Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd 00256 w A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są dwa rodzaje w B8 Analogowe i Cyfrowe :

Cyfrowy zazwyczaj jest czarny nr.ORI. 4H0 959 126 A

Analogowy Szary . nr ORI 8k0 959 126b

:wink:

Opublikowano
Są dwa rodzaje w B8 Analogowe i Cyfrowe :

Cyfrowy zazwyczaj jest czarny nr.ORI. 4H0 959 126 A

Analogowy Szary . nr ORI 8k0 959 126b

:wink:

:facepalm:

W środę przyjechał mi czujnik jakości powietrza na wymianę... oczywiście nie pomogło błędy wróciły... :kox:

No i właśnie sobie sprawdziłem, że jełop, który mi dłubał w samochodzie w styczniu wkręcił mi zły czujnik :doh: (dostałem ostatnio potwierdzenie, że czujnik był wtedy wymieniany).

Mam 8E0959126 (chyba, że to jest to samo).

Edit: Coś mam wrażenie, że te problemy z klimatyzacją w naszych samochodach nie wynikają z konstrukcji tylko z naszych oszczędności (pojadę do pana Heńka a nie do ASO) i z umiejętności Heńka (inny czujnik? eeee tam... gwint pasuje to se wkrencę... grunt żeby czymś dziurę zapełnić :kwasny:)

Rozumiem, że te dwa podane można stosować wymiennie?

Opublikowano

\nie są wymienne, zależy to od roku itp. zamawiaj czujnik po numerze Vin i bedzie gitara :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
\nie są wymienne, zależy to od roku itp. zamawiaj czujnik po numerze Vin i bedzie gitara :wink:

Dopiszę, żeby było dla potomnych... wymieniłem czujnik ciśnienia na 4H0 959 126 A (zanabyty w ASO) i wygląda na to, że moje problemy z klimą się zakończyły :)

Wreszcie nic się nie wyłącza... da się wyregulować temperaturę i generalnie jestem zadowolony.

Jedyne co... to wraca mi błąd 1592(0x0638):64 Czujnik jakosci powietrza -G238- Brak sygnalu/komunikacji Lamp OFF

Czujnik już wymieniałem więc może coś z okablowaniem... tyle że to już nic pilnego więc będę szukał jak będę mieć chwilę czasu.

Opublikowano

Dopiszę, żeby było dla potomnych... wymieniłem czujnik ciśnienia na 4H0 959 126 A (zanabyty w ASO) i wygląda na to, że moje problemy z klimą się zakończyły :)

Wreszcie nic się nie wyłącza... da się wyregulować temperaturę i generalnie jestem zadowolony.

Jedyne co... to wraca mi błąd 1592(0x0638):64 Czujnik jakosci powietrza -G238- Brak sygnalu/komunikacji Lamp OFF

Czujnik już wymieniałem więc może coś z okablowaniem... tyle że to już nic pilnego więc będę szukał jak będę mieć chwilę czasu.

:thumbup1:

A jaki miałeś wczesniej? ok0?

Opublikowano
\nie są wymienne, zależy to od roku itp. Zamawiaj czujnik po numerze vin i bedzie gitara :wink:

dopiszę, żeby było dla potomnych... Wymieniłem czujnik ciśnienia na 4h0 959 126 a (zanabyty w aso) i wygląda na to, że moje problemy z klimą się zakończyły :)

wreszcie nic się nie wyłącza... Da się wyregulować temperaturę i generalnie jestem zadowolony.

Jedyne co... To wraca mi błąd 1592(0x0638):64 czujnik jakosci powietrza -g238- brak sygnalu/komunikacji lamp off

czujnik już wymieniałem więc może coś z okablowaniem... Tyle że to już nic pilnego więc będę szukał jak będę mieć chwilę czasu.

:thumbup1:

A jaki miałeś wczesniej? Ok0?

8e0959126

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam u siebie podobny problem tylko klima nie działa :kwasny: Te same błędy co w pierwszym poście. Pytanie czy żeby wykręcić ten czujnik muszę spuścić gaz z układu?? Jak poznać który czujnik jest właściwy bo ktoś już chyba grzebał u mnie przy tej klimie??

Opublikowano
  • Autor

Najpierw jedź lub zadzwoń do serwisu i niech Ci po numerze VIN dobiorą właściwy czujnik .

Nie musisz spuszczać gazu z układu - pod czujnikiem jest zaworek podobny do tego w kole .

Wypinasz kostkę , odkręcasz , a zawór zamyka wypływ czynnika - tylko przy ponownym wkręcaniu uważaj na uszczelkę która jest miedzy czujnikiem , a zaworkiem ,żeby jej nie uszkodzić .

Przy dobrze dobranym czujniku i oczywiście sprawnym błędy na 100% znikną .

Opublikowano

dzięki za odpowiedź:wink:

Niestety operacja wymiany zakończona porażką na Maxa:facepalm: Pojechałem do ASO i dobrałem czujnik ( U mnie ten cyfrowy) Zapłaciłem 236zł i happy pojechałem na wymianę. Niestety przy próbie zakręcenia nowego czujnik wyrwało gwint z chłodnicy i poleciał w świat nowy czujnik w raz z nim z dużym hukiem cały gaz z układu :doh::facepalm: Podsumowując straty na dziś to Nowy czujnik 230+ chłodnica 350 i gaz 150zl

Teraz mam problem bo mam do przejechania ok 500km i się obawiam o sprężarkę czy nic jej się nie stanie jak będzie chodzić bez czynnika? :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

No to współczuję - dokładnie miałeś Max pecha .

Ja kilka razy wykręcałem i wkręcałem czujnik i w najgorszym wypadku tylko uszkodziłem uszczelkę , która kosztuje 50 gr.

Opublikowano

Wszystko wymienione i działa jak należy:banan: faktycznie problemem nie działającej klimy i błędów jak powyżej był czujnik ciśnienia w układzie.

• 3 lata później...
Opublikowano

gdzie znajduje się ten czujnik w audi 3.0 tfsi, nie mogę go namierzyć a mam powyższy błąd.