Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

sprzęgło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bryy

czy ktoś wie jakie koło zamachowe sztywne(jednomas) i docisk sprzęgła podejdzie do 1.8t p&p

się dopatrzyłem że z a4 1.9 tdi 90KM prawda to?

jakieś wskazówki mile widziane

Opublikowano

o ile w dieslu jest mniejszy dyskomfort na jednomasie o tyle w benzynie podobno jest juz tragedia i chyba nikt nie poleca takiej zamiany

Opublikowano
  • Autor

nikt nie zakładał ?nie jezdził nikt z jednomasem ?

Opublikowano
o ile w dieslu jest mniejszy dyskomfort na jednomasie o tyle w benzynie podobno jest juz tragedia i chyba nikt nie poleca takiej zamiany
wiesz to z doświadczenia czy to są opowieści " starego lasu" . W silnikach benzynowych od zawsze były sprzęgła z jednomasowym sprzęgłem np. Opel Vectra. Jeżdziłem 4 lata nie odczuwałem żadnego dyskomfortu - no chyba że benzynowy silnik audi to silnik " specjalnej troski ".Silniki benzynowe w swojej istocie pracują łagodniej od diesla a koła dwumasowe zastosowano z myślą o podniesieniu komfotru dla "królewiczów na ziarnku grochu". Prawdą jest że stały się standardem ale awarie tych kół są sporadyczne i wytrzymują o wiele większe przebiegi niż w dieslach. Może sie mylę ale na podstawie obserwacji mniej zaawansowanych konstrukcji chyba można pokusić się o taką podmiankę.
Opublikowano

proste ze dwumas wiecej wytrzyma ci w benzynie, gdzie jest moment 1.5 raza mniejszy i przebiegi zwykle tez sie robi mniejsze

wejdz na racingforum.pl tam sa watki gdzie ludzie nie byli zadowoleni z jednomasa w 1.8t chyba ze robili jakis gruby projekt

Opublikowano
proste ze dwumas wiecej wytrzyma ci w benzynie, gdzie jest moment 1.5 raza mniejszy i przebiegi zwykle tez sie robi mniejsze

wejdz na racingforum.pl tam sa watki gdzie ludzie nie byli zadowoleni z jednomasa w 1.8t chyba ze robili jakis gruby projekt

To by się mogło nawet zgadzać ,że ludzie nie byli zadowoleni ale ja rozumiem ,że ktoś kto pyta o takie rozwiązanie stoi cienko z $$$$ i chce przyoszczędzić. Tak więc wspominając o możliwym obniżeniu komfortu stwierdzam ,że takie coś o ile podejdą części jest możliwe na podstawie wcześniejszych konstrukcji które takie właśnie były:wink:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

komfort to akurat zostawiam na koniec,bo tak jak Janusz pisze VB jest na sztywnym kole i się dobrze jezdzi

tylko co podejdzie pod 1.8t ?

koło do czego,docisk z 80 b4 2.0 bp ? i łożysko jakie ?

w razie jak zmontuję to opiszę co i jak .

---------- Post dopisany 19-06-2013 at 22:45 ---------- Poprzedni post napisany 08-06-2013 at 13:55 ----------

Pany a to się nada

835026 • Zestaw sprzęgła • VALEO • 1 522 zł • e-autoparts.pl

Opublikowano

po 1 za duza srednica

a po 2, nie ma to jak dac 1500 za sztywne koło kiedy dwumasy są o 100 drozsze

Opublikowano
  • Autor

koło jest tej samej średnicy ,to nie dobrze jak średnica tarczy większa ?

a na h..j mi dwumas kiedy chcę się go bozbyć

Opublikowano

a po co sie chcesz pozbyc? kupisz nowego za 100 wiecej i bedziesz smigal kolejne 200tys... jednomas pakuje sie po to zeby nie placic tysiaka za same kolo zamachowe a jak chcesz kupic nowego jednomasa to jest to bez sensu

kup uzywke jednomasa z audi setki 2.0 do tego nowe sprzeglo i tyle

Opublikowano
  • Autor

tak tylko jak chciałem wiedzieć od czego podejdzie jednomas to nikt nie wie

jak wiesz co podejdzie to napisz coś więcej tj. koło,tarcza,docisk i łożysko czy moje podejdzie czy jakieś inne

Opublikowano

Jednomas najpewniejszy z 1z wzdluznego, a sprzeglo może być od 1.8t