Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o ocene turbo i przeplywki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu mam wrażenie że auto jest coraz bardziej słabe, w tym tygodniu zmieniłem jeszcze dwumas na nowy. Oto logi:

Log (0 - n/a)

Log (1 - 011)

Opublikowano

te logi wyglondaja ok . zrób komplet logów to bedzie mozna cos wiecej powiedziec .

Opublikowano
  • Autor

zrobiłem komplet logów, mam nadzieje że mi wyszło.

logi statyczne:

Log (4 - 000,001,003)

Log (3 - 004,007,013)

Log (0 - 014,018,023)

Logi dynamiczne i bs:

Log (1 - 000,000)

Log (2 - 011,011,011,011)

Log (5 - 003)

Log (6 - 003,008,010)

mam nadzieje że wyszło w miare czytelnie bo sam się już pogubiłem które są które.

Opublikowano

Wyszło czytelnie. Popraw ustawienie kąta synchronizacji bo w 004 Synchro angle masz wartość 6.0-6.6 jednostek a ma być ustawione jak najbliżej 0,0. Po jego korekcie ponownie zloguj grupę 004 a potem 010 dynamicznie.

Opublikowano
  • Autor
Wyszło czytelnie. Popraw ustawienie kąta synchronizacji bo w 004 Synchro angle masz wartość 6.0-6.6 jednostek a ma być ustawione jak najbliżej 0,0. Po jego korekcie ponownie zloguj grupę 004 a potem 010 dynamicznie.

Zrobiłem korekte i logi ponizej. Udało mi się ustawić korekte na 0, ale spalanie wzrosło z 0.4l/h na 0.6l/h, podkręciłem na tyle ile jest teraz, silnik pracuje ciut lepiej, spalanie zostało 0.6l/h ale samochód zrobił się dużo zrywniejszy (mimo 18" i szerokości opony 225). Jest sens więcej grzebac przy korekcie, żeby spalanie zmalało czy lepiej zostawić tak jak jest?

Log (0 - 004)

Log (1 - 010)

Opublikowano

Do 0,0 to jdeszcze mu trochę brakuje ale i rzeczywiste ciśnienie doładowania turbo wzrosło pod koniec logu.

Opublikowano
  • Autor

moge to bardziej precyzyjnie korygować w strone 0, ale zmartwił mnie wzrost spalania i dlatego jest tyle ile teraz wyszło.

A mam takie pytanie, czy silnik wg tych parametrów nadaje się pod wirusa czy są jednak jakieś niedomagania w wartościach??

Opublikowano

Jak turbo będzie pompowało wartość zadaną i reszta będzie OK to tuner nie bedzie miał żadnych przeciwwskazań do korekty softu.