Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Problem z bixenonami w B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów

Mam problem z bixenonami w b7, nie zawsze mi się zapalają, czasami jeden nie zapali, czasami obydwa, zostały wstawione w miejsce zwykłych lamp. Rozmawiałem telefonicznie z fachowcem z Warszawy, mówił, że należy zmienić kod w komputerze, tylko wtedy nie będę miał długich, podobno trzeba pociągnąć nowy kabelek do przesłony i będzie Ok. Może znacie jakiegoś dobrego elektryka(firmę) z Trójmiasta lub okolic który by się podjął tej robótki ???? może ktoś z kolegów z 3-miasta?

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

kabelek z kufateca :

http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p467_Adapter-Xenon-Scheinwerfer-Audi-A4-B7.html

no i zaprogramować bixenony (to oczywiste)

howtos:

http://www.audizine.com/forum/showthread.php?t=118615&highlight=kufatec+pins+harness

http://forums.audiworld.com/a4b7/msgs/93217.phtml

kabelek ma iść z bixenonów do modułu pod kierownicą - trochę roboty jest...

AFS = aLWR = to są bixenony skrętne (tak słowo wyjasnienia tylko), też możliwy mod :naughty:

PS. Dlaczego sprzedawałeś tę kierownicę trójramienną na allegro ? :evil:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za informację Przemas

Hmm..w zasadzie przejściówki nie są mi potrzebne, elektryk gdy mi montował, uciął wtyczki i zamontował nowe (ori z servisu wraz z pinami), wystarczyłoby tylko pociągnąć kabelki i podłaczyć :) :>

Znasz może kogoś z naszych okolic, kto by się tego podjął ? :wink4: no i zaprogramować xenony, oczywiście (nie znam nikogo kumatego :mysli:)

Ad. kierownicy, chyba największy rynek zbytu (jeżeli byłeś zainteresowany, to trzeba było wysłać e-maila ew. zadzwonić, na pewno byśmy się dogadali, kupił koleś z w-wki do a8)

Ps. gdybyś mógł podaj nr tel. na priva [email protected]

Pozdrawiam

Bogdan

Opublikowano
Znasz może kogoś z naszych okolic, kto by się tego podjął ?

zadzwoń do vass serwis :

http://www.a4-klub.pl/smf/gdynia_vass_serwis-t9465.0.html

Tylko jestem ciekaw ile sobie zażyczą.... :mysli:

Zaprogramować też chyba to zrobią, a jak nie to uderz kiedyś na spota to się powalczy :)

Telefon dałem na pw.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki

Mam nadzieję, że się podejmą, dam Ci znać.Trochę mnie już wkurzają te xenony raz się zapalające raz nie.

Kiedy i gdzie jakiś następny spocik organizujecie?

Pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

a jak jest w przypadku zwykłych ori xenonów? też trzeba coś rzezać czy tylko wystarczy podłaczyć p&p???

Opublikowano
  • Autor

Powyższy post dotyczy właśnie bixenonów ori

Pozdrawiam

Opublikowano

mam chrapke na bixenony ale sam sobie z podłączeniem nie poradze, może się ktoś znajdzie kto by się tym zajoł oczywiście nie za małe pieniądze :P jestem z okolic bytomia jak by co

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

a nie ma nikogo kto ma jakieś zdjęcia dokładnie gdzie trzeba podłączyć te kabelki ?? do ktorego modułu? i czy to jest konieczne?? mam u siebie normlane lampy ale zamierzam kupić bixenon, potrzebuje konkretnej odpowiedzi co gdzie jak, skoro tak dużo osób już to przerabiało możecie pomóc początkujących kolegów. I na koniec pytanie... Czy A4 B7 wychodzily z xenonami czy bixenonami zy takie i takie?

Opublikowano

Takie i takie, były też bez xenonów.

Opublikowano

a powiedzcie o co chodzi z tym pomarańczowym kierunkiem czy to samemu jakoś trzeba zmieniać czy były lampy z białym seryjne i takich szukać, jak rozpoznać czy Xenony są prawdziwe xenony czy bixenony czy pod zwykłe H7

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

nie ma jakiejś mega filozofii żeby przerobić instalację z h7 na bi-xenon lub bi skętne, czy tam nawet przeróbka z zwykłych bi na skrętne juz to przerabiałem kilka razy,

wymiana kostek pod xenon

i kilka kabelkow do srodka do MCE

Opublikowano

nie ma jakiejś mega filozofii żeby przerobić instalację z h7 na bi-xenon lub bi skętne, czy tam nawet przeróbka z zwykłych bi na skrętne juz to przerabiałem kilka razy,

wymiana kostek pod xenon

i kilka kabelkow do srodka do MCE

No dobra - a jak z podłączeniem samopoziomowania? ... Mam zwykłe lampy i zwykły zderzak ... zacząłem liczyć:

Lampy bixenon (da się zrobić skrętny?), okablowanie, zderzak + przeróbka zbiornika do sprysków, ... i nie wiem, czy da się jakoś zrobić samopoziomowanie....

Poprawcie mnie, jeśli coś źle napisałem ... Pozdrawiam

Opublikowano

... da sie zrobic samopoziomowanie :cool1: potrzeba dwa czujniki :) jeden na wahaczu dolnym z przodu drugi na tylnym trapezowym , modul swiatel pod bixa , pare wtyczek kilka metrow kabli , piny schematy i jedziesz z modem :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

... Czy A4 B7 wychodzily z xenonami czy bixenonami zy takie i takie?

Takie i takie, były też bez xenonów.

W żadnym A4 B7 nie było xenonów tylko bi-xenon

Określenie bi oznacza że palnik xenon spełnia dwie funkcje mijania i długich. Funkcja długich jest uruchamiana poprzez selenoid który opuszcza przysłonę soczewki . Przysłona gdy jest zamknieta daje śwatło/cień dla mijania.

W b6 był zwykły xenon (tylko mijania) a długie miało swoje lustro (to co w B7 jest zastąpione DRL-em)

Tu macie schemat podpięcia dla bixenonów

Zwyk_e_xenon_B7.jpg