Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

proszę o pomoc w odczytaniu logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Logi trochę krótkie ale jeśli masz problemy z dynamiką auta to pierwsze co sprawdź to dziurawy dolot powietrza doładowanego (począwszy od turbo do kolektora ssącego) bo stała wartość masy powietrza na poziomie 847,9 mg/skok mnie niepokoi - zwłaszcza przy niedoładowaniu turbo do 2300 obrotów silnika.

Opublikowano
  • Autor

dolot sprawdzałem wcześniej w wąż od turbo wpiełem durzy króciec a przed samym kolektorze ssącym podłączyłem manometr i ciśnienie trzymało więc układ powinien być szczelny napompowałem 1,5 bara i ciśnienie nie schodziło wydaje mi się turbawka się mogła rozszczelnić ale dla pewności jeszcze raz sprawdzę

Opublikowano

Zrob komplet bo rozmawiamy o wszystkim i o niczym...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

komplet to znacz jakie grupy wszystkie .

---------- Post dopisany 03-07-2013 at 22:30 ---------- Poprzedni post napisany 24-06-2013 at 19:29 ----------

ot nowe logi myślę żeby jeszcze baypasa zrobić nie powinno się nic stać sorki że nie pokoleji spieszyłem się .z góry dziękuje za pomoc.

log 04 VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

log 05 VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

log 03 VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

log 06 VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

log 09 VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

log 07 VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

log 010 VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

log 011 VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

log 012 VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

log 08 VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

Wszystko jest dobrze

Opublikowano

a cos nie tak z autem ????

ta masa powietrza jak na 1Z az za ladna ... moze jakas minimalna nieszczelnosc jest

Opublikowano
  • Autor

w grupie 011 aktualne doładowanie jest za małe niż powinno być . kolektor sący cały był zawalony sadzą z 0.5l wyskrobałem a potem wypiaskowałem go . egr zaślepiłem kwsówką i już żaden syf mi tam nie leci . ale turbina powinna przeładowywać a nie stety na dolnym zakresie nie chcę brat ma vento też 1z i mu cały czas przeładowuje no i tak myśle że może turbina ma nieszczelność a przepływkę kupiłem nową dwa lata temu . za pomoc z góry dziękuję

Opublikowano

To brat ma zle.

Wydaje mi się ze szukasz dziury w ... całym.....

Opublikowano
  • Autor

dobra po sprawdzam jeszcze te nie szczelności spróbuję jeszcze kolektor ssący dokręcić chociaż nie będzię łatwo na zimny silniku właśnie wydaje mi się bardziej dynamiczy przynajmniej takie mam wrażenie . tak jak by trochę za pedałem gazu nie szedł ale powyrzej 2000 tyś już jest ok.

Opublikowano

najpierw sprawdź cały dolot, a przede wszystkim łącznik gumowy przed samym kolektorem ssącym i rurę wychodząca z turbo, kolektor ssący 10Nm się dokręca wiec stosunkowo lekko, nic na siłę, bo tam gwint(aluminium) delikatny jest, tam nie zdarza się by była nie szczelność, nową uszczelkę dałeś kolektor-głowica?