Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tryb awaryjny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zaczęło się od tego ze samochód jakby z opóźnieniem reagował na gaz, po odpieciu i zaślepieniu wężyka, było w porządku, do wczoraj-dwa razy podczas jazdy jakby go "przydusiło", a dziś po rozgrzaniu jeździ już tylko w trybie awaryjnym. Zamieniłem n75 z n18 ale nic to nie dało. wyskoczył jeden bład:

17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation

P1557 - 35-10 - - - Intermittent

zrobiłem logi statyczne:

Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

czy zostaje tylko czyszczenie turbiny?pozdrawiam

---------- Post dopisany 07-06-2013 at 15:38 ---------- Poprzedni post napisany 06-06-2013 at 20:22 ----------

dziś rano w drodze do pracy trochę poszalałem na większych obrotach i zaczął pracować normalnie, za to teraz po wyjściu z pracy znów od razu to samo- zero pracy turbo

---------- Post dopisany at 18:57 ---------- Poprzedni post napisany at 15:38 ----------

jeszcze sprawdziłem-sztanga pracuje

Opublikowano

Porządne logi zrób lepiej bo te nic nie warte uważam :)

Opublikowano

Wrzuć logi dynamiczne + statyczny 010 i 011, ale w 011BS, który zamieściłeś widać, że czujnik ciśnienia doładowania świruje:wink:.

Opublikowano

Witam.mam prawie dokładnie to samo.czego już nie robiłem.szkoda gadać.

Opublikowano
  • Autor
Wrzuć logi dynamiczne + statyczny 010 i 011, ale w 011BS, który zamieściłeś widać, że czujnik ciśnienia doładowania świruje:wink:.

Próbowałem zrobić wczoraj logi dynamiczne, ale w momencie wciskania pedału gazu do oporu od razu łapał przeładowanie i poźniej już tak cały czas, tylko na zimnym silniku jeździł prawie normalnie.

W momencie jak to napisałeś miałem już wyciągniętą sprężarkę, więc ją rozebrałem wyczyśćiłem, choć nie wyglądała najgorzej. Przy okazji, ktoś sie orientuje, czy miedzy kolektorem wydechowym a turbo mogło nie być uszczelki? bo przy wyciąganiu nie zwróciłem uwagi i nigdzie jej nie ma.

---------- Post dopisany at 10:43 ---------- Poprzedni post napisany at 10:39 ----------

Jutro założę turbo i zobaczymy. Zastanawiam się jeszcze czy przyczyną może być np. zalany komputer, bo stało się to akurat w czasie tych bezustannych ulew.

---------- Post dopisany 10-06-2013 at 22:04 ---------- Poprzedni post napisany 09-06-2013 at 10:43 ----------

Turbo założone po wielkich mękach:P. pierwsza próba- idealnie, zagrzałem silnik i wszystko ok. Druga próba po 30 min. -dalej to samo cały czas tryb awaryjny, ma ktoś jakieś pomysły, bo teraz to już mi ręce opadły- turbo wyczyszczone na błysk-brak słów

Opublikowano

Czujnik ciśnienia doładowania -G31-

Opublikowano
  • Autor

tez się własnie zastanawiałem nad nim tylko nie mam od kogo podmienić i nie wiem czy kupować w ciemno?

Opublikowano

Masz uwalony czujnik cisnienia doladowania...

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wszystkim - to był czujnik- teraz ma kopa, aż miło:)

Opublikowano
Dzięki wszystkim - to był czujnik- teraz ma kopa, aż miło:)

ja bym kontrolnie zrobil dynamiczne

Opublikowano
  • Autor

ok. postaram, sie zrobić w najbliższym czasie.