Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Immo POMOC!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopaki bo mam problem. Opisywałem go w innym poście ale cisza.

Mianowicie w ten poniedziałek pojechałem na zakupki i po ich zrobieniu nagle błąd immo i d*pa nie dało się odpalic, więc zdjąłem klemy chwile poczekałem, założyłem, autko odpaliło pojechałem pod dom, zgasiłem, i już była d*pa. Zdejmowanie klem czekanie godzinami, rozładowywanie całkowite napięcia nic nie dało, żeby było miło dodam, że byłem w miejscowości oddalonej o 70 km od domu :(( Zadzwoniłem po kuzyna żeby przywiózł mi lapka z kablem i kluczyk zapasowy. Odpalanie drugim kluczykiem nic nie dało Vag pokazywał dwa błędy

01176- Key signal too low

17978-Engine start blocked by immobilizer

z czego 17978 nie dało się wogóle usunąć !!!!

Więc autko na lawetke i do domu ...masakra !!!!!!!!!

Dobra drugi dzień immo nagle ładnie zgasło i auto odpaliło<WOW> Więc poczytałem forum i postanowieł m iść za radą kolegi spedyta z postu http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-immobilizer-1649/.

Wczoraj wszystko porozkręcałem i na pierwszy rzut oka wszytko było wporządku, więć odpiąłem konektor przy stacyjce podoginałem lekko blaszki, popsikałem konaktem. Poskładałem do kupy. Auto odpaliło bez żadnych problemów i migania kontrolki immo. Pojechałem do garażu pokasowalem wszystkie błędy. Spróbowałem odpalić dwa trzy razy, kilka razy poprzekręcać stacyjką i było ok. Ale nagle ostatecznie chciałem zagarażować przekręcam stacyjke i immo mryga, ale normalnie odpalił :(( oczywiście tym razem już tylko błąd 01176- Key signal too low. Skasowałem błąd wjechałem do garażu, popróbowałem kilka razy immo sie nie zaświeciło. Dzisiaj rano wsiadam znowu to samo <załamka> i znowu błąd 01176- Key signal too low, ale normalnie odpalił i pojechałem do pracy w której to właśnie pisze i pytam się Panowie czy coś jeszcze można z tym zrobić ????Kurka wodna dzień w dzień dojeżdzam do pracy mam 60 KM. Ratujcie bo boję się poniedziałkowej sytuacji która skończyla się lawetą :( Można coś jeszcze sprawdzić ?? W zasadzie hmm może drugim kluczykiem pojeździć....nie wiem sam bo w poniedziałek na obydwóch nie dało się odpalić, ale też w poniedziałek miałem dwa błędy a tak jak dzisiaj jeden. POMOCY !

Opublikowano

W ostateczności możesz zlutować to złącze (same kable oczywiście), tylko czy problem słabego styku jest pod kierownicą czy przy puszce immo?

Opublikowano
  • Autor

a jak to można sprawdzić i gdzie mam immo w liczniku ?? a może coś nie tak z akumulatorem ?

---------- Post dopisany at 08:56 ---------- Poprzedni post napisany at 08:44 ----------

słuchajcie przy zapasowym kluczu mam dołączoną plastikową zawieszkę z 2 literowym oraz 4 cyfrowym numerem co to takiego??

i jeszcze jedno gdzie u mnie jest immo?? panowie plzzz jak cos to pw. Autko jak z opisu.

---------- Post dopisany at 09:10 ---------- Poprzedni post napisany at 08:56 ----------

up

---------- Post dopisany at 10:30 ---------- Poprzedni post napisany at 09:10 ----------

Panowie byłem teraz w aucie przkręcałem z 25 razy kluczyk i ani razy nie załapał błędu immo, ale w pewnym momencie jak przekręciłem stacyjke o zauwżayłem, że kontrolki sa przyciemnione i było 3 krotne piknięcie. Co to !!!!!!!

---------- Post dopisany at 13:20 ---------- Poprzedni post napisany at 10:30 ----------

ktoś coś podpowie ??

---------- Post dopisany at 18:22 ---------- Poprzedni post napisany at 13:20 ----------

Ludzie!!!!

Opublikowano

Miałem to samo, adaptacja na nowo immo pomogła.

Opublikowano

Z rocznika wynika,że immo masz w osobnej puszce. Dla potwierdzenia połącz się przez adres 25 , sprawdź jeszcze złącze przy puszce immo. Musisz zdjąć osłonę nad pedałami i z prawej strony takie białe pudełeczko.

Opublikowano
  • Autor

dzięki za podpowiedzi, a słuchajcie co z tą adaptacją ?? chodzi o kodowanie kluczy tak ?? i jeszcze jedno pytanie przy kluczu zapaposwym mam przywieszke na której są diwe literki i 4 cyfry mam rozumieć, że te 4 cyfry to pin do.........no właśnie do czego.... ??

Opublikowano

4 cyfry które poprzedzasz 0 jak logujesz sie do immo. zrób na nowo adaptacje kluczy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie Znowu ta sama historia ni z tąd niz owąd koniec immo miga nie odpalę. Błąd z Engine nie skasuje bo się nie da jedynie z immo błąd o słabym sygnale. Dodam, że mam dwa kluczyki i na obydwu to samo. Zrobiłem adaptacje immo nic nie pomogło, chciałem od nowa zaprogramować kluczyki gdyż mam przywieszke z kodem ale podcza logowanie do immo jest zrywane połączenie i Vag com łączy się z immo od początku. Dobrałem się do puszki immo. Popsikałem konaktem lecz bez zmian. Myślę, teraz nad samym wkładem staycjki a mianowice nad tym drutem w pierścieniu czy to czasami nie jego wina. Pomóżcie może ktoś z Was po powyższym opisie wpadnie na jakiś pomysł....!!!!!!

---------- Post dopisany at 11:29 ---------- Poprzedni post napisany at 11:23 ----------

Dodam, że robiłem to vag-com 3.11 kurde bele i po wpisaniu pinu i zaakceptowaniu następuje zerwanie połączenia z immo. A w Adaptacji na kanale 01 pokazuje wartośc 3?tzn, że mam obecnie 3 kluczyki zakodowane tak ?? Panowie pomóżcie bo znowu auto stoi i nie mam jak do pracy dojeżdzać... a najgorsze jest to, że w sobote mam jechać z rodzinką nad wakacje......jestem w kropce ...

---------- Post dopisany at 11:30 ---------- Poprzedni post napisany at 11:29 ----------

[/color]A i jak sprawdzić złącze przy puszcze immo....?? Wzrokowo jest ok

---------- Post dopisany at 11:37 ---------- Poprzedni post napisany at 11:30 ----------

Oczywiście robiłem adaptacje immo

---------- Post dopisany at 13:02 ---------- Poprzedni post napisany at 11:37 ----------

Chłopaki żyjecie!!! A może jest ktoś z opolskiego to bym podjechał z komputerem na immo off gdyż zalezy mi na czasie !!!

Opublikowano
Panowie Znowu ta sama historia ni z tąd niz owąd koniec immo miga nie odpalę. Błąd z Engine nie skasuje bo się nie da jedynie z immo błąd o słabym sygnale. Dodam, że mam dwa kluczyki i na obydwu to samo. Zrobiłem adaptacje immo nic nie pomogło, chciałem od nowa zaprogramować kluczyki gdyż mam przywieszke z kodem ale podcza logowanie do immo jest zrywane połączenie i Vag com łączy się z immo od początku. Dobrałem się do puszki immo. Popsikałem konaktem lecz bez zmian. Myślę, teraz nad samym wkładem staycjki a mianowice nad tym drutem w pierścieniu czy to czasami nie jego wina. Pomóżcie może ktoś z Was po powyższym opisie wpadnie na jakiś pomysł....!!!!!!

---------- Post dopisany at 11:29 ---------- Poprzedni post napisany at 11:23 ----------

Dodam, że robiłem to vag-com 3.11 kurde bele i po wpisaniu pinu i zaakceptowaniu następuje zerwanie połączenia z immo. A w Adaptacji na kanale 01 pokazuje wartośc 3?tzn, że mam obecnie 3 kluczyki zakodowane tak ?? Panowie pomóżcie bo znowu auto stoi i nie mam jak do pracy dojeżdzać... a najgorsze jest to, że w sobote mam jechać z rodzinką nad wakacje......jestem w kropce ...

---------- Post dopisany at 11:30 ---------- Poprzedni post napisany at 11:29 ----------

[/color]A i jak sprawdzić złącze przy puszcze immo....?? Wzrokowo jest ok

---------- Post dopisany at 11:37 ---------- Poprzedni post napisany at 11:30 ----------

Oczywiście robiłem adaptacje immo

---------- Post dopisany at 13:02 ---------- Poprzedni post napisany at 11:37 ----------

Chłopaki żyjecie!!! A może jest ktoś z opolskiego to bym podjechał z komputerem na immo off gdyż zalezy mi na czasie !!!

napisałem Ci PW

Opublikowano

Sprawdzałeś akku? Problemem może być słaby akumulator, coś wspominałeś o przyciemnionych kontrolkach i piknięciu..Ewentualnie przewody masowe słabo stykają, też posprawdzaj.

Opublikowano
  • Autor

Aku był sprawdzany jakiś magicznym cudem i ponoć jest dobry. Aleee wczoraj Vag pokazywałem nie całe 14 V. Co do przewodów masowych to w którym miejscu ?? w puszcze immo wiem, że jest jeden GND.

Opublikowano

wywal immo całkiem w naszych starszych traktorkach czyszczenie pomaga na kilka miesięcy i problem wraca jak bumerang

Opublikowano
  • Autor

Własnie chcę to zrobić i szukam kogoś z woj opolskiego żeby podjechać do niego z komputerem.

Opublikowano

obawiam się że samym kabelkiem i vagiem się nie da , ale w tym temacie znawca nie jestem

Opublikowano
  • Autor

tzn ze sterownikiem silnika :)

---------- Post dopisany at 17:18 ---------- Poprzedni post napisany at 15:18 ----------

Panowie a pierścień to jest to kółko na około wkładu stacyjki ??

Opublikowano

raz miałem przypadek, że pucha padła i trzeba była wstawić inną. Oczywiście zaadaptować