Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prowadza niunie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie mam taki problem jade sobie powoli 110km ;) mijam sobie jakiegos zolwika na drodze z takimi srednimi koleinami mam alu 17 kapcie 225 no i co i mnie prowadzi po drodze .... przy wyprzedaniu rozumiem szerokie oponki oki moze troche poprowadzic .. ale dobra jade sobie tez powoli gdzies z taka predkoscia jak wczesniej ta sama droga i co i tez mnie prowadzi dzis sie wkor... bo nie lubie tak jak rzuca jak kota po bimbrze... na przegladzie 4 mies temu diagnosta powiedzial ze mam do wymiany prawy banan i prosty ale dzis podnosze samochod do gory bylem u mechanikow znajomych i nic zero luzow na wachaczach na tych glowkach wszystko sztywne tuleje gumowe w wachaczach w b. db stanie koncowki drazkow wymienilem luzow brak nie wiem co moze byc jak jade to kierownicy nie mam typowo sztywnej tylko taka luzna jak u kumpla a6 jezdzilem to ma sztywna ze czuc opor na kierownicy a u mnie jest kierownica luzna co moze byc maglownica ? jak myslicie prosze o podpowiedzi z gory dzieki pozdr :)

Opublikowano

u mnie był amorek tylny do wymiany, mimo że na przeglądzie mówił - amorki OK.

woziło mnie tak z 3 miechy (kuź......... w zimie) aż amorek wywaliło całkiem i pociekł

możliwe że to wyrobione tuleje na tylnej belce czy jakoś tak :D ( też takie diagnozy były)

mnie rzucało nawet przy 30 km/h na studzienkach

ogólnie wątek poruszany na forum

Opublikowano
  • Autor

a czy tuleje gumowe w bananch moga byc przyczyna tego ?

Opublikowano

mogą to być tuleje na tylnej belce...jak są zużyte to na koleinach masz efekt że masz skrętną tylną oś:wink: i auto ucieka na koleinach (ja miałem tak u siebie)

Opublikowano
  • Autor

a te tuleje w bananach ?

Opublikowano
a te tuleje w bananach ?

jeśli są wyklepane to też może być przyczyna...każda zużyta tuleja będzie powodowała że koło będzie samo się prowadziło...musisz wszystko dobrze sprawdzić i zdiagnozować co ma winę...

Opublikowano
  • Autor

oki zobacze te tuleje gumowe ;p

Opublikowano

a jak sprawdzic te tuleje?

Opublikowano
a jak sprawdzic te tuleje?

można założyć na śrubę od koła klucz z przedłużką i dokręcać tzn ruszać w stronę dokręcania i jeśli wzrokowo koło pracuje tył przód to raczej do wymiany. Ale normalnie powinno się zdjąć koło łyżkę w rękę i naginać belkę aby tuleja pracowała i będzie widać.....U mnie np wzrokowo było widać że jest tuleja wybita...:kwasny: