Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zmiana opon ze 195/65R15 na 215/60R15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam u siebie felgi 7x15. Z tego co wynika z kalkulatora zamiana taka jest możliwa:

195/65R15 634,5 mm 0 mm 0 %

215/60R15 639 mm -4,5 mm -0,7 %

Czyli mieścimy się w dopuszczalej normie. Warto założć w takim rozmiarze takie oponki? Pomijam celowo ogomny zapas mocy w moim silniku :notworthy: i zwiększone opory toczenia, ma ktoś doświadczenia jak na takich kapciach wygląda A4? Nie będzie to wyglądało jak za duże buty? ;-)

Opublikowano

opony 215/60/15 są bardzo nietypowe . co oznacza że są drogie . a co do wyglądu to fajniej bo są szersze i do tego lepiej się trzyma drogi

Opublikowano

Lepiej pomyśl o większej feli, przede wszystkim niższy profil fajnie wpływa na trzymanie na zakrętach.

Natomiast ja miałem seryjnie oponki 205/60R15 i powiem, że wyglądało i tak o niebo lepiej niż 195. Chociaż wolę 235/45R17 :kox:

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja też miałem 16 felgi- moze i nizszy profil wpływa na utrzymanie na zakrętach ale te diury w drodze zle wpływaja na zawieszenie dlatego postanowiłem kupic felgi 7x15 et 37 i teraz szukam do tego opony Jaki profil bedzie najoptymalniejszy? Oczywiscie zeby nie przycierała nie zawyżała licznika i była seryjna czyli nie za droga?

Opublikowano

Generalnie 205/60 to wszystko, co ma sens... Można jeszcze popatrzeć za 225/55 ale to moim zdaniem gruuuba przesada na 15''

Opublikowano

na Twoim miejscu kupilbym jakies dobre opony 195/65 r15, to jest najbardziej popularny rozmiar z mozliwych, dzieki czemu ceny opon sa najkorzystniejsze. Sam mam 205/60r15 uniroyale i roznica w modelu mojej opony to ok60-70pln na niekorzysc szerszych.

co do trakcji, to watpie aby 205 byla az tak znaczaco lepsza od 195, za cene przyzwoitej 205 na nastepny sezon kupie jakas z gornej polki 195 i bedzie wg. mnie git!