Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADR] Wybija pistolet przy tankowaniu, a wskazówka paliwa szaleje w całym zakresie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od niedawna jestem uzytkownikiem audiczki i musze powiedzieć że mam z nią co chwilę jakieś nowe problemy.

Tym razem - jak w temacie - nie mogę normalnie zatankować auta. Naleję 2 litry a potem wybuja pistolet. Udało mi się "cykając" po 10 ml dolać do 10 litrów. Później dałem spokój. Co może być przyczyną takiego zachowania ... i tu właśnie nie wiem czego, bo nie wiem nawet od czego zacząć.

Po drugie, wkaźnik poziomu paliwa lata po skali jak szalony. Raz pędzi na maxa a raz zjeźdża do zera i zapala się kontrolka z dystrybutorem. :mysli:

Czy to jest sprawa mechaniczna czy elektroniczna i gdzie w aucie szukać problemu?

Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. :notworthy:

Opublikowano

Skoro pistolet wybija to szukał bym problemu przy wlewie/zbiorniku. Może coś się tam zapchało lub urwało?

Opublikowano

Co do nalewania paliwa, może przewód odpowietrzający jest zapchany? :mysli:....

Opublikowano

w przyszłym tygodniu jadę na warsztat. podejrzewam zapchane sitko na dole w baku.

przy wlewie jest "dyngs" od zapowietrzenia baku. działa bezproblemowo. podejrzewam że to może wyjaśniać wachania wskazówki na tablicy rozdzielczej.