowano
  • Autor

000 jest log w pierwszym poście chyba że coś jeszcze mam dorobić. Filtr paliwa nie mam pojęcia bo jestem właścicielem od miesiąca na razie zmieniłem tylko powietrza i olej.

Opublikowano

Damian przecież jest w Bs grupa 0 zlogowana