Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B5 ADR ADP Termostat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U mnie jest jeden czujnik 4-ero pinowy a w drugim miejscu jest zaślepka ale jedna niebieska kostka 2-u pinowa jest wolna w tamtym miejscu.Czy to oznacza ,że tam powinien być jakiś czujnik,a jeśli tak to jaki.Opisywałem to kilka dni wcześniej w innym temacie:

http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=58021&sid=1bbb0af6c5641cf7f9975ef57dd99599#58021

hahaha, no i jasne ;)

Nie, masz G62 i G2 zespolony :cool:

Możesz podać kolor tego czujnika 4-pinowego ?

Opublikowano
U mnie jest jeden czujnik 4-ero pinowy a w drugim miejscu jest zaślepka ale jedna niebieska kostka 2-u pinowa jest wolna w tamtym miejscu.Czy to oznacza ,że tam powinien być jakiś czujnik,a jeśli tak to jaki.Opisywałem to kilka dni wcześniej w innym temacie:

http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=58021&sid=1bbb0af6c5641cf7f9975ef57dd99599#58021

hahaha, no i jasne ;)

Nie, masz G62 i G2 zespolony :cool:

jeśli dobrze myślę i wszystko składa się ładnie w całośc to będzie zielony, czteropinowy.

Czyli mam jeden czujnik wysyłający do licznika i kompa (czujnik temp. silnika i cieczy chłodzącej to jeden, ten czujnik)

Opublikowano

Dobrze myślisz. To jest zielony 4 pinowy czujnik dwa piny na kompa 2 na zegar. (nie moge znaleźć starego to bym wrzucił fotke)

Opublikowano
hahaha, no i jasne

Nie, masz G62 i G2 zespolony

Ten czteropinowy jest koloru zielonego. Sam już nie wiem jak to jest zielony to G62 i chyba go mam a niebieski to G2 i czy to możliwe, że on jest zespolony i nie potrzebny jest ten drugi czujnik.

Opublikowano

ja mam swierzo wymieniony termostat i trzyma temp. ok84C caly czas... jak mialem walniety to raz pokazywal 60C raz 90C a jak szybko jechalem to nawet )C potrafil pokazac... :lol:

Opublikowano

to jest jakas zaraza...wszystkim na forum padly termostaty :(

Opublikowano

wszystcy jeździli i było dobrze ale pojawił się wątep i ekipa zaczęła sprawdzać u siebie i wszyły usterki :wink:

Jeździłem z 30 minut po mieście i zrobiłem wstępne oględziny, oto one:

Klima, kanał 51:

nie za bardzo miałem jak sprawdzić na trasie ale pojawiły się tak oto rezultaty:

na rozgrzanym silniku temp. wahały się od 87°-94°

ale co najważniejsze, co zauważyłem, otóż:

Jeśli samochód chodził na luzie/stał w korku temperatura systematycznie rosła do jakiś 93-94° (niesty nie miałem możliwości sprawdzenia do ilu urośnie, jedynie mogę powiedzieć, że rosła coraz wolniej)

Następnie po ruszeniu z miejsca/dodaniu gazu na luzie temperatura systematycznie spadała do jakiś 87°, nawet przy butowaniu.

Druga ważna sprawa jest taka, że mimo wahań temp. silnika na klimatronicu na licznikach wskazówka stała ciągle w na jakiś 88° i ani drgnęła.

Dodam, że temp. na liczniku nie rosła tak jak ta na klimie. Różnica w pokazywaniu temp. wynosiła od 2°-10°.

Hmmm czyli mogę mieć termostat do wymiany i czujnik, tak na chłopski rozum. Chyba, że w liczniku byłoby coś nie tak. Jutro podepnę Vaga i zdam relację. Tymaczasem możecie się ustosunkować do mojego szybkiego testu.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dobrze myślisz. To jest zielony 4 pinowy czujnik dwa piny na kompa 2 na zegar. (nie moge znaleźć starego to bym wrzucił fotke)

a ja mam niebieski i co wy na to :lol:[glow=blue][/glow]

Opublikowano

masz tylko jeden niebieski, czy i niebieski i zielony?

Opublikowano

Byłemw garażu i znalazłem stary czujnik:

PICT0073.jpg

Opublikowano

to ja jeszcze tylko dorzucę obrazek umiejscowienia G62 w silniku ADR :

adrzx0.th.jpg

Opublikowano

masz tylko jeden niebieski, czy i niebieski i zielony?

tylko niebieski czteropinowy :razz:

no dobra pany który mam kupić chodzi o to czy z cyckiem czy bez cycka ten płaski :?:

150339957.jpg

150341533.jpg

Opublikowano

chyba musisz wyciągnąć stary i sprawdzić jaki masz kod, wtedy będziesz wiedział.

[ Dodano: 19-12-2006, 00:53 ]

PS

nie ufałbym za bardzo takim z allegro po ~30zł. Wczoraj w sklepie (dodam, że to solidny na prawdę sklep i niedrogi) koleś powiedział, że koszt nowego to około 100 zł.

Opublikowano

Kaziu nie napisales czy autko chodzilo na gazie ;) na gazie silnik mi inaczej chodzi niz na benzynie to jest logiczne... i termostat siadl mi rok temu zaraz po zalozeniu gazu... wiec w autkach zagazowanych termostaty sa bardziej narazone na uszkodzenie...

Opublikowano
Kaziu nie napisales czy autko chodzilo na gazie ;) na gazie silnik mi inaczej chodzi niz na benzynie to jest logiczne... i termostat siadl mi rok temu zaraz po zalozeniu gazu... wiec w autkach zagazowanych termostaty sa bardziej narazone na uszkodzenie...

tak jechałem na gazie. Tak myślałem, że to może mieć coś wspólnego.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a ja się muszę zapytać co ja mam wymienić jak wskazówka się nie podnosi, niekiedy tylko wstaje ale podnosi się co najwyżej do ok: 70 stopni chodzi mi o A4(B5) 95r 1.8 20v 125KM benzyna bez gazu ale mam pół roku auto i nie działała nigdy.

Pozdrawiam.

Opublikowano

musisz wymienić termostat na 99%.

Opublikowano

na 99%? a ten 1% to co? może coś tam nie łączyć tylko i da się to jakoś naprawić bez dużych kosztów?

Opublikowano

masz klimę?